Polypropyleen zwembaden

Voor als je echt wil zwemmen

[ UITRUSTING ]

Polypropyleen plungepools/zwembaden

Onze polypropyleen zwembaden of plunge pools zijn zeer geschikt voor als u wilt genieten in de tuin. Om te beginnen leggen wij het verschil uit tussen een plunge pool en een zwembad. Een plunge pool heeft de afmeting tot maximaal 500x300cm. Wordt het groter dan noemen we het een zwembad.

De polypropyleen zwembaden zijn te koop in vele afmetingen en verschillende dieptes. Hierover straks meer. Het voordeel van een polypropyleen zwembad is dat deze onderhoudsvriendelijk is, strak oogt, de randafwerking van een prachtige aluminium trim gemaakt kan worden, en deze ook leverbaar is in een overloopzwembad. Met dit type zwembaden kan je eigenlijk alle kanten op. Dit type zwembad wordt gelast en met de hand in elkaar gezet. De wanden en bodem kan je bestellen in verschillende diktes. Laat je hierover goed informeren! Ook over de ondergrond. Dit type zwembad heeft altijd een betonvloer nodig (min. 15cm dik, dubbel bewapend). Omdat het platen zijn van polypropyleen is het kleur vast en kan je de tempratuur van het bad wel tot 40 graden verwarmen.

Dit type zwembad moet altijd worden ingegraven en kan je niet deels boven de grond houden. Wel heb je verschillende keuzes zoals een skimmer zwembad of een overloopzwembad. Hierin is nagenoeg alles mogelijk. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

 

Omdat de polypropyleen baden met de hand gemaakt worden, kunt u nagenoeg elke afmeting bestellen. Voor het gebruikersgemak hebben wij vast diverse veel verkochte afmetingen gezet in de webshop. Deze baden beginnen bij 400x200cm en lopen op tot 980x350cm. De breedte van deze baden is tot 350cm omdat we anders met het transport zitten en de kosten erg hard oplopen. Wenst u een bad wat breder is dan 350cm of langer is dan 980cm dan kunnen wij u natuurlijk helpen. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

Standaard zijn deze baden in 120 en 150cm diepte leverbaar.  

 

De kleur van de polypropyleen platen bepaald de kleur van het water. Het is dus belangrijk goed na te gaan wat het droomplaatje in uw hoofd is.

Wij hebben standaard in ons assortiment de volgende kleuren:

  • Wit – helder licht blauw water
  • Licht blauw – helder water met een groene waas
  • Donker grijs – donker blauw water, tegen het groen aan 
  • Laat u goed informeren over de kleur keuze.

Er zijn vele opties en keuzes te maken in de afdekkingen voor de zwembaden en plunge pools. We proberen het hieronder overzichtelijk te maken voor u;

1: Roldek in het zwembad. Dit is een lamellenafdekking, gemonteerd in het bad of op de rand waarmee het bad veilig kan worden afgesloten. Dit is ook kindvriendelijk. Een roldek is in elk formaat leverbaar zowel als PVC lamel maar ook als SOLAR lamel. Laat u juist informeren over de keuzes en kleuren.

2: Een zomerzeil. Deze heb je in veel types en soorten. Wij gebruiken altijd een zomerzeil als foam afdekking van 6mm dikte in de kleur grijs. Dit is een dikker type afdekking dan bijv. bubbeltjeszeil. Dit foam doet niks anders dan de warmte vast houden van het water. Dit zeil kan je niet in de winter laten liggen, de kans dat het kapot vriest is dan te groot.

3: Een winterzeil. Dit spreekt al voorzich. Als je het bad in de winter afsluit monteer je het winterzeil. Dit is een pvc zeil met ogen en spanners eraan en wordt gemonteerd over het gehele bad. Standaard is deze kleur grijs.

[ TECHNIEK ]

Een unieke filterpallet

01.
Complete techniek

Onze baden kunt u met verschillende systemen laten behandelen. Wij werken met kant en klare plug and play units waarop de pomp, het filtervat en de waterbehandeling al zijn voor gemonteerd.

Tevens heeft dit een achterwand dus heeft u een bestaande schuur dan kunt u hem zo in de schuur plaatsen. De afmetingen die wij nodig hebben is 150cm breed x 105cm diep, de wand is 160cm hoog

02.
Waterbehandeling

Wij bieden de volgende behandelingen aan om zodoende altijd een schoon, helder en alg vrij zwembad te hebben:

  • PH – REDOX systeem
  • Zoutelektrolyse systeem

Voor beide systemen is veel te vertellen en elk systeem heeft zijn voor- en nadeel. Laat u door ons informeren welk systeem in uw situatie het beste is.

03.
Pomp

Een hoogwaardig stille pomp van Duits fabrikaat. Optioneel een variabele pomp verkrijgbaar.

04.
Filter

Onze filters vullen wij met glasparels voor het beste resultaat.

05.
Verwarming

Onze plunge pools en zwembaden zijn goed te verwarmen met een warmtepomp. Ook hierin heb je veel soorten en types. Afhankelijk van de inhoud van het bad komt er een bepaald type warmtepomp bij. Een warmtepomp wordt uitgedrukt in de hoeveelheid KW. Wij gebruiken voor de plunge pools vanaf 300x250cm een inverter warmtepomp. Zijn de baden kleiner, dan is het een normale warmtepomp. Beide types zijn in te stellen qua tempratuur en sommige modellen zijn via een app bestuurbaar.
De warmtepompen werken normaal vanaf circa 10graden buitentempratuur. Wilt u in de wintermaanden ook kunnen zwemmen dan hebben we daarvoor speciale warmtepompen die ook nog kunnen verwarmen als het tot -15graden is. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

[ INTERESSE ]

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

PP_Elite-Diamant_2-scaled.jpg
Wellness Tuinier

Landelijke dekking in NL & BE

Dealer worden
Internationale verzending

Ook buiten Europa

Configurator

Direct een prijs