zwembad op zuidoosten
29 april 2022

Zwembad op het zuidoosten? Hier moet je rekening mee houden

Heb je een tuin op het zuidoosten en wil je graag een zwembad laten plaatsen? Dan dien je rekening te houden met een aantal belangrijke aandachtspunten, niet alleen wat betreft de plaatsing van het zwembad. Hoe kun je je tuin nu het beste inrichten als je een tuin op het zuidoosten hebt? Waar plaats je het terras en waar het zwembad? En hoe zit het met de planten? In dit blog proberen we je er zo goed mogelijk antwoord op te geven. 

Tuin op het zuidoosten

De meeste mensen willen het liefste een tuin op het zuiden; een tuin op het zuiden heeft van alle liggingen namelijk de meeste zonnestralen gedurende de dag. Echter, geen enkele tuin ligt volledig op het zuiden. De kans is groot dat de tuin op het zuidwesten of in dit geval op het zuidoosten ligt. 

Hoe de tuin precies ligt is erg belangrijk bij het ontwerp van de tuin. Je moet hier dus ook serieus naar kijken als je aan de slag wilt met je tuin en helemaal als je een zwembad op het zuidoosten wilt laten plaatsen. Welke beplanting past er bijvoorbeeld het beste bij een tuin op het zuidoosten? Waar kun je het beste je terras plaatsen? En hoe zit dit met het zwembad?

De beplanting

Heb je veel schaduw of juist veel zon in de tuin? De kans is groot dat als je een tuin op het zuidoosten hebt, dat je gedurende de dag veel zon in je tuin hebt. Het is belangrijk om de keuze voor planten hier op aan te passen. Er zijn namelijk planten die veel zonlicht nodig hebben, maar je hebt ook planten die het goed doen in een schaduwrijke omgeving. Het is niet verstandig om planten in de zon te plaatsen die schaduw nodig hebben en andersom. 

De aanleg van het terras

Als het gaat om de aanleg van het terras kun je alle kanten op. Heb je liever een terras die grenst aan je huis, of plaats je een terras achterin je tuin? Alles is natuurlijk afhankelijk van waar de zon staat gedurende de dag en of je liever een terras in de schaduw hebt of in de zon. 

Zwembad op het zuidoosten; wat is de beste ligging?

Als je een tuin hebt op het zuidoosten, dan heb je vrijwel de gehele dag zon in de tuin. Slechts in de avonduren zou het huis een kleine schaduw kunnen werpen op een deel van de tuin. De eigen woning is dus geen belemmerende factor als je een zwembad op het zuidoosten wilt laten plaatsen. Je zult daarom moeten kijken naar andere factoren die zorgen voor schaduw in de tuin. Het kan dan gaan om omringende woningen, een garage van de buren of hoge bomen en planten. 

Wil je een zwembad op het zuidoosten plaatsen? Dan is het verstandig om goed na te gaan welke factoren er zorgen voor schaduw in de tuin. Gaat het om bomen in jouw eigen tuin? Dan zou je deze eventueel kunnen verwijderen. Als het om andere factoren gaat die niet weggenomen kunnen worden, dan ga je op zoek naar de plek waar gedurende de dag de meeste zon schijnt. Een zwembad kun je namelijk het best plaatsen op een zonnige plek in de tuin.  

Zwembad laten plaatsen door Wellness Tuinier

Heb je een tuin op het zuidoosten en wil je daar een zwembad in plaatsen? Een zwembad op het zuidoosten kan heel goed, omdat de zon bijna de gehele dag in de tuin schijnt. Toch kun je te maken hebben met factoren die voor schaduw zorgen. Het kan daardoor moeilijk worden om de juiste plek te vinden. Wellness Tuinier helpt je daar graag bij, wij doen namelijk meer dan alleen maar een zwembad plaatsen. Wij kunnen je van A tot Z helpen en voldoen daarbij graag aan al jouw wensen. Aan de hand van jouw wensen maken wij een ontwerp zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van het zwembad. Wij kijken daarbij goed naar alle mogelijkheden. 

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Kijk eens rustig rond op onze website om een goede indruk te krijgen van onze producten en diensten. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666  of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier. Wij zijn  gevestigd in Krimpen aan de IJssel. Als je onze showroom wil bezoeken, bel dan even om een afspraak te maken.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?