wat is de afkorting van polypropyleen
30 mei 2022

Wat is de afkorting van polypropyleen?

Polypropyleen; als je op zoek bent naar een zwembad voor in de tuin, dan zal je deze naam regelmatig tegenkomen. Het is namelijk een type materiaal dat zeer geschikt is voor zwembaden. Het woord polypropyleen is echter nogal een tongbreker, gelukkig bestaat er een afkorting voor polypropyleen. Maar wat is materiaal precies en wat is de afkorting? In dit blog kun je er alles over lezen.  

Wat is polypropyleen?

Polypropyleen staat ook wel bekend onder de naam polypropeen. Het is een type plastic dat vrijwel onbreekbaar is. Het werd ontwikkeld in 1950, sindsdien is de officiële naam van het materiaal polypropyleen. Het materiaal is vrij stijf van vorm, kan goed tegen hoge temperaturen en is bovendien bestand tegen zuren en chemische oplossingen. Door het materiaal te verhitten kun je het elke vorm laten aannemen, je kunt het ook zagen en/of lassen. Daarnaast is polypropyleen zeer goed bestand tegen de groei van bacteriën. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal ideaal is voor het maken van zwembaden. Het wordt echter voor veel meer verschillende producten gebruikt. 

Wat is de afkorting van polypropyleen?

De afkorting van polypropyleen is eenvoudig PP. Je zult deze afkorting echter niet vaak tegenkomen als officiële benaming. Het is natuurlijk wel handig als je op zoek gaat naar zwembaden en je gaat in gesprek met een leverancier of installateur van zwembaden. Wanneer je eenvoudig weg een PP zwembad zegt, dan weet hij of zij hoogstwaarschijnlijk precies waarover je het hebt. Dat scheelt een flinke tongbreker wanneer je naar de mogelijkheden vraagt.  

Waar wordt polypropyleen voor gebruikt?

Het materiaal polypropyleen wordt in veel verschillende industrieën gebruikt, van de medische industrie tot de voedingsindustrie. Hier volgen een aantal voorbeelden van artikelen die gemaakt zijn van polypropyleen:

 • Boterkuipjes;
 • Plastic bloempotten;
 • Tuinmeubels;
 • Zakjes voor chips;
 • Hakken voor schoenen;
 • Auto-onderdelen;
 • Luidsprekers;
 • Huishoudelijke artikelen;
 • Vloerkleden;
 • Zwembaden.

Waarom kiezen voor een polypropyleen zwembad?

Polypropyleen wordt steeds vaker gekozen als materiaal voor het zwembad. Het materiaal biedt namelijk vele voordelen; het is sterk, flexibel, kleurvast, goed bestand tegen weersinvloeden en warmte, het scheurt niet en het is antibacterieel. Polypropyleen is goed bestand tegen Uv-straling en bovendien isoleert het erg goed. Zo blijft het water lang op temperatuur, dat scheelt een hoop verwarmingskosten. Dankzij al deze eigenschappen blijkt polypropyleen vrijwel ideaal als materiaal voor zwembaden. In de afgelopen jaren hebben polypropyleen zwembaden zich keer op keer bewezen. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders voor een PP zwembad. 

Een polypropyleen zwembad aan laten leggen

Ben jij op zoek naar een polypropyleen zwembad? Bij ons kun je PP zwembaden in vele afmetingen en dieptes bestellen. Een groot voordeel van onze polypropyleen zwembaden is de gebruiksvriendelijkheid, je hebt er weinig onderhoud aan en het zwembad oogt mooi strak. Bovendien kan je een keus maken voor de randafwerking; een mooie aluminium trim of een overloopzwembad. Polypropyleen zwembaden kunnen in alle vormen gemaakt worden door ons. Wij lassen het materiaal en vormen het dan precies op jouw verlangde maat. Je kunt ook de bodem en wanden in verschillende diktes bestellen. Het materiaal is zeer kleurvast, daarom kan je de temperatuur van het water tot 40 graden verwarmen. 

Voor een polypropyleen zwembad heb je een betonnen ondergrond nodig. De betonnen vloer moet minimaal 15 cm dik zijn en dubbel bewapend. Natuurlijk leggen wij deze vloer ook voor je aan. Een PP zwembad moet altijd ingegraven worden, je kunt het niets deels bovengronds houden. 

Polypropyleen zwembaden zijn bovendien in verschillende kleuren verkrijgbaar. De kleur van het bad bepaalt wat voor kleur het water wordt. Wij kunnen de baden in de volgende standaardkleuren leveren: 

 • Wit – zorgt voor helder lichtblauw water
 • Lichtblauw – zorgt voor helder water met een groene waas
 • Donkergrijs – zorgt voor donkerblauw water, tegen het groen aan

Wellness Tuinier verzorgt jouw hele tuin!

Wil je een zwembad laten aanleggen in je tuin? Kies dan voor Wellness Tuinier! Wij kunnen namelijk het gehele plan verzorgen. Van het ontwerp tot de renovatie van de tuin, wij voeren alles uit. Dit heeft het grote voordeel dat je maar met één partij en aanspreekpunt te maken hebt. Er komt nogal wat kijken bij het aanleggen van een zwembad. Het is dan heel fijn als slechts één bedrijf alles kan uitvoeren.

Heb je interesse in onze producten of diensten? Wil je een polypropyleen zwembad laten aanleggen? Via onze website kun je een offerte aanvragen. Heb je interesse maar wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website. 

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?