Zwembad beton of inox
08 juli 2021

Een Inox zwembad of een zwembad van beton; waar kiest u voor?

Wilt u een zwembad in uw tuin? Dan vraagt u zich misschien af wat voor zwembad u moet kiezen; een Inox zwembad of een zwembad van beton? In dit blog zetten we de voor-, en nadelen van beide zwembaden op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

De voordelen van een betonnen zwembad

De voordelen van een betonnen zwembad:

Een vorm naar keuze

Wanneer u kiest voor een betonnen zwembad, dan kunt u zelf bepalen hoe het zwembad eruit komt te zien. U bepaalt zelf de grootte, de diepte en de vorm van het bad.

Lange duurzaamheid

Een betonnen zwembad gaat lang mee en is dus een duurzame keuze.

De nadelen van een betonnen zwembad

De nadelen van een betonnen zwembad:

Minder snelle installatie

Een betonnen zwembad is niet binnen een dag geplaatst. Het plaatsen van een betonnen zwembad kan wel drie tot zes weken in beslag nemen.

Meer onderhoud

Als u kiest voor een betonnen zwembad, houdt u er dan rekening mee dat u veel tijd kwijt bent aan onderhoud. Beton is een ruw materiaal, waardoor algen zich makkelijker kunnen vastzetten in de poriën van het beton.

Inox zwembaden

De voordelen van een Inox zwembad

De voordelen van een Inox zwembad

Minder onderhoud

In vergelijking met een klassiek zwembad van beton of polyester, heeft een Inox zwembad weinig onderhoud nodig en dit scheelt in de kosten. Een Inox zwembad is duurzaam, sterk, waterdicht, brokkelt niet af, breekt niet en wordt niet poreus. Een Inox zwembad is gemaakt van roestvrij staal, een eigenschap die erg handig is in een zwembad.

Het staal beschermt tegen oxidatie door de natuurlijke beschermlaag. Daarnaast heeft een Inox zwembad geen poriën en kunnen er dus geen algen of andere bacteriën aan vast hechten. Dit betekent minimaal onderhoud.

Energiezuinig

Een Inox zwembad is uiterst energiezuinig. Door het staal worden zonnestralen gereflecteerd in het water. Dit zorgt niet alleen voor een prachtig schouwspel, maar het houdt het zwembad water ook warm.

Wilt u ook ’s nachts het water warm houden, dan kunt u kiezen voor een isolerend solar-rolluik. Overdag neemt deze de warmte van de zon op en dit wordt in de nacht afgegeven aan het zwembadwater. Verdamping wordt hierdoor vermeden. en.

Lichtgewicht

Staal is een sterk materiaal en de verhouding gewicht/ sterkte is zeer goed.

Prachtig design

Een Inox zwembad kan geheel op maat gemaakt worden; u bepaalt dus zelf hoe groot en diep uw zwembad wordt. Daarnaast is een Inox zwembad een echte blikvanger in uw tuin. Het natuurlijke licht wordt mooi weerspiegeld waardoor het water zijn natuurlijke kleur krijgt. U zou een Inox zwembad kunnen zien als een kameleon die helemaal opgaat in zijn omgeving.

De nadelen van een Inox zwembad

De nadelen van een Inox zwembad:

De prijs

Wilt u een Inox zwembad in uw tuin, dan bent u al snel rond de € 50.000 euro kwijt. Hier staat wel tegenover dat het bad enorm lang meegaat.

Zichtbare naden

Vooral bij grote baden kunnen de naden zichtbaar zijn.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over het plaatsen van een zwembad in uw tuin en de voor-, en nadelen van een Inox zwembad ten opzichte van een betonnen zwembad? Neem dan gerust contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?