kunststof zwembad installeren
05 april 2022

Wellness Tuinier; zwembad installateur met tuinaanleg en zwembadonderhoud

Heb je een zwembad in de tuin en ben je op zoek naar iemand die de tuin mooi voor je kan afwerken? Of wil je juist een zwembad laten plaatsen en ben je op zoek naar mogelijkheden op het gebied van tuinontwerp en tuinaanleg, en het ontwerpen en aanleggen van een zwembad? Bij de Wellness Specialist ben je aan het juiste adres. In dit blog vertellen we je er alles over. 

Tuinontwerp

Wil je een nieuwe tuin laten aanleggen? Dan begint dit altijd met een tuinontwerp. We bespreken alle mogelijkheden, zodat het eindresultaat van de tuin helemaal aansluit bij jouw wensen. Tijdens het proces krijg je ook gelijk een beeld van hoe jouw tuin eruit komt te zien. Het eerste gesprek is altijd telefonisch bij de Wellness Tuinier. Tijdens dit gesprek zetten we al jouw wensen op een rijtje en bespreken we de mogelijkheden. Een tweede gesprek zal dan op locatie plaatsvinden. We bespreken alles nog een keer door, maken foto’s en noteren de maten. Na ongeveer twee weken nodigen we je uit bij ons op kantoor waar we ons ontwerp aan je presenteren. Is alles naar wens en past het binnen jouw budget? Dan starten we met de uitvoering van het tuinproject. 

Tuinaanleg met zwembad

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een inbouwzwembad met de steeds warmer wordende zomers. Een inbouwzwembad wordt in de grond geplaatst en is dus permanent. Heb je nog geen zwembad, maar is de wens er wel? Dan is het goed om je te verdiepen in wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een zwemvijver of een monoblok zwembad, maar ook een overloop zwembad of een ecologisch zwembad behoort tot de mogelijkheden. 

Bij het aanleggen van een zwembad dien je ook rekening te houden met het omliggende gebied. Je hebt niets aan een prachtig zwembad in je tuin, als de rest van je tuin een puinhoop is. Het is dan ook aan te raden om deze zaken tegelijkertijd aan te pakken; de aanleg van het zwembad plus het ontwerp van de tuin. Op deze manier zit je maar één keer in de troep. De Wellness Specialist kan alles voor je uit handen nemen.

Tuinrenovatie met zwembad

Heb je al een zwembad, maar is je tuin aan een renovatie toe? In dit geval kijken we naar hoe we de tuin kunnen renoveren op een manier waarop het zwembad behouden kan blijven. Het is hierbij belangrijk dat het zwembad één geheel wordt met de tuin. De tuin dient goed aan te sluiten bij de stijl en het type zwembad. 

Een tuin met een zwembad vraagt om wat meer aanpassingen dan wanneer je geen zwembad in de tuin hebt. Bij het ontwerp dien je dan ook over een aantal zaken na te denken:

Wel of geen tuindouche?

Veel mensen die kiezen voor een zwembad in de tuin laten ook een tuindouche in de buurt van het zwembad aansluiten. Voordat je het zwembad ingaat kun je dan even al het vuil van je lichaam afspoelen, zodat het zwembadwater mooi schoon blijft. Ook na het zwemmen is het heerlijk om even onder een douche te stappen om je lichaam te reinigen van het zwembadwater. 

Aanleg zwembadoverkapping

Om het water van je zwembad schoon te houden en ervoor te zorgen dat het water warm blijft, kun je kiezen voor een zwembadoverkapping. Dit is een overkapping die over het zwembad heen ligt. Zo kun je ook in minder warme periodes lekker zwemmen. Daarnaast zorgt een zwembadoverkapping ervoor dat het water vrij blijft van bladeren, takjes, regenwater en andere troep.

Bestrating rondom het zwembad

Ook de bestrating rondom het zwembad is belangrijk. Sommige tegels kunnen heet en glad worden, waardoor er sneller ongelukken kunnen ontstaan. Kies daarom voor tegels die niet heet worden, zoals keramische tegels. Keramische tegels worden minder warm en zijn daarom zeer geschikt voor plekken waar je op blote voeten loopt, zoals rondom je zwembad. 

Onderhoud van het zwembad

Een zwembad laten aanleggen is één ding, maar dan moet het zwembad ook nog onderhouden worden. Ook dit kunnen wij van Wellness Tuinier voor je uit handen nemen. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het zwembad onderhoud. We zetten het voor je op een rijtje. 

Onderhouden van pH-waarde

Het op peil houden van de pH-waarde van het zwembadwater is een belangrijk onderdeel van zwembadonderhoud. Je moet er voor zorgen dat de pH-waarde zich tussen 7.2 en 7.6 pH bevindt. Je kunt de pH-waarde van je zwembad onderhouden door pH Minus of pH Plus toe te voegen aan het zwembadwater.

Als de pH-waarde in het zwembad te hoog is wordt het chloor minder actief, waardoor er gevaarlijke bacteriën ontwikkelen. Ook kan de combinatie van een te hoge pH en te weinig chloor leiden tot algengroei en groen zwembadwater. 

Is de pH-waarde te laag, dan leidt dit tot corrosie van de metalen onderdelen. Daarnaast zorgt een lage pH-waarde ook tot oog-, neus-, en huidirritaties. 

Chloorwaarde zwembad controleren

Naast de controle van de pH-waarde is het ook belangrijk om het actief vrij chloor in de gaten te houden. Chloor is belangrijk in het zwembadwater, het is noodzakelijk voor helder en gezond water. Hou de volgende concentraties vrij chloor aan:

Buitenzwembad : tussen 1.0 en 2.5 mg/l

Binnenzwembad : tussen 0.5 en 1.5 mg/l

Algemeen zwembad onderhoud

Een ander belangrijk onderdeel van zwembadonderhoud is de filterinstallatie op peil houden. Daarnaast moet grof vuil uit het zwembad verwijderd worden. Dit kun je doen met een schepnet of met een zwembadstofzuiger. Het is belangrijk om je zwembad meerdere keren per week te onderhouden. 

Wellness Tuinier; dé Wellness Specialist

Bij de Wellness Specialist kun je alle soorten zwembaden en pools bestellen die je maar kunt bedenken. Onze professionele werknemers kunnen daarnaast al het werk voor je uit handen nemen. Niet alleen leveren en plaatsen wij het gewenste zwembad, we kunnen ook je hele tuin renoveren en aanpassen op de plaatsing van het zwembad.

Een zwembad aanleggen is een ware aanslag op je tuin. Je kunt pas echt genieten van je zwembad als je tuin er ook netjes bij ligt, nietwaar? De Wellness Specialist heeft hoveniers en tuinontwerpers in dienst die van je hele tuin een paradijs kunnen maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt. We nemen ook graag het zwembadonderhoud voor je uit handen. 

Wil je meer informatie over de aanleg van een zwembad? Ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt voor jouw type tuin? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, maar bellen of mailen behoort ook tot de mogelijkheden.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?