04 april 2022

Een hovenier die ook zwembaden aan kan leggen? De Wellness Specialist!

Een zwembad is niet alleen een ongekende luxe, het is ook nog eens een echte aanwinst voor je tuin. Tijdens een warme zomer is het heerlijk om verkoeling op te zoeken in het zwembad, hoe fijn is het dan dat je een eigen zwembad in de tuin hebt? Heb je besloten om een zwembad aan te laten leggen, dan sta je voor een aantal keuzes. Laat je een zwembad aanleggen of kies je voor een opblaaszwembad? En als je een zwembad aan laat leggen, hoe zit het dan met de tuin en alles wat er bij komt kijken? Bij de Wellness Specialist kun je dit met een gerust hart uit handen geven. Niet alleen leggen wij zwembaden aan, we kunnen ook het hele tuinontwerp onder handen nemen.

hovenier die zwembad kan aanleggen

De luxe van een eigen zwembad

Voordat je een zwembad aan laat leggen is het belangrijk om goed na te denken over een aantal zaken. Wanneer je kiest voor een opblaaszwembad, dan hoef je hier geen specialist voor in te schakelen. Zelf een opzetzwembad plaatsen is ook te doen als je een beetje handig bent. Als je voor een ingegraven zwembad kiest, dan is het verstandig om hier een professional voor in te schakelen. Een ingegraven zwembad heb je voor altijd en je wilt wel dat dit goed gebeurt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je tuin aangepast wordt aan het zwembad. Het is fijn als je een zwembadspecialist in de hand kan nemen die ook zorg kan dragen voor het ontwerp van je tuin; Wellness Tuinier.

Waar moet je rekening mee houden bij de aanleg van een zwembad?

Het is belangrijk om je goed in te lezen over de mogelijkheden voordat je een zwembad laat plaatsen. Denk bijvoorbeeld goed na over de uitvoering van het zwembad. Wil je een opbouwzwembad in de tuin, dan kun je deze gewoon online kopen en eventueel zelf opzetten. Kies je echter voor een inbouwzwembad, dan komt hier wel wat meer bij kijken. Daarnaast heb je bij een inbouwzwembad ook nog de keuze voor bepaalde modellen, zoals het monoblok model. Dit is een roestvrij stalen of polyester zwembad dat in zijn geheel geplaatst kan worden.

Ook is de plek waar het zwembad komt te staan een belangrijk aandachtspunt. Je kunt er het beste voor kiezen om het zwembad aan te leggen op een plek waar de meeste zonuren zijn. Heb je een kleine tuin of staan er meerdere bomen in je tuin, dan moet je op een creatieve manier met de ruimte omgaan. Wellness Tuinier kan je hier goed in adviseren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te controleren of je op de gewenste plek voor het zwembad kunt graven. En als het zwembad leiding nodig heeft, bijvoorbeeld om het water op te warmen, dan dien je ook goed rekening te houden met het plaatsen van het zwembad. Het is dan geen overbodige luxe om een zwembadspecialist in de hand te nemen die tevens hovenier is.  

Keuze voor het materiaal

Heb je eenmaal de keuze gemaakt voor de locatie van het zwembad, dan heb je nog een keuze te maken voor het materiaal. De keuze die je hierin maakt is afhankelijk van de uitstraling die jij mooi vindt. Kies je voor een betonnen zwembad of toch liever polyester? Beide hebben ze een stevige uitstraling. Voordeel van een polyester bad is dat deze op maat geleverd kan worden. Een betonnen bad kan in allerlei vormen geplaatst worden. Hou je meer van een authentieke uitstraling, dan is een houten bad ook nog een optie. Een houten bad wordt veel gebruikt in combinatie met tegels of polyester.

Wat zijn de kosten van een zwembad aanleggen?

Er komen meerdere factoren kijken bij de uiteindelijke prijs voor het aanleggen van een zwembad. De prijs is onder andere afhankelijk van het materiaal en de afmetingen van het zwembad. Om een duidelijk overzicht te krijgen van de kosten kun je offertes aanvragen bij verschillende zwembadspecialisten. Vergelijk de verschillende prijsvoorstellen en maak een keuze voor de optie die het beste bij jouw wensen past.

Niet alleen de afmetingen en het materiaal van het zwembad zijn van invloed op de prijs, ook de extra’s die je wilt laten toevoegen. Denk dan bijvoorbeeld aan zwembadverwarming; ideaal als je ook in de winter baantjes wilt trekken. Ook het afdekken van het zwembad is belangrijk. Het bespaart energie en beschermt je zwembad tegen algen. Daarnaast moet je ook rekening houden met het onderhoud van het zwembad. Je kunt dit uiteraard zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan een zwembadspecialist. Wil je lang van je zwembad blijven genieten, dan is het belangrijk dat het water helder en gezond blijft. Al deze extra’s bepalen mede de uiteindelijke prijs van het zwembad.

De Wellness Specialist voor zwembad en tuin

Bij de Wellness Specialist kun je alle soorten zwembaden en pools bestellen die je maar kunt bedenken. Onze professionele werknemers kunnen daarnaast al het werk voor je uit handen nemen. Niet alleen leveren en plaatsen wij het gewenste zwembad, we kunnen ook je hele tuin renoveren en aanpassen op de plaatsing van het zwembad.

Een zwembad aanleggen is een ware aanslag op je tuin. Je kunt pas echt genieten van je zwembad als je tuin er ook netjes bij ligt, nietwaar? Wellness Tuinier heeft hoveniers en tuinontwerpers in dienst die van je hele tuin een paradijs kunnen maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt.

Wil je meer informatie over de aanleg van een zwembad? Ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt voor jouw type tuin? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, maar bellen of mailen behoort ook tot de mogelijkheden.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?