overdekt zwembad
20 april 2022

Overdekt zwembad in de tuin; wat zijn de mogelijkheden?

Het hoeft geen droom meer te zijn om een zwembad in je tuin te laten plaatsen. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, een zwembad is in bijna alle gevallen een bereikbare optie. Een zwembad in de tuin is voor veel mensen puur genot, maar je moet er wel rekening mee houden dat het zwembad makkelijk vervuild kan raken. Ook zal het water in de wintermaanden niet echt aangenaam zijn om in te zwemmen. Het is daarom verstandig om een overdekt zwembad in de tuin te overwegen. Maar welke mogelijkheden heb je als het gaat om een overdekt zwembad in de tuin? We zetten de soorten overdekte zwembaden voor je op een rijtje.

Soorten overdekte zwembaden

Als we spreken over overdekte zwembaden, dan kan het gaan om een binnenzwembad, maar er kan ook een overkapping voor je buitenzwembad mee bedoeld worden. Heb je voldoende ruimte in je woning, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een binnenzwembad te laten plaatsen. Je kunt dan het hele jaar heerlijk zwemmen in warm water.

Heb je liever een zwembad in de tuin, dan kun je kiezen uit verschillende soorten zwembadoverkappingen. Je creëert op die manier een overdekt zwembad. Je kunt hierbij de keuze maken tussen een lage zwembadoverkapping of een hoge zwembadoverkapping. Met een lage zwembadoverkapping hou je langer de warmte van het water vast en je kunt zwemmen onder de overkapping. Een hoge zwembadoverkapping creëert meer leefruimte. Je kunt onder de overkapping staan en daarnaast biedt een hoge zwembadoverkapping ook nog eens bescherming tegen regen en fel zonlicht.

Lage overkapping

Een lage zwembadoverkapping past perfect in iedere soort tuin. Het is een functionele overdekking die het zwembadwater lang warm houdt. Je kunt de kap eenvoudig openen als het mooi weer is én je kunt gewoon zwemmen onder een lage overkapping. Ideaal dus als het bijvoorbeeld regent.

Middelhoge overkapping

Een middelhoge overkapping combineert het beste van twee werelden. De overkapping biedt bescherming tegen regen, kou en wind, het is niet opvallend aanwezig en integreert mooi in de tuin.

Hoge overkapping

Als je kiest voor een hoge overkapping, dan zou je zelfs je tuinstoelen naast je zwembad kunnen plaatsen. Je kunt dan heerlijk zwemmen en vervolgens uitrusten onder de kap.

Wat zijn de voordelen van een overdekt zwembad?

Het wordt steeds warmer in Nederland, waardoor het meer en meer aantrekkelijk wordt om een zwembad in je tuin te laten plaatsen. Helaas is het klimaat nog niet ideaal genoeg om het hele jaar door te kunnen zwemmen. Veel zwembad eigenaren kiezen daarom voor een overdekt zwembad in de tuin. Een zwembadoverkapping is verkrijgbaar in veel verschillende soorten, kleuren en materialen. Een overdekt zwembad in je tuin heeft vele voordelen, we zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Je hebt minder stookkosten

Als een zwembad verwarmt is, is het pas echt lekker zwemmen. Als je je zwembad continu moet verwarmen, dan brengt dit hoge stookkosten met zich mee. Dit wordt een ander verhaal als je kiest voor een zwembadoverkapping. Het speciale glas zorgt ervoor dat het water snel opwarmt en warm blijft.

Je verbruikt minder water

Water verdampt na verloop van tijd. Als je een zwembad hebt zonder overkapping, dan moet je regelmatig het zwembad bijvullen. Kies je echter voor een overkapping, dan zal het water veel minder snel verdampen. Je hoeft het zwembad dan minder vaak bij te vullen, wat niet alleen water scheelt, maar ook geld.

Geen viezigheid in het zwembad

Een zwembadoverkapping zorgt ervoor dat er geen viezigheid in je zwembad terecht komt. Dit is vooral in de herfst ideaal, wanneer de bladeren direct van de bomen je zwembad inwaaien. Kies je echter voor een overdekt zwembad in je tuin, komt er geen vuil in je zwembad terecht, waardoor je minder tijd kwijt bent aan onderhoudswerkzaamheden.

Je voorkomt ongelukken

Heb je kleine kinderen of huisdieren? Dan zorgt een overkapping voor een stukje veiligheid. Kinderen of huisdieren vallen niet gemakkelijk in het water en het voorkomt hierdoor ongelukken.

Verbeterde waterkwaliteit

De kwaliteit van het water blijft op peil, aangezien er geen bladeren, takjes en andere viezigheid in je zwembadwater terechtkomt. Je hoeft het water hierdoor minder te verschonen.

Wellness Tuinier; jouw wellness specialist

Ben jij van plan om een zwembad te laten plaatsen in je eigen tuin? Of heb je al een zwembad en wil je deze graag laten overdekken? Wellness Tuinier helpt je daar graag bij! Wij zijn dé wellness specialist van Nederland. Wij kunnen alles voor je doen op het gebied van het aanleggen van zwembaden (met of zonder overkapping), het ontwerpen en renoveren van tuinen en alle onderhoudswerkzaamheden die daarbij komen kijken. Wij bieden een grote keus aan zwembaden, spa’s, een hydro pool en plunge pools. Daarnaast kunnen wij natuurlijk ook jouw gehele tuin renoveren. Je kunt dan denken aan het plaatsen van nieuwe tegels die niet warm worden of een overkapping plaatsen.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken door te bellen via+31 (0)180 554 666  of mailen naar info@wellnesstuinier.nl Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier. Als je onze producten wilt komen bekijken in onze showroom in Krimpen aan de IJssel, maak dan eerst een afspraak!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?