zwembadkuipen
21 juli 2021

Wat voor soort zwembadkuipen bestaan er?

Monoblok is een verzamelnaam voor zwembaden die uit één stuk vervaardigd zijn. Toch is er nog enorm veel variatie binnen de monoblok zwembaden. Dit komt door de materialen waar deze zwembadkuipen van gemaakt zijn.

Er zijn dus verschillende soorten zwembaden. Aan de ene kant de monoblok zwembadkuipen en aan de andere kant de traditionele, betonnen zwembaden. In dit blog focussen we ons op de verschillende types monoblok zwembaden.

Wat zijn de voordelen van monoblok zwembadkuipen?

Een monoblok zwembad heeft vele voordelen ten opzichte van het klassieke betonnen zwembad. We noemen de belangrijkste:

  • Een monoblok zwembad kan snel geplaatst worden;
  • Het is gemakkelijk in onderhoud;
  • Het heeft een lange levensduur;
  • Standaard maten.

Het grote verschil met een traditioneel zwembad is dat deze opgebouwd moet worden in de tuin. Dit vraagt om meer plaatsingstijd, het is duurder in onderhoud en ze hebben een kortere levensduur.

Verschillende soorten monoblok zwembadkuipen

Zwembaden verschillen altijd in vorm en grootte, dat geldt ook voor monoblok zwembaden. Daarnaast verschillen ze in materiaal. De vijf meest voorkomende samenstellingen zijn:

  • Vinylester kuipen
  • Polyester kuipen
  • Keramische kuipen
  • Polypropyleen of polyethyleen kuipen
  • Roestvrijstalen of inox kuipen

Vinylester zwembadkuipen

Een vinylester zwembad bestaat uit verschillende lagen vinylester-hars en polyester of enkel vinylester (ook wel full vinylester genoemd). Een zwembad in full vinylester is veel beter bestand tegen osmose.

Polyester zwembadkuipen

Een polyester zwembad is erg populair. Ze bestaan uit verschillende polyester lagen en zijn met glasvezel versterkt om zo een solide wand te garanderen. Een polyester zwembad biedt echter geen complete weerstand tegen osmose, daarom wordt er een extra laag voorzien die om de zoveel jaar vernieuwd dient te worden.

Keramische zwemkuipen

Soms wordt er door fabrikanten een nano-keramische parel toegevoegd aan de polyester of vinylester zwembaden. Het zwembad wordt hier steviger van.

Inox zwembadkuipen

Een Inox zwembad is gemaakt van RVS (roestvrij staal) en kan geheel op maat gemaakt worden. dit type zwembad geeft een strakke en moderne look.
Een nadeel van een Inox zwembad is dat het krasgevoelig is en dat er (vooral bij grote zwembaden) lasnaden zichtbaar zijn.

Polypropyleen of polyethyleen zwembadkuipen

Polypropyleen of polyethyleen kuipen worden gemaakt is een fabriek door het aan elkaar lassen van PE of PP platen. De dikte van de platen (tussen de 7mm en 12mm) is afhankelijk van de producent en is belangrijk voor de duurzaamheid en de kwaliteit van de zwembadkuip.

Sommige kuipen hebben een UV bestendige laag; men spreekt dan van PPC platen. Beide soorten kuipen zijn gemakkelijk bewerkbaar, wat het mogelijk maakt om ze op maat te laten maken.

Wellness Tuinier maakt uw dromen waar

Droomt u al jaren van een zwembad in uw tuin? Wacht dan niet langer en laat Wellness Tuinier u helpen uw droom waar te maken!

Wellness Tuinier is gevestigd in Krimpen aan den IJssel (omgeving Rotterdam, Utrecht en Den Haag) en levert wellness tuinproducten. U kunt dan denken aan hottubs, spa’s, zwembaden en plunge pools. Ook kunnen wij u helpen bij het aanleggen en aansluiten van bovenstaande producten. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?