spa op gras zetten
15 augustus 2022

Kan er kunstgras om het zwembad?

Kan er kunstgras om het zwembad? Tegenwoordig is kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Het lijkt daardoor een goede keus om rond een zwembad aan te leggen. Maar kan dit wel? Zitten er nadelen aan kunstgras om een zwembad en hoe kun je het dit het best aanpakken? In dit artikel kun je er meer over lezen. 

Kan er kunstgras om het zwembad?

Gras lijkt een ideale omranding van het zwembad; heerlijk zacht voor de voeten en het water loopt er makkelijk in weg. Het is echter een grote uitdaging om natuurlijk gras goed te houden als het rond een zwembad is aangelegd. Het zorgt er namelijk al snel voor dat er chemicaliën van het zwembad op het gazon terecht komen. Omgekeerd kan het ook voorkomen dat mestkorrels voor het gazon in het zwembad komen. Daarnaast zorgt het spatten van de zwemmers ervoor dat er water op het gazon komt. Hierdoor kan het gras verdrinken en kunnen schimmels ontstaan. Je kunt gras om het zwembad plaatsen, maar dan zul je voor een goed ontwerp van de tuin moeten zorgen. 

Je kunt echter ook kiezen voor een andere oplossing; kunstgras. Dit ziet er zo goed als hetzelfde uit als gras en het is zeer geschikt om een zwembad heen. Het kunstgras zorgt voor een zacht oppervlak dat bovendien antislip werkt op blote voeten.

Beschadigen chemicaliën in zwemwater ook kunstgras?

Om het water van een zwembad schoon te houden wordt chloor gebruikt. Gewoon gras kan daar niet goed tegen, maar kunstgras wel. Het is echter wel zo dat het water en de chemische resten aan de kunstgrasvezels kunnen gaan kleven. Zo zorgen ze voor aanslag op de vezels, dit resulteert vaak in een kunstgrasmat dat er wittig uitziet. Er is dan niets mis met het kunstgras, maar de restanten van chloor en kalk moeten om het mooie aanzicht te behouden wel weggehaald worden. Je kunt dit doen door bepaalde schoonmaakmiddelen te gebruiken, zoals bijvoorbeeld calciumreinigers. Daarmee wordt het kunstgras gazon weer mooi groen.

De voordelen van kunstgras om het zwembad

Kunstgras om een zwembad heen heeft vele voordelen. Deze voordelen zijn:

  • Kunstgras is bestand tegen chemicaliën in zwemwater;
  • Via een kunstgrasmat loop je geen grassprieten of vuil mee het zwembad in;
  • Kunstgras werkt antislip op blote voeten;
  • Een uitglijder op kunstgras zorgt voor een zachte val;
  • Door kunstgras rond een zwembad te plaatsen zorg je voor een veilige en kindvriendelijke omgeving;
  • Kunstgras heeft dezelfde esthetische waarde als echt gras;
  • Een omranding van kunstgras zorgt voor goede afwatering.

Kunstgras om het zwembad; hoe toe te passen?

Kunstgras kan dus heel goed om het zwembad heen, misschien is het zelfs de meest ideale omgeving voor een zwembad. Om het kunstgras mooi te houden kun je echter het best kiezen voor een stenen omranding en pad. Een zwembad heeft een stevige en veilige omranding nodig, bovendien is het handig om een pad naar het zwembad te laten lopen. Zo zorg je ervoor dat er weinig water op het kunstgras terecht komt. Dit voorkomt aanslag op de vezels van het kunstgras. Voor de omranding en het pad kun je het best kiezen voor bepaalde natuursteensoorten. 

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Kan er kunstgras om het zwembad? Jazeker kan dat! Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij hebben vele tuinen in Nederland voorzien van mooie zwembaden en andere wellness producten. Bij ons kun je terecht voor het gehele project, van ontwerp van de tuin tot het aanleggen van het zwembad en de gehele tuinrenovatie. Wij vinden het belangrijk om aan alle wensen van onze klanten te voldoen. Wil jij kunstgras om het zwembad plaatsen? Wij helpen je graag! Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden en komen tot een mooi ontwerp! Onze eigen hoveniers zullen een prachtig gazon van kunstgras om jouw zwembad aanleggen, inclusief omranding en eventueel een pad. 

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van de chatfunctie op de website of het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?