De ontwikkeling op gebied van zwembaden gaat de laatste jaren razendsnel. Daar komt nog eens bij dat bedrijven zeer inventief worden met het recyclen van producten en objecten. Dit alles komt heel mooi samen in de zogenaamde cube pool. Maar wat is een cube pool precies en is het iets voor jou? In dit artikel kun je er alles over lezen.

Wat is een cube pool?

Een cube pool is een zwembad dat gemaakt wordt van een zeecontainer. Het resultaat is een stoer zwembad in industriële stijl. Hierdoor past het zwembad bijvoorbeeld heel goed bij moderne stadswoningen of appartementen in omgebouwde fabriekshallen. Een voordeel van een cube pool is dat er geen bouwwerkzaamheden nodig zijn in de tuin. Je krijgt als het ware een opzetzwembad dat van alle gemakken voorzien is. De cube pool is in verschillende formaten verkrijgbaar, hierdoor past het zwembad in vrijwel elke tuin. Daarnaast kan het zwembad gewoon meegenomen worden als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. 

Aan de cube pool kun je zien dat het een container is geweest, aan de buitenkant zie je dat nog duidelijk. De zeecontainer is horizontaal door de helft gezaagd, de binnenkant wordt daarna dusdanig afgewerkt dat het een zwembad wordt. De cube wordt voorzien van een trap, eventueel met leuningen. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een cube pool?

Een cube pool heeft bepaalde voor- en nadelen. De voordelen van een cube pool zijn:

  • Een stoere industriële uitstraling;
  • Overal te plaatsen zonder dat er graaf- of bouwwerkzaamheden nodig zijn;
  • Het kan meegenomen worden bij verhuizing;
  • In verschillende formaten verkrijgbaar;
  • Je hebt keus uit drie verschillende types.

Natuurlijk heeft een cube pool ook enkele nadelen. Deze nadelen zijn:

  • De cube pool is erg aanwezig in de tuin;
  • Je moet houden van het industriële ontwerp, niet iedereen vindt het mooi;
  • Beperkte keus en mogelijkheden;
  • De grote containers moeten toch nog (deels) ingegraven worden. Anders heb je voor altijd een lompe container in je tuin staan;
  • Cube pools bieden niet de luxe die je kan verwachten van polyester of polypropyleen zwembaden.

Wat is het alternatief voor een cube pool?

Wat is een cube pool? Een cube pool is een zwembad gemaakt van zeecontainers, dit levert een stoer en industrieel ontwerp op. Vanwege deze stijl is de cube pool geschikt voor een beperkte doelgroep. Wil jij een zwembad in je tuin en ben je op zoek naar iets stoers en speciaals? Dan is de cube pool misschien een goede optie voor jou. Je kunt het een beetje zien als een spa of hottub, maar dan de stoere container versie. 

Als jij een normaal type zwembad wilt, zoals bijvoorbeeld een zwembad met strakke lijnen, dan kun je beter kiezen voor een polypropyleen zwembad, een plunge pool of een hydropool. De polypropyleen zwembaden moeten geheel ingegraven worden, dat levert een mooi strak geheel op in jouw tuin. Plunge pools worden gemaakt van polyester. Deze kunnen ingegraven worden, maar kunnen ook in een opbouw geplaatst worden. Een mooi voorbeeld is een plunge pool in een ombouw van hout. Een hydropool is een zwembad met eem zwemmachine om tegen de stroom in te zwemmen. Dit type zwembad kan ingegraven worden, maar ook in een ombouw geplaatst worden. 

Wellness Tuinier; voor alle type zwembaden

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: Wat is een cube pool? Wij hopen dat dit artikel je geholpen heeft om te bepalen of dit type zwembad bij jou past.

Bij Wellness Tuinier kun je allerlei zwembaden vinden, maar geen cube pools. Wij leveren echter enkele zeer goede alternatieven. Neem rustig een kijkje op onze website. Al onze producten kun je online samenstellen en bestellen. Wil je dat wij een zwembad voor je plaatsen? Wij kunnen het gehele project van A tot Z verzorgen. Als je hier interesse in hebt, neem dan contact met ons op

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Niet gecategoriseerd

Wanneer kiezen voor een ivoren plunge pool?
Wanneer kiezen voor een ivoren plunge pool?
Een zwembad met bedieningspaneel; kleurtjes
Een zwembad met bedieningspaneel; kleurtjes, muziek en/of dekzeil; bestaat dat?
Hoe diep moet een zwembad met duikplank zijn?
voordelen metalen zwembad
Hoe krijg je een inbouwzwembad op een dakterras?
Welke vormen spa’s zijn er?
spa een persoon
Bestaat er een 1 personen spa?
Wat is het verschil tussen een hydropool en polypropyleen zwembad?
Op zoek naar een polypropyleen zwembad fabrikant?