kunststof zwembad installeren
16 juli 2021

Kunststof zwembad installeren: tips en aandachtspunten

Het is niet eenvoudig om een kunststof zwembad aan te leggen. Een polyester zwembad wordt dan ook altijd door Wellness Tuinier geplaatst. In dit artikel laten wij u zien wat er komt kijken bij de installatie van een kunststof zwembad.

Een kunststof zwembad geeft u jarenlang plezier

Als u kiest voor een polyester zwembad, dan kiest u voor een prachtig eindresultaat en jarenlang plezier. Een polyester zwembad heeft tal van voordelen, waaronder:

  • Een uitstekende kwaliteit;
  • Verkrijgbaar in verschillende vormen;
  • Geen zwembad liner nodig.

Het is voor particulieren niet mogelijk om een polyester zwembad zelf aan te leggen. Wellness Tuinier voert het hele project voor u uit, van het uitgraven van het gat, tot de plaatsing van het bad en de afwerking. Om het geheel stabiel te houden, wordt er onder het polyester bad een betonplaat geplaatst. Daarnaast is stabilisatiezand een vereiste.

Stap 1: Uitgraven gat en betonplaat storten

De eerste stap bij de installatie van een kunststof zwembad is het graven van het gat en het storten van de betonplaat. Uiteindelijk komt het polyester zwembad in dit gat terecht. Wat hierbij belangrijk is, is dat het gat zowel in de breedte als in de lengte gemiddeld 1 meter groter is dan het zwembad zelf. De betonplaat geeft het bad extra stabiliteit en zorgt ervoor dat het waterpas komt te staan.

Stap 2: Plaatsing Polyester zwembad bak

Vervolgens wordt de polyester bak met een kraan op de betonplaat geplaatst. Is de plek moeilijk te bereiken? Dan wordt er een hijskraan ingezet om het bad naar de juiste plek te tillen.

Stap 3: Aansluiten van apparatuur en verlichting

Wanneer het kunststof zwembad op de juiste plek staat wordt de apparatuur aangesloten. Denkt u dan bijvoorbeeld aan de warmtepomp, het automatische doseersysteem en de zwembadpomp. Daarnaast worden ook de skimmers en de verlichting in het zwembad gemonteerd.

Is er krachtstroom nodig, dan wordt dit op voorhand met u besproken, zodat dit voortijdig aangelegd geworden. De bouw van het polyester zwembad loopt op deze manier geen vertraging op.

Stap 4: Stabilisatie en afwerking van het zwembad

Stabilisatie is erg belangrijk bij het aanleggen van een kunststof zwembad. Dit wordt gedaan met stabilisatiezand. Alles staat dan stevig zodat er in de toekomst niets meer mee kan gebeuren. Polyester is sterk, maar de waterdruk ook. Een kunststof kan dus makkelijk vervormen als er niet gestabiliseerd wordt.

Kunststof zwembad laten installeren

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wellness Tuinier staat voor u klaar om al uw vragen over kunststof (en andere soorten) zwembaden te beantwoorden.