Welke zwembaddiepte past bij mij?
30 augustus 2022

Welke zwembaddiepte past bij mij?

Als je een zwembad uit gaat zoeken, dan is de formaat één van de belangrijkste factoren, maar ook de diepte is heel belangrijk. De aanbevolen diepte voor een zwembad ligt tussen 120 cm en 150 cm. De keus voor de diepte hangt echter af van verschillende factoren. In dit artikel kun je lezen welke zwembaddiepte het best bij jouw past.

Welke zwembaddiepte past bij mij?

De diepte die het best bij jou past hangt af van het doel van het zwembad. Wat ben je van plan om in het zwembad te gaan doen? Door deze vraag te beantwoorden kun je een weloverwogen keus maken voor de diepte.

Zwemmen

Gebruik je het zwembad vooral om te zwemmen? Dan moet het water diep genoeg zijn om voldoende bewegingsvrijheid te bieden. Je wilt natuurlijk niet dat je knokkels over de bodem heen schrapen als je de borstcrawl doet. Ben je een fanatiek zwemmer? Kies dan voor een diepte van het zwembad van minstens 120 cm.

Recreatief gebruik

Wordt er vooral gebruik gemaakt van het zwembad om spelletjes in te doen? Je moet dan makkelijk kunnen staan, bewegen en voor een gedeelte ook kunnen zwemmen. De voorkeur diepte van een zwembad voor recreatief gebruik ligt tussen 100 en 120 cm.

Een zwembad om in te ontspannen

Wil je het zwembad gebruiken om in af te koelen en te relaxen? Dan ligt de ideale diepte net boven de taille. Afhankelijk van jouw lengte ligt de ideale diepte dan tussen 100 cm en 120 cm.

De zwembaddiepte voor volwassenen

De meeste zwembaden zijn van een standaard diepte voorzien, deze variëren tussen 100 cm en 150 cm. De ideale diepte voor een volwassen persoon hangt af van de lengte van de gebruikers. Hou bij het bepalen van de diepte altijd rekening met de lengte van de kleinste gebruiker. De veiligheid is namelijk de belangrijkste factor in het bepalen van de diepte.

Een veilige zwembaddiepte voor kinderen bepalen

Er bestaat niet één veilige standaard zwembaddiepte voor kinderen. De ideale diepte voor kinderen wordt bepaald door hun lengte en hun zwemervaring. Voor de beginnende zwemmers wordt 60 cm diepte aanbevolen, onder toezicht van jou natuurlijk. Als het kind meer gewend raakt en beter kan zwemmen, dan zal je naar 90 cm kunnen gaan enzovoort.

De meeste mensen kiezen daarom voor een apart zwembad waar hun peuters gebruik van kunnen maken. Je zou bijvoorbeeld een pierenbadje kunnen toevoegen aan een standaard zwembad.

> Lees ook: Hoe maak je een zwembad kindveilig?

Veilige diepte voor duiken

Wil je een zwembad hebben waar je in kunt duiken? Dan is de diepte van groot belang, zeker wanneer je gebruik maakt van een duikplank. De meeste consumentenzwembaden zijn 150 cm diep, hierin kun je zwemmen, staan en een voorzichtige duik nemen.

Wil je echt kunnen duiken? Dan moet het zwembad een stuk dieper zijn, het liefst rond de 3 meter. Zwembaden voor consumenten worden echter nooit dieper gemaakt dan 2 meter. Als je gaat duiken in het zwembad, dan moet je dit daarom altijd voorzichtig doen.

> Lees ook: Hoe diep moet een zwembad zijn om te duiken?

De meest voordelige diepte

Een diep zwembad is misschien aanlokkelijk om te nemen, maar het zorgt ook voor meer kosten. In een diep zwembad gaat meer water, het kost meer om dit water te verwarmen en om schoon te houden. In een zwembad van 120 cm diepte kun je eigenlijk alles doen, bovendien liggen de kosten niet heel erg hoog.

Een zwembad met meerdere niveaus

Een zwembad heeft meestal een bepaalde diepte over het geheel. Je kunt echter ook kiezen voor zwembaden met meerdere dieptes. Het ondiepe gedeelte kan dan gebruikt worden om te ontspannen terwijl het diepe gedeelte geschikt is om in te zwemmen.

Wellness Tuinier voor alle zwembaden en accessoires

Welke zwembaddiepte past bij mij? De ideale diepte van het zwembad wordt bepaald door het gebruik van het zwembad en de gebruikers. In dit artikel heb je kunnen lezen welke diepte ideaal is voor welk gebruik. Voor het hele gebruik van een heel gezin ligt de ideale diepte tussen 120 cm en 150 cm.

De polypropyleen zwembaden van Wellness Tuinier kun je in twee standaard dieptes bestellen: 120 cm of 150 cm. Aangezien deze zwembaden helemaal naar wens kunnen worden samengesteld kan deze diepte ook worden aangepast. Wil je een zwembad bestellen? Dit kun je doen in onze webshop. Wil je dat wij het zwembad plaatsen? Dat voeren wij graag voor jou uit. Wij kunnen zelfs het hele project op ons nemen, van ontwerp tot tuinrenovatie! Heb je interesse? Neem dan contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?