tegels rond het zwembad
04 april 2022

Tegels rondom zwembad; welke worden niet heet?

Heb je een woning gekocht met zwembad of heb je een zwembad in je tuin? Ben je van plan om een zwembad aan te laten leggen? Dan is het belangrijk om na te denken over de bestrating rondom het zwembad. Welk type tegels is geschikt om rondom het zwembad te leggen? Waar moet je rekening mee houden? In dit blog leggen we het aan je uit.

Hou rekening met de uitstraling van je tuin

Heb jij een inbouw zwembad in je tuin of denk je erover om deze te laten plaatsen? Dit geeft jouw tuin direct een luxe uitstraling. Het is dan belangrijk dat je kiest voor bestrating die past bij de stijl van jouw tuin. Heb je een moderne tuin? Dan is het logisch dat je bij de keuze voor bestrating een andere tegel kiest dan wanneer je een landelijke tuin hebt.

Kies voor tegels die niet glad zijn

Tegels die glad worden als ze nat zijn kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Niet erg handig rondom een zwembad. Het is daarom belangrijk om te kijken naar tegels die niet glad worden wanneer ze in aanraking komen met water. Door de keuze te maken voor dit soort tegels voorkom je nare ongelukken en verhoog je het plezier dat je hebt van het zwembad. Je kunt dan zorgeloos genieten van jouw zwembad.

Ideale tegels voor rondom het zwembad zijn tegels met grip. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei materialen, kleuren en maten. Je kunt dus altijd wel een tegel vinden die past bij de stijl van jouw tuin. Je kunt de keuze maken voor een grip tegel met reliëf, maar je kunt ook kiezen voor een tegel met een ruwer oppervlak. Beide tegels zorgen voor meer grip, waardoor je de kans op vallen verkleint.

Tegels die niet heet worden

Er is niets vervelender dan over tegels lopen die branden aan je voeten. Denk maar eens aan het hete zand op een strand. Dit kan echter ook gebeuren rondom het zwembad, vooral als de zon de hele dag op de tegels brandt. Als je op zoek gaat naar bestrating voor rondom het zwembad, is het dus belangrijk om te kiezen voor tegels die niet heet worden. Keramische tegels zijn hier een mooi voorbeeld van. Keramische tegels zijn duurzaam, zijn bestand tegen chloor, ze blijven koel en hebben een vrij ruw oppervlakte. Keramische tegels kun je krijgen in een verscheidenheid aan soorten en stijlen. Wist je dat er zelfs keramische tegels bestaan met een hout-look?

Wat zijn de voordelen van keramische tegels?

Keramische tegels zijn een ideale oplossing als je geen last wilt hebben van hete tegels rondom je zwembad. Maar wist je dat keramische tegels als zwembadrand nog veel meer voordelen met zich meebrengt? Keramische tegels verkleuren niet, ook niet na lange blootstelling aan vocht. Dit is natuurlijk ideaal rondom een zwembad. Daarnaast zijn keramische tegels krasbestendig; zelfs bij intensief gebruik zul je amper krassen aantreffen. Andere type tegels zullen na verloop van tijd, door het regelmatig in-, en uitklimmen van het zwembad, duidelijke gebruikssporen vertonen. Wil je een duurzame opties voor een zwembadrand, dan zijn keramische tegels een uitstekende keuze.

Keramische zwembadrand met andere look

Door het kiezen voor keramische tegels als zwembadrand profiteer je ook nog eens van het feit dat je tegels kunt laten aanleggen in iedere look die je maar wenst! Wil je graag een zwembadrand van hout, maar zie je op tegen het onderhoud? Kies dan voor keramische tegels met houtlook! Een zwembadrand van natuursteen is zeer duurzaam, maar ze hebben wel een waterafstotende coating nodig. Ook is natuursteen gevoelig voor vlekken en verkleuring. Dit geldt overigens ook voor graniet tegels, wat vraagt om meer onderhoud. Met keramische tegels kun je kiezen voor een natuursteen look, zonder de nadelen. In een handomdraai creëer je de uitstraling van een betonnen of een houten zwembadrand.

De zwembadrand voorzien van keramische tegels

Het aanleggen van keramische tegels vraagt om wat meer aandacht dan bijvoorbeeld het leggen van betonnen tegels. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld lichter dan beton, het is daarom van groot belang dat de tegels goed op de ondergrond bevestigd worden. Dit wordt gedaan door de tegels te verlijmen, waardoor de tegels met de juiste techniek kunnen worden vastgemaakt.

Een keramische zwembadrand kan geen vocht opnemen. Om deze reden is het belangrijk dat er voor een goed afwateringssysteem gezorgd wordt. Je kunt dit realiseren door bijvoorbeeld poreuze voegen of een aflopend terras; zo kan het vocht probleemloos weglopen.

Combineer zwembadtegels met de rest van de bestrating

De uitstraling van een tuin wordt ongetwijfeld bepaald door de randafwerking van het zwembad. Door de zwembadtegels af te stemmen op de rest van de bestrating in de tuin, maak je het plaatje compleet. Hoe mooi is het als jouw terras dezelfde bestrating heeft als de zwembadrand? Of als de tuinpaden of trappetjes in je tuin een harmonieus geheel vormen met de tegels rondom je zwembad? Wil je dat jouw zwembad perfect past in het ontwerp van je tuin? Neem dan contact op met de Wellness Specialist!

Wellness Tuinier voor zwembad en tuin

Bij Wellness Tuinier kun je alle soorten zwembaden en pools bestellen die je maar kunt bedenken. Onze professionele werknemers kunnen daarnaast al het werk voor je uit handen nemen. Niet alleen leveren en plaatsen wij het gewenste zwembad, we kunnen ook je hele tuin renoveren en aanpassen op de plaatsing van het zwembad.

Een zwembad aanleggen is een ware aanslag op je tuin. Je kunt pas echt genieten van je zwembad als je tuin er ook netjes bij ligt, nietwaar? Wellness Tuinier heeft hoveniers en tuinontwerpers in dienst die van je hele tuin een paradijs kunnen maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt.

Wil je meer informatie over de aanleg van een zwembad? Ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt voor jouw type tuin? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, maar bellen of mailen behoort ook tot de mogelijkheden.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?