zwembad voor normale tuin
22 augustus 2022

Zwembadtuin; waar moet je rekening mee houden in het ontwerp?

Een eigen zwembad in de tuin; klinkt dat niet als een heerlijke luxe? Je kunt met een eigen zwembad de hele zomer éxtra genieten van het mooie weer. Het is dus niet zo raar dat veel mensen een zwembadtuin overwegen. Maar waar moet je rekening mee houden als je een zwembadtuin wilt? In dit blog zetten we een aantal aandachtspunten voor je op een rij.

Voor welk materiaal kies je?

Een zwembad is verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. Elk materiaal heeft zo zijn eigen kwaliteiten en kenmerken. Ben je op zoek naar een kwalitatief goed zwembad dat jarenlang meegaat? Dan kun je het beste kiezen voor een polypropyleen zwembad. Polypropyleen vereist relatief weinig onderhoud en een polypropyleen zwembad kan op maat geleverd worden.

Niet alleen vanwege het onderhoud is de materiaalkeuze belangrijk. Een polypropyleen zwembad is ook een relatief goedkoop zwembad. Vergelijk je het bijvoorbeeld met een RVS zwembad, dan is deze veel duurder in aanschaf.

Grootte van het zwembad

Een tweede belangrijke overweging bij het ontwerp van een zwembadtuin is de grootte van het zwembad. Je denkt misschien; ‘Des te groter het zwembad, des te beter!’ Toch dien je ook rekening te houden met de grootte en het ontwerp van je tuin. Ja, een groter zwembad geeft je meer zwemplezier, maar wat doet het met het aanzicht van je tuin? Dat is wel iets om goed over na te denken. Er zijn namelijk ook momenten waarop je geen gebruik maakt van het zwembad en gewoon van je tuin wilt genieten. Denk dan bijvoorbeeld aan een potje voetbal in de tuin of een barbeque met vrienden. Het is dus belangrijk om van tevoren goed na te denken over de grootte van het zwembad. Eenmaal aangelegd kun je niet meer terug.

De locatie van het zwembad

Niet alleen is het belangrijk om na te denken over de grootte van het zwembad, ook de plek van het zwembad is een belangrijk aandachtspunt. Je wilt optimaal kunnen genieten van de tuin wanneer je geen gebruik maakt van het zwembad. Het lijkt misschien verleidelijk om het zwembad zo dicht mogelijk bij het huis aan te laten leggen. Zo kun je immers direct vanuit huis je zwembad induiken. Toch is het goed om van tevoren na te denken of dit wel de juiste plek is.

Wat voor afdekking kies je?

Het is ook belangrijk om op voorhand na te denken over het soort afdekking. Kies je voor een afkapping die je we moet rollen? Of kies je voor een lamellen afdekking die je op kunt rollen? Een afkapping heeft ruimte nodig, omdat je het weg moet kunnen rollen als je gaat zwemmen, maar het beperkt je uitzicht ook. Dit nadeel heb je niet bij een oprolbare afdekking.

Na het lezen van dit blog ben je waarschijnlijk tot de conclusie gekomen dat je heel wat keuzes te maken hebt voordat je een zwembad in je tuin laat aanleggen. Gelukkig hoef je de keuzes niet alleen te maken; een ervaren zwembad aanlegger denkt met je mee en geeft je passend advies.

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij hebben vele tuinen in Nederland voorzien van mooie zwembaden en andere wellness producten. Daarom hebben wij veel ervaring met het plaatsen van het bad, dit kan de levensduur van het zwembad aanzienlijk verlengen. Je kunt bij ons terecht voor het hele project, van het ontwerpen van de gehele tuin, het graven en plaatsen van het zwembad tot de renovatie van de tuin.

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van de chatfunctie op de website en het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?