15 augustus 2022

Kan er gras om het zwembad?

Kan er gras om het zwembad? Een prachtig zwembad met helder blauw water in een strak groen gazon; dat wil toch iedereen? Maar is het wel zo verstandig om gras aan te leggen om het zwembad? 

Je kunt er voor kiezen om gras om het zwembad te laten leggen, maar je zult wel handig moeten inspelen met het ontwerp van de tuin. In dit artikel vertellen we alles over de combinatie gras en een zwembad; de voor- en nadelen en hoe de twee samen kunnen gaan. 

De voordelen van gras om het zwembad

Gras om een zwembad lijkt een natuurlijke keus; het is hoe we zwembaden kennen, een blauw bad in een groene grasmat. Er zitten echter ook duidelijke voordelen aan gras om het zwembad. Deze voordelen zijn:

  • Esthetische redenen: Het staat nu eenmaal mooi op een zwembad aan te leggen in een groene grasmat;
  • Gras laat water door. Een zwembad zorgt voor spatwater en water dat van de gebruikers afloopt. Dit water kan heel goed weglopen in een grasmat. Gras is daardoor een veilige keus, omdat er geen gladde plassen rond het zwembad ontstaan;
  • Gras zorgt voor een zachte ondergrond. Door water kan het glad worden rond een zwembad. In geval van een glijpartij zorgt gras voor een veel zachtere val dan bijvoorbeeld op natuursteen. Gras is daarom ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

De nadelen van gras om het zwembad

Er zitten echter ook enkele nadelen aan gras om een zwembad. Deze nadelen zijn:

  • Het water in een zwembad bevat zouten en chemicaliën zoals chloor. Deze hebben invloed op gras. Het gras kan hierdoor namelijk snel verbranden en doodgaan. Het resultaat is dan dood geel gras rond het bad;
  • Als je via het gras naar het zwembad moet lopen, dan zal er onvermijdelijk gras in het bad komen. Je krijgt daardoor meer vuil in het zwembad. Meer vuil betekent meer chloor, meer chemicaliën zorgt voor meer verbrand gras. 

Kan er gras om het zwembad?

Als je de nadelen van gras om een zwembad leest, dan zul je misschien denken dat dit geen goede keus is. Kan er gras om het zwembad? Jazeker kan dit! Het zal echter op een slimme manier aangepakt moeten worden, daar is een gedegen tuinontwerp voor nodig. 

Ten eerste zal een goede zwembadrand aangelegd moeten worden. Een rand dat breed genoeg is om het grootste deel van het spatwater op te vangen. Deze rand kan gemaakt worden van stenen (bijvoorbeeld natuursteen) of van hout. Daarnaast zal er een pad naar het zwembad moeten, ook deze kan van verschillende materialen gemaakt worden. Als de gebruikers van het zwembad altijd via dit pad naar en van het zwembad lopen, dan zal het gazon gewoon mooi blijven. Bovendien zal er geen gras en weinig vuil in het zwembad komen. 

Er is nog een andere mogelijkheid als je gras om het zwembad wilt. Je kunt namelijk ook kiezen voor kunstgras. Dit is beter bestand tegen de chemicaliën dat in zwemwater zit.

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Kan er gras om het zwembad? Jazeker kan dat bij ons! Wellness Tuinier is daarom ook dé wellness specialist van Nederland. Wij hebben vele tuinen in Nederland voorzien van mooie zwembaden en andere wellness producten. Bij ons kun je terecht voor het gehele project, van ontwerp van de tuin tot het aanleggen van het zwembad en de gehele tuinrenovatie. Wij vinden het belangrijk om aan alle wensen van onze klanten te voldoen. Wil jij gras om je zwembad? Dan zorgen wij ervoor dat jij dat krijgt! Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden en komen tot een mooi ontwerp! Onze eigen hoveniers zullen een prachtig gazon om jouw zwembad aanleggen, inclusief omranding en pad. 

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van de chatfunctie op de website of het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa|Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?