tegels rond het zwembad
22 augustus 2022

Zwembad met houten omranding

Ben je op zoek naar vlonderplanken voor je zwembad? Wil je graag een zwembad met houten omranding? Terrasplanken zijn een perfecte buffer tussen de tuin en het zwembad. Maar voor wat voor planken kies je? Kies je voor hardhout of voor massief composiet vlonderplanken? Wat zijn de voordelen van de verschillende soorten? En hoe kun je de planken het beste behandelen? In dit blog vertellen we je er meer over.

Houten vlonders voor je zwembad

Wil jij graag een houten vlonder om je zwembad laten plaatsen? Dan kun je de keuze maken uit twee soorten vlonders; hardhouten vlonders of composiet vlonders.

Hardhouten vlonders

De vlonderplank die het meest gebruikt wordt is Ipé. Ipé staat bekend als de meest duurzame hardhoutsoort ter wereld. De planken zijn zeer stabiel, omdat ze vrijwel geen werking kennen. Het hout neemt weinig vuil en vocht op en de planken blijven hierdoor vrij stroef. Deze houtsoort gaat wel 30 tot 40 jaar mee.

Een andere mogelijkheid voor een zwembad met houten omranding is Bankirai. Bankirai staat bekend om zijn donkergele tot lichtbruine kleur. Deze houtsoort heeft een zeer mooie uitstraling en gaat met gemak 20 jaar mee, mits je het hout goed onderhoudt.

Een derde mogelijkheid in hardhout vlonders is Padouk. Padouk vlonders zijn zeer duurzaam en hebben een mooie zilvergrijze kleur. Padouk vlonders hoeven niet geolied te worden, ze hebben bijna geen werking en je hebt met deze vlonderplanken weinig last van splintervorming.

Massief composiet vlonders

Een andere mogelijkheid is een massief composiet terrasplank. Een voorbeeld hiervan is Resysta. Dit is een terrasplank die is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals mineralen, zout en rijstvlies. Deze terrasplanken zijn duurzaam en sterk en staan bekend om hun hoge antislip waarde. Dit type vlonder reageert niet op chloor. Erg handig dus als je geen tijd of zin hebt om je vlonders schoon te maken na zwembad gebruik.

Fun-Deck is een andere soort terrasplank die een speciale beschermlaag heeft tegen verkleuringen en vlekken. Dit zorgt ervoor dat er weinig vuil en vocht opgenomen wordt door de plank. Gemorst eten en drinken kun je heel simpel van de vlonder afvegen. Fun-Deck vlonderplanken zijn zeer stevig en kennen weinig werking. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren; er is dus altijd wel een plank die past bij de uitstraling van jouw zwembadtuin.

De laatste optie in massief composiet vlonderplanken zijn de Megawood vlonders. Dit type plank is van een hoger segment en is volledig composiet. Ze zijn gemaakt van polymeer en houtvezel. De dekdelen blijven relatief stroef, omdat ze bijna geen vuil en vocht opnemen.

Hoe kun je vlonders het beste behandelen?

Hoe je de vlonderplanken het beste kunt behandelen hangt natuurlijk af van het type vlonderplank je hebt, maar over het algemeen kun je de volgende behandeltips toepassen.

Na gebruik te hebben gemaakt van het zwembad kun je de planken simpelweg afspoelen met de tuinslang. Chloor en zout wordt dan weggespoeld en dit voorkomt witte vlekken op je vlonders. In de herfstmaanden raden we aan om de vlonders wekelijks schoon te vegen. Gebruik hiervoor een stevige bezem en een emmer met water. Gladheid wordt voorkomen door de planken goed schoon te houden. Behandel de vlonderplanken nooit met een hogedrukspuit. Dit beschadigt de nerfstructuur van het hout, waardoor algen en ander vuil in het hout kan trekken. Zijn jouw vlonders gemaakt van hardhout? Dan is het verstandig om de planken te behandelen met hardhoutolie. Dit werkt vuilafstotend. Als je dit jaarlijks herhaalt, dan zijn je planken goed beschermd.

Zwembad met houten omranding laten aanleggen door Wellness Tuinier

Wil jij een zwembad in de tuin laten plaatsen? Ben jij op zoek naar een veilige omranding van het zwembad? Een houten omranding zou hiervoor gebruikt kunnen worden.

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij hebben vele tuinen in Nederland voorzien van mooie zwembaden en andere wellness producten. Niet alleen installeren wij verschillende soorten zwembaden, wij verzorgen het project van A tot Z! Dat betekent dat je bij ons terecht kunt voor het ontwerp, het afgraven van de tuin en het plaatsen van het zwembad en de gehele renovatie achteraf. Wij installeren natuurlijk ook de omranding van het zwembad, daarbij kun je een keus maken voor een houten omranding. Als je een andere optie wenst dan helpen wij je graag met het zoeken naar andere oplossingen die net zo veilig zijn. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld gras of kunstgras of rubberen tegels.

In samenspraak met jou bekijken we de mogelijkheden en komen tot de beste oplossing! Wij willen graag aan jouw wensen voldoen! Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?