09 december 2020

Plunge pool bouwen en aanleggen: wat komt er bij kijken?

Bent u op zoek naar een plek waar u optimaal kunt ontspannen? Wilt u graag een klein zwembad in uw tuin aanleggen om heerlijk tot rust te komen? Dan is een plunge pool dat wat u zoekt. Een plunge pool is een klein zwembad dat plaats biedt aan meerdere mensen om helemaal tot rust te komen. Wilt u alles weten over hoe een plunge pool gebouwd wordt?

Wat is een plunge pool

Een plunge pool, ook wel een mini pool genoemd, is hetzelfde als een normaal zwembad, maar dan een stuk kleiner. Het zwembad is vanwege deze kleine afmetingen niet geschikt voor baantjes zwemmen of balspelletjes, maar uitsluitend bedoeld voor ontspanning. Een plunge pool is bij uitstek de plaats om even heerlijk tot rust te komen. Het bad is voorzien van lig- en zitplaatsen.

Even ontspannen in verwarmd water na een lange werkdag? Samen met vrienden of geliefden genieten van een hapje en een drankje in het water? Een plunge pool is perfect voor deze gelegenheden.

Voordelen van een plunge pool

Een plunge pool is dus een klein zwembad waar men rust kan vinden. Wilt u weten wat voor voordelen er allemaal kleven aan plunge pools? We sommen hieronder een aantal op:

  • Een plunge pool is in vergelijking met andere zwembaden goedkoop in aanschaf. Plunge pools zijn al vanaf €19.000,- verkrijgbaar.
  • Een plunge pool is het hele jaar te gebruiken. In de zomer kunt u het bad als afkoelingsplek gebruiken, terwijl het bad in de winter als warme ontspanningsplek kan dienen.
  • Een plunge pool heeft lage energiekosten.
  • Een plunge pool vergt weinig tijd qua onderhoud
  • Een plunge pool warmt vanwege de weinige hoeveelheid water snel op.
  • Een plunge pool is volledig op maat te laten maken.

Een plunge pool bouwen

Een plunge pool wordt gemaakt van onverslijtbaar dikwandig polyester en is voorzien van een speciale zwembad coating. Het bad is goed geïsoleerd en kan jarenlang mee. Een plunge pool wordt als monoblok geleverd. Dit betekent dat het bad uit één geheel bestaat. Een plunge pool is in verschillende formaten beschikbaar, maar daar vertellen we verderop meer over.

Plunge pools zijn volledig op maat te maken. Zo kunt u tegen een meerprijs zelf bepalen waar u de zit- en liggelegenheden aanbrengt. Wat u zelf kunt doen aan het inbouwen van uw plunge pool? Als u uw plunge pool in de grond wilt hebben kunt u alvast een kuil graven op de door u gewenste plaats. Dit scheelt tijd tijdens het plaatsen van het bad.

Het is echter ook mogelijk om een plunge pool (deels) boven de grond te plaatsen. Dan kunt u bijvoorbeeld zelf de buitenkant van het bad voorzien van houten omheining of keramische tegels. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Hoe groot is een plunge pool?

Een plunge pool is er in verschillende afmetingen. Wij hebben de volgende standaardmaten in ons assortiment: 2000x2000mm, 3000x2500mm, 4000x2500mm en 5000x3000mm. Zoals gezegd zijn plunge pools volledig op maat en dus kunt u ook een formaat naar keuze selecteren.

Een plunge pool is standaard 125 centimeter diep. Op aanvraag kunnen wij ook plunge pools met een diepte van 140 of 150 centimeter diepte leveren.

Plunge pool aanschaffen

Wilt u een plunge pool aanschaffen? Of bent u nog op zoek naar belangrijke informatie over deze kleine zwembaden? Neem gerust contact met ons op voor geheel vrijblijvend advies op maat.

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Plunge pool

Bestaan er ook ronde plungepools?
plunge pool opwarmen|zwembad en spa kopen
Plunge pool verwarmen
Zwembad / plunge pool op een dakterras: is dat mogelijk?
Wat is het verschil tussen een zwembad en een plunge pool?
Kleine plunge pool aanschaffen
Plunge pool onderhouden: welke werkzaamheden komen er bij kijken?
Standaard afmeting van een plunge pool
Plunge pool aanschaffen: waar moet u op letten?