kunststof zwembad plaatsen
01 januari 1970

Een kunststof zwembad bak laten plaatsen; waaraan denken?

Wilt u een zwembad laten plaatsen in uw tuin? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Denkt u dan bijvoorbeeld aan de beste periode voor het plaatsen van het zwembad, maar ook aan de keuze voor materiaal? Kiest u voor een kunststof zwembad bak of een zwembad van beton? Of toch liever Inox? In dit blog zetten we de mogelijkheden voor u op een rijtje.

Wanneer kunt u het beste een zwembad laten plaatsen?

De beste periode om gebruik te maken van uw zwembad is gewoonlijk tussen de maanden april en oktober. Het is een periode waarin de zon veel schijnt en waarin de temperaturen steeds warmer worden. Wilt u maximaal genieten van uw zwembad? Laat deze dan plaatsen in het voorjaar (februari t/m mei) of in het najaar (september t/m november). In de wintermaanden is de grond vaak te hard om te graven.

Nu u weet wanneer u het beste een zwembad kunt laten plaatsen, moet u een keuze maken voor het type zwembad. We bespreken een aantal populaire keuzes.

Polypropyleen (een kunststof zwembad bak)

Wilt u een kunststof zwembad bak? Dan kiest u voor polypropyleen. Polypropyleen is een plastic en wordt al jaren gebruikt in de chemische industrie. Het heeft een levenstermijn van 25 jaar. Door het gladde niet-poreuze oppervlak heeft u bijna geen onderhoud aan het zwembad en er is geen kans op osmose. Een kunststof zwembad bak kan wel uitzetten en krimpen, omdat het materiaal gevoelig is voor temperatuursveranderingen. Bij hoge temperaturen kan er dus vervorming optreden.

Beton

Beton wordt al jarenlang gebruikt voor zwembaden en is één van de betere zwembadmaterialen. Een betonnen zwembad is gemaakt van een robuuste structuur en gaat vaak gepaard met mozaïek tegels of een polyester afwerking. Een betonnen zwembad gaat jarenlang mee, al duurt het wel iets langer voordat het bad geplaatst is, zo’n drie maanden.

Laat u het bad afwerken met een polyester laag, dan geniet u van dezelfde eigenschappen als bij een kunststof zwembad bak van polyester. Er is dus kans op osmose, kleurvervaging en ruwheid. U krijgt er echter wel een modernere look door en dat is vaak de reden voor een polyester afwerking. Houdt u er wel rekening mee dat de toplaag iedere acht jaar vernieuwd moet worden.

U kunt ook kiezen voor een afwerking met mozaïektegels. Dit is een stuk duurder dan een polyesterlaag, maar het geeft u wel oneindig veel keuze mogelijkheden. Woont u echter in een regio met veel temperatuurschommelingen, dan bestaat de kans dat de tegels loskomen. Ook worden de voegen naar verloop van tijd poreus, waardoor het meer bacteriën en vuil aantrekt. Dit kan leiden tot verkleuring. Een betonnen zwembad afgewerkt met mozaïek tegels is het moeilijkst in onderhoud.

Een Inox zwembad

U zou ook kunnen kiezen voor een zwembad van roestvrij staal, beter bekend onder de naam Inox. Een Inox zwembad is vrijwel onverwoestbaar en gaat wel 75 jaar mee. Een Inox zwembad wordt waterdicht gelast en er is geen kans op erosie, barsten, osmose, verkleuring of vervorming. Er zitten geen poriën in het metaal, waardoor algen, schimmels en andere bacteriën geen kans hebben. Dit maakt een Inox zwembad tot één van de meest onderhoudsvriendelijke zwembaden op de markt.

Daarnaast is een Inox zwembad energiezuinig; er treedt een natuurlijke verwarming op, omdat de zonnestralen weerkaatst worden door het metaal. Het plaatsen van een Inox zwembad neemt maar één week in beslag.

Een zwembad laten plaatsen door Wellness Tuinier

Wat voor zwembad u ook kiest, u bent voor de aanschaf en plaatsing bij Wellness Tuinier aan het juiste adres. Heeft u meer informatie nodig, of wilt u een offerte op maat? Neem gerust contact met ons op!

 

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?