zwembad voor grote tuin
04 april 2022

Welk zwembad past het best bij een grote tuin?

Ben jij in bezit van een huis met een grote tuin? Een grote tuin is erg fijn om te hebben, niet alleen door de ruimte en de rust om het huis, maar ook vanwege de mogelijkheden die het biedt. Eén van die mogelijkheden is het plaatsen van een zwembad in de tuin. Maar welk zwembad past het best bij een grote tuin? In dit blog gaan we in op dit onderwerp. 

De voordelen van een grote tuin

De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van een tuin met gemiddelde grootte. Alle tuinen die groter zijn dan 500 vierkante meter worden als een grote tuin gezien. Een grote tuin biedt veel voordelen. Ten eerste is het erg fijn om ruimte en rust om het huis te hebben, je hebt veel minder last van buren. Daarnaast biedt een grote tuin veel meer mogelijkheden. Alle wensen die je hebt zou je in de tuin kunnen uitvoeren; een moestuin, een grote waterpartij in de vorm van een vijver, een grote speelplek voor de kinderen en natuurlijk een zwembad in eigen tuin. 

Hoe fijn zo’n grote tuin ook is, veel mensen hebben er moeite mee om een grote tuin goed in te delen. Hiervoor zou je gebruik kunnen maken van de diensten van een hovenier of specialist. Ook de keus voor een zwembad vinden sommigen nog lastig; kies je automatisch voor een groot bad of kun je de keus het best door andere factoren laten bepalen? 

Een grote tuin? Veel mogelijkheden voor een zwembad

Een grote tuin biedt ideale mogelijkheden om een zwembad in eigen tuin te plaatsen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de beste plek in de tuin. Door de grootte van de tuin is de kans namelijk groter dat er een ideale zonnige plek is in jouw tuin. Hier kun je het bad het beste laten aanleggen. Het is verleidelijk om te kiezen voor een groot zwembad, je hebt er namelijk de ruimte voor. De keus voor het zwembad kun je echter het best laten afhangen van jouw wensen. Wil je een zo groot mogelijk bad waarin je echt kunt zwemmen? Of wil je liever wat ruimte in de tuin overhouden voor andere zaken, zoals een loungehoek, een schuur, een moestuin of een oprit? Als je in bezit bent van een grote tuin zou je ook kunnen kiezen voor de optimale wellness ervaring. Je hebt dan namelijk ruimte genoeg voor een zwembad, overkapping en misschien wel een spa!

Met een grote tuin heb je dus veel mogelijkheden voor een zwembad. Deze ruime keus kan het nog wel eens moeilijk maken om tot een beslissing te komen. Je doet er dan goed aan om raad te vragen aan een specialist. 

Welk zwembad past het best bij een grote tuin?

Er bestaan veel verschillende soorten zwembaden; spa’s, plunge pools, hydro pools en natuurlijk de reguliere zwembaden. Het is daarom moeilijk om te zeggen welk zwembad het best past bij een grote tuin, alles past er namelijk in. Zelfs een klein bad, zoals een plunge pool, zou in een grote tuin passen. Mits de tuin op de juiste wijze is ontworpen en ingericht. Een klein bad zou anders compleet wegvallen in een grote tuin. 

Een soort zwembad dat zeer veel mogelijkheden biedt is een zogenaamd polypropyleen zwembad. Polypropyleen is een bepaald materiaal, dit biedt vele voordelen en mogelijkheden. Baden van dit materiaal worden namelijk geheel met de hand gemaakt door te lassen. Hierdoor gaat het om compleet maatwerk. Je kunt dit soort baden dus geheel naar wens laten samenstellen. De lengte, breedte en diepte van het bad, maar ook de dikte van de wanden en bodem. Polypropyleen zwembaden zijn hoogwaardige baden met een strak ontwerp en luxe uitstraling. Zo kun je ook nog kiezen voor de kleuren van het bad, de kleur bepaalt namelijk de kleur van het zwemwater. Bij dit soort zwembaden heb je de keus voor een skimmerzwembad of een overloopzwembad.  

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Als je een grote tuin hebt, dan lijkt het makkelijk om een zwembad te kiezen. Maar welk zwembad past het best bij een grote tuin? Deze keus kun je het best laten bepalen door jouw wens en smaak. Heb je moeite met het maken van deze keus? Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij kunnen namelijk het gehele project voor jou verzorgen. Van het ontwerpen van jouw nieuwe wellness tuin, het plaatsen van het zwembad tot het renoveren van de gehele tuin. Zo zit jij niet in een kale tuin na het plaatsen van het zwembad, maar kun je optimaal genieten van jouw zwembad en tuin. 

Heb je interesse in onze diensten en producten? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar +31 (0)180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl Ook kun je gebruik maken van het contactformulier. Wil je onze producten in onze showroom komen bekijken? Maak dan vooraf een afspraak! Wij zijn gevestigd in Krimpen aan de IJssel.  

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?