zwembad voor kleine tuin
04 april 2022

Welk zwembad past het best bij een kleine tuin?

Wie houdt er nu niet van om op mooie zomers dagen te gaan zwemmen? Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om een zwembad in hun eigen tuin te laten aanleggen. De Nederlandse zomers worden immers steeds langer en warmer. Je kan daardoor maandenlang genieten van het zwemmen in je eigen pool. Maar hoe zit dat als je een kleine tuin hebt? Moet je de wens voor een zwembad dan maar gewoon vergeten of zijn er toch mogelijkheden? 

Natuurlijk bestaan er tegenwoordig oplossingen voor kleine tuinen. Als je op zoek gaat naar zwembaden dan zul je zien dat het aanbod best groot is. Logisch dat je daardoor niet zo goed weet waar je naar op zoek moet. Welk zwembad past het best bij een kleine tuin? In dit blog geven we hier antwoord op! 

Zwembaden voor een kleine tuin; de mogelijkheden

De ontwikkelingen op gebied van buitenzwembaden voor particulieren gaat razendsnel. Dat komt door de populariteit en het feit dat mensen speciale wensen hebben. Producenten gaan daardoor op zoek naar oplossingen en komen met nieuwe producten. Ook voor de kleine tuin worden daarom steeds meer zwembaden ontwikkeld. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor prachtige zwembaden van polypropyleen. Deze worden met de hand gemaakt en zijn in vrijwel alle maten te bestellen, dus ook in klein formaat. Een polypropyleen bad dat kleiner is dan 500×300 cm wordt een plunge pool genoemd. Een plunge pool is een bad dat meer geschikt is om in te gaan zitten dan te zwemmen. De naam zegt het al; een soort plons bad. Dat betekent echter niet dat het geen echt zwembad gevoel geeft. Een plunge pool is een heerlijk bad om rustig van te genieten en af te koelen op warme dagen. 

Als je een kleine tuin hebt, maar echt zou willen zwemmen, dan zou je ook kunnen kiezen voor een hydro pool. Dat is een bad dat werkt met een jetstream, je zwemt dan als het ware tegen de stroom in. Voor zo’n bad heb je een ruimte nodig van 500 x 200 cm. Als je zwemmen niet zo belangrijk vindt, maar meer een echt wellness gevoel zou willen, dan is een spa in je tuin een prachtige oplossing. Een spa biedt veel comfort, maar neemt weinig ruimte in beslag.  

Welk zwembad past het best bij een kleine tuin?

Als je op zoek bent naar een zwembad voor een kleine tuin, dan bestaan er dus best nog veel mogelijkheden. Welk zwembad past het best bij een kleine tuin? Het antwoord hierop hangt het meest af van het formaat van jouw tuin. De beste mogelijkheden worden naar onze mening echter geboden door een polypropyleen bad. Baden van dit materiaal zijn in vrijwel alle formaten verkrijgbaar, dat komt omdat het met de hand gemaakt wordt. Je kunt zelfs kiezen voor de diepte van het bad. Eén van de grote voordelen van een polypropyleen zwembad is de gebruiksvriendelijkheid. Het vergt namelijk weinig onderhoud, het is kleurvast en het water kan tot 40 graden verwarmd worden. Bovendien oogt het bad mooi strak, je kunt kiezen voor een skimmer- of overloopzwembad en de randafwerking kan gemaakt worden van aluminium. Dat levert een prachtig geheel op.

Als je kiest voor een polypropyleen zwembad, dan kun je eigenlijk alle kanten op. De maten van het bad, de dikte van de wanden en bodem; alles kan op maat worden gemaakt. Deze uitgebreide mogelijkheden zorgen ervoor dat dit zwembad het best past bij een kleine tuin. 

Wellness Tuinier voor de complete verzorging van jouw tuin

In dit blog heb je kunnen lezen welk zwembad het best past bij een kleine tuin. Naar onze mening is dat een polypropyleen bad. Deze baden geven namelijk de meeste mogelijkheden. Ben jij op zoek naar een geschikt zwembad voor jouw tuin? Wij helpen je er graag bij! Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij kunnen namelijk het gehele project van A tot Z voor jou verzorgen. Van het ontwerpen van het zwembad en de gehele tuin, tot het graven en plaatsen van het bad én de aanleg van de omringende tuin. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om dit gehele plan uit te voeren.

Ben jij op zoek naar een zwembad voor jouw kleine tuin? Ben je geïnteresseerd in onze diensten en producten? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar +31 (0)180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl

Wij zijn gevestigd in Krimpen aan de IJssel, wil je een kijkje komen nemen in onze showroom? Neem dan van te voren contact op om een afspraak te maken! 

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?