voordelen metalen zwembad
17 augustus 2022

Hoe krijg je een inbouwzwembad op een dakterras?

Hoe krijg je een inbouwzwembad op een dakterras? Het wordt steeds populairder om een echt zwembad te hebben in je eigen tuin. Maar niet iedereen in Nederland heeft een tuin, sommige mensen hebben bijvoorbeeld een dakterras. Is een dakterras geschikt voor een echt zwembad en hoe wordt het bad op het dakterras geplaatst? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen. 

Kun je een inbouwzwembad op een dakterras plaatsen?

Een dakterras kan geschikt zijn om een inbouwzwembad op te plaatsen. Dit zal veel bezitters van een dakterras gelukkig stemmen, maar je zult eerst wel enkele zaken moeten onderzoeken. Bovendien is het proces van plaatsen natuurlijk compleet verschillend dan een inbouwzwembad in een tuin plaatsen. Er komen een hoop factoren kijken bij het plaatsen van een zwembad op een dakterras, zaken waar je niet snel aan denkt. Het belangrijkst is dat de constructie van het gebouw het gewicht van het zwembad kan dragen. Daarnaast is het van groot belang dat het zwembad goed geïnstalleerd wordt. Een lekkage kan namelijk veel meer schade veroorzaken dan bij een zwembad in een tuin, en in een zwembad zit enorm veel water! 

Een zwembad op een dakterras: Waar moet je op letten?

Een zwembad kun je niet zomaar op een dakterras plaatsen. Je zult eerst enkele belangrijke zaken moeten onderzoeken. Deze hebben vooral te maken met de constructie van het gebouw. Zoek antwoord op de volgende vragen:

  • Is de constructie van het dakterras sterk genoeg om een zwembad te dragen?
  • Hoe kan ik lekkage tegengaan?
  • Hoe zit het met mijn verzekering bij eventuele problemen?
  • Hebben de buren problemen met het zwembad?

Een zwembad dat gevuld is met mensen en water is enorm zwaar. De constructie van het dakterras zal dat gewicht moeten kunnen dragen. Laat daarom een aannemer onderzoeken of de constructie sterk genoeg is. Ook kun je het best nagaan of je misschien een vergunning nodig hebt van de gemeente of dat er in de regels van de vereniging van eigenaren iets over zwembaden vermeld staat. Daarnaast is het verstandig om contact op te nemen met je verzekeraar om na te vragen hoe het zit met de dekking in geval van lekkage. 

Hoe krijg je een inbouwzwembad op een dakterras?

Een inbouwzwembad wordt op dezelfde manier op een dakterras geplaatst als in een tuin: Met een kraan. Een hijskraan tilt het zwembad in zijn geheel op het dakterras. Voorwaarde is daarom dat er voldoende ruimte om het gebouw is voor de kraan om dichtbij het dakterras te komen. Bovendien mogen er geen belemmerende objecten in de weg staan. 

Een inbouwzwembad wordt normaal gesproken in een gat in de tuin geplaatst. Bij een dakterras werkt dat niet. Daarom zal er een ombouw geplaatst moeten worden. Hier wordt het inbouwzwembad in getild door de kraan. De ombouw kan gemaakt worden van verschillende materialen, hout is daar een zeer geschikt product voor. Het technische gedeelte van het zwembad kan mooi worden weggewerkt in deze ombouw.

Voor een inbouwzwembad op een dakterras wordt meestal gekozen voor een polyester plunge pool. Deze zijn iets kleiner dan een regulier zwembad, sterk en duurzaam, maar vooral licht van gewicht. Daardoor zijn dit type zwembaden zeer geschikt om op een dakterras te plaatsen. 

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Hoe krijg je een inbouwzwembad op een dakterras? Deze wordt door een hijskraan op het terras getild en in een ombouw geplaatst.

Wil jij een inbouwzwembad op het dakterras laten plaatsen? Dit is nog specialistischer werk dan het plaatsen van een zwembad in de tuin. Het is daarom verstandig om dit te laten uitvoeren door een specialist. 

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij hebben vele tuinen in Nederland voorzien van mooie zwembaden en andere wellness producten. Ook op een dakterras kunnen wij een inbouwzwembad plaatsen. Samen met jou kunnen we naar alle mogelijkheden kijken. Wij maken een ontwerp op basis van jouw wensen en gaan dan aan de slag met het project.  

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van de chatfunctie op de website of het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Niet gecategoriseerd

Wanneer kiezen voor een ivoren plunge pool?
Wanneer kiezen voor een ivoren plunge pool?
Een zwembad met bedieningspaneel; kleurtjes
Een zwembad met bedieningspaneel; kleurtjes, muziek en/of dekzeil; bestaat dat?
Wat is een cube pool?
Hoe diep moet een zwembad met duikplank zijn?
Welke vormen spa’s zijn er?
spa een persoon
Bestaat er een 1 personen spa?
Wat is het verschil tussen een hydropool en polypropyleen zwembad?
Op zoek naar een polypropyleen zwembad fabrikant?