zwembad noordoosten
10 augustus 2022

Zwembad op het noordoosten? Hier moet je rekening mee houden

Heb je een tuin op het noordoosten en wil je graag een zwembad aanleggen? Houd dan rekening met een aantal belangrijke punten. Hoe haal je het maximale uit een tuin op het noordoosten? Waar plaats je het terras en waar het zwembad? En hoe zit het met de beplanting? In dit blog leggen we het uit.

Een tuin op het noordoosten

Een tuin op het noordoosten heeft veel schaduw gedurende de dag. Dit is belangrijk om te weten bij het ontwerpen van je tuin. Zit je graag in de schaduw in de zomer? Dan is een tuin op het noordoosten ideaal, want deze ligt bijna de hele dag in de schaduw. Een voordeel hiervan is dat je woning koel blijft tijdens de hete zomermaanden.

Wil je toch een zonnige plek in je tuin? Dan heb je de meeste kans als je een diepe tuin hebt, zodat je een terras aan het einde van je tuin kunt aanleggen. Zorg ook dat je tuin niet te veel hoge objecten bevat die de zon blokkeren, zoals hoge bomen of pergola’s.

Planten in een tuin op het noordoosten

In een tuin op het noordoosten heb je veel schaduw, en er zijn veel planten die hier goed tegen kunnen. Kies geen planten die veel zon nodig hebben. Planten die het goed doen in een schaduwrijke omgeving zijn bijvoorbeeld Klimop, Schoenlappersplant, Vergeet-me-nietjes, Wilde Wingerd en Bosrank.

Het onderhoud van een tuin op het noordoosten vraagt extra aandacht. In de schaduw groeit mos vaak goed, dus is het belangrijk je gazon regelmatig te verticuteren om de viltlaag te verwijderen en het gras ruimte te geven om te groeien. Ook groene aanslag komt vaak voor en moet regelmatig verwijderd worden.

Zwembad op het noordoosten; hoe en waar plaats ik het bad?

Bij een tuin op het noordoosten is het belangrijk om het zwembad op de juiste plek te plaatsen, omdat je woning voor veel schaduw zorgt. Plaats het zwembad in de zon voor meer comfort en een lagere energierekening. Zoek de zonnigste plek van de tuin, meestal aan de achterkant.

Bij het kiezen van de exacte plek, houd rekening met omringende gebouwen of bomen die schaduw kunnen veroorzaken. De richting van het zwembad is ook belangrijk; meestal is een lengteligging optimaal, maar houd altijd rekening met schaduw veroorzakende factoren.

Wellness Tuinier; voor alle wellness wensen

Wil jij een zwembad op het noordoosten plaatsen? Dit is geen enkel probleem als je goed rekening houdt met alle factoren die voor schaduw kunnen zorgen. Daarnaast is het ook belangrijk dat het zwembad niet te dicht tegen begroeiing komt te liggen, dit zorgt voor veel vuil in het bad. Er komt daarom nog veel kijken bij het plaatsen van een zwembad. Het best kun je het daarom laten uitvoeren door een specialist.

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij hebben vele tuinen in Nederland voorzien van mooie zwembaden en andere wellness producten. Daarom hebben wij veel ervaring met het plaatsen van het bad en welke plek in jouw tuin daar het meest geschikt voor is. Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?