Inox zwembad hoelang mee
08 juli 2021

Hoe lang gaat een Inox zwembad mee?

Denkt u erover na om een Inox zwembad te laten plaatsen? Dan zit u misschien met een aantal vragen. Wat zijn bijvoorbeeld de belangrijkste eigenschappen van een Inox zwembad? Hoe lang gaat een Inox zwembad mee? En wat kost een Inox zwembad? We geven u antwoord op al deze vragen in dit blog.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een Inox zwembad?

· Luxe uitstraling;
· Isoleert goed;
· Makkelijk te onderhouden;
· Weinig last van algen en micro-organismen;
· Bijzonder waterdicht;
· Lange levensduur, staal volledig recyclebaar;
· Kies uit standaard maten of een op maat gemaakt RVS zwembad.

Hoe lang gaat een Inox zwembad mee?

Inox (RVS of roestvrij staal) is een zeer sterke materiaalsoort en is waterdicht. Dit maakt het een perfect materiaal voor zwembaden. Door deze sterke eigenschappen gaat een Inox zwembad jaren mee. Wilt u na verloop van tijd uw zwembad vervangen, dan is Inox ook nog eens 100% recyclebaar. De keuze voor een Inox zwembad is dus niet alleen een duurzame keuze, maar ook een milieubewuste.

Als u kiest voor een zwembad van RVS, dan heeft u hier weinig onderhoud aan. Een Inox zwembad heeft namelijk weinig last van algen en andere soorten bacteriën. U hoeft het zwembad dus bijna niet schoon te maken en het oogt altijd fris. Daarnaast zorgt de weerkaatsing van het zonlicht op de stalen wanden en bodem voor een unieke uitstraling.
Een Inox zwembad oogt luxer dan andere soorten zwembaden, zoals het klassieke betonnen of polyester zwembad.

De productie en installatie van een RVS zwembad

Er kan soms wat verwarring ontstaan over de termen RVS en Inox. Beide termen zijn echter hetzelfde; een Inox of een RVS zwembad bestaat uit roestvrij staal. De zwembaden kunnen volledig op maat worden gemaakt, al zijn er ook standaardmaten verkrijgbaar. U kunt dus een zwembad laten ontwerpen dat volledig voldoet aan uw wensen.

Voor het schoonhouden van het water is het belangrijk om uw Inox zwembad met de juiste vorm van waterbehandeling uit te rusten. Er zijn hiervoor verschillende onderhoudsproducten op de markt, zoals een zwembadrobot of een zwembadstofzuiger.

Kies voor een Inox zwembad en maak uw dromen waar

Inox zwembaden zijn erg geliefd en dat is vrij logisch. Dankzij het glimmende roestvrije staal ziet het water er kraakhelder uit. Daarnaast heeft een Inox zwembad nog veel meer voordelen, zoals de isolerende en onderhoudsvrije eigenschappen. Wilt u meer informatie over Inox zwembaden of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?