Een zwembad met whirlpool; zijn hier mogelijkheden voor?
29 augustus 2022

Een zwembad met whirlpool; zijn hier mogelijkheden voor?

Ben jij je een het oriënteren op gebied van zwembaden? Het zal je dan opgevallen zijn dat de mogelijkheden enorm zijn. Dat maakt de keus er niet makkelijker op. Want alles klinkt aanlokkelijk: Een mooi groot polypropyleen zwembad, een kleine plunge pool of een spa met whirlpool.

Daarnaast bieden ze allen hun eigen voordelen, soms zou je willen dat deze voordelen te combineren zijn. Zo klinkt een zwembad met whirlpool bijvoorbeeld heel aanlokkelijk. Een zwembad waar je echt in kunt zwemmen, maar waar je ook in kunt genieten en relaxen.

Wellness Tuinier is niet voor niets dé wellness specialist van Nederland. Wij vervullen namelijk alle wellness wensen van onze klanten. Een zwembad met whirlpool; wij regelen dat gewoon voor jou. In dit artikel kun je lezen wat de mogelijkheden zijn op dit gebied.

Wat is een whirlpool?

Er bestaan meerdere woorden voor een bubbelbad zoals whirlpool en spa. Het gaat echter altijd om een bad waarvan het water opgewarmd wordt tot een hoge temperatuur. Daarnaast is de whirlpool voorzien van een systeem dat zorgt voor massagestralen en bubbels. De term whirlpool komt van de waterkolk beweging dat het water krijgt door de massagestralen.

Een whirlpool of spa zorgt voor zogenaamde hydrotherapie. Dat is therapie op basis van water. De warmte van het water en de beweging in het water hebben een positief effect op onze gezondheid. Als je dit zou kunnen combineren met activiteit, zoals zwemmen in een normaal bad, dan zou dit de optimale stimulans van de gezondheid zijn.

> Lees ook: Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?

Een zwembad met whirlpool

Een zwembad met whirlpool wordt standaard niet gemaakt door zwembadfabrikanten. Dat komt omdat het eigenlijk gaat om twee producten met hun eigen functie. Een zwembad is gemaakt om in te zwemmen en/of spelen. Een whirlpool of spa heeft een hele andere functie; ontspannen en genieten van hydrotherapie.

Er bestaat echter wel een mogelijkheid om de twee te combineren: Een polypropyleen zwembad dat voorzien wordt van een jetstream. Een polypropyleen zwembad heeft als voordeel dat het gemaakt wordt van een materiaal dat goed tegen warmte kan. Het zwembadwater mag je in dit type zwembad namelijk verwarmen tot maar liefst 40 graden. Bij andere type zwembaden kan dit niet. Het warmte effect van de whirlpool kan daardoor al gesimuleerd worden.

De massagestralen die een whirlpool heeft kunnen gerealiseerd worden in een polypropyleen zwembad door het toevoegen van een jetstream. Een jetstream is een machine dat water met kracht in het zwembad spuit. Hierdoor kun je tegen de waterstroom inzwemmen. De jet is echter in verschillende standen te zetten, daardoor kunnen de stralen ook als massagestralen werken. Zo heb je een echt zwembad met whirlpool.

Wellness Tuinier; voor alle wellness wensen

Een zwembad met whirlpool is een bepaalde wens die we regelmatig horen. Wellness Tuinier kan deze wens vervullen! In ons assortiment kun je mooie polypropyleen zwembaden vinden. Deze kunnen verwarmd worden tot 40 graden Celsius. Daarnaast kun je als extra optie kiezen voor een jetstream. Je kunt dit type zwembad in allerlei verschillende maten bestellen op onze website. Je stelt jouw eigen zwembad geheel naar wens samen in de configurator.

Heb jij speciale wensen op gebied van zwembaden of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?