Wat kost een zoutelektrolyse systeem?
26 augustus 2022

Wat kost een zoutelektrolyse systeem?

Ben jij op zoek naar een alternatief voor chloor om het zwembadwater schoon te houden? Dan is een zoutelektrolyse systeem een hele goede keus. Er bestaan hier verschillende systemen voor, de meest gebruikte en duurzame is het systeem dat zout rechtstreeks toevoegt aan het water van het zwembad.

Maar wat kost een zoutelektrolyse systeem eigenlijk?

Wat kost een zoutelektrolyse systeem?

Het schoon houden van zwembadwater via zoutelektrolyse wordt steeds populairder. Daardoor zijn er veel verschillende systemen verkrijgbaar. Zo kun je al een systeem aanschaffen vanaf zo´n € 1000,-. Dit zijn echter geen continu systemen, maar moeten worden ingeschakeld en voeren geen online controle uit op de kwaliteit van het water. Deze systemen zorgen bovendien vaak voor problemen zoals corrosie of verkleuring.

Meer duurzame en professionelere systemen controleren constant de waterkwaliteit, de zuurtegraad en de redox-waarde van het water. Als deze te hoog of laag zijn, dan zal het systeem via een elektrolyse cel natriumchloride laten omzetten tot chloor. Dit soort systemen zijn vrij onderhoudsvriendelijk, maar je zult nog wel zelf zout moeten toevoegen aan het zwembadwater. Je hoeft dit echter maar één keer per jaar te doen.

Wat kost zo´n zoutelektrolyse systeem? Het gehele systeem (een zoutelektrolyse pallet) kost bij ons rond €7000,-.

Hoe werkt zoutelektrolyse?

Zoutelektrolyse in een systeem om het zwembadwater schoon te houden. In plaats van chloor toe te voegen wordt er zout gebruikt, je hebt hier slechts drie tot vier gram zout per liter zwembadwater voor nodig. Het zout wordt maar één keer per jaar toegevoegd. Je kunt dit het best aan het begin van het seizoen doen, daarna blijft het systeem het hele jaar zijn werk doen.

Het zout dat je toevoegt is natriumchloride. Het zoutelektrolyse apparaat scheidt door stroom het chloride van de natrium. De chloride is hetzelfde als chloor, deze stof dood alle bacteriën en zorgt voor een hygiënisch en helder bad. Als de bacteriën gedood zijn, dan bindt het chloor zich weer aan het natrium. Dit proces gaat continu door. Je hoeft daarom niet steeds weer metingen uit te voeren en een desinfectiemiddel aan het water toe te voegen. Het toegevoegde zout wordt als het ware de bron van chloor.

Wat zijn de voordelen van een zoutelektrolyse?

Een zoutelektrolyse systeem heeft veel voordelen. Deze voordelen zijn:

  • Je hoeft geen schadelijke stoffen te gebruiken zoals chloor of zuur.
  • Heel onderhoudsvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Eens per jaar zout toevoegen volstaat;
  • Goedkoop in gebruik, je hebt namelijk minder middelen nodig;
  • Beter voor de gezondheid en de huid.

Een zoutelektrolyse systeem heeft ook enkele nadelen:

  • RVS en andere metalen kunnen niet tegen het zoute water;
  • De warmtepomp moet van titanium zijn;
  • Goedkope systemen hebben handmatige instelling nodig en werken niet nauwkeurig,
  • De hoogwaardige systemen zijn duur.

> Lees ook: Hoeveel zout heb je voor zoutelektrolyse nodig?

Wellness Tuinier; voor alle wellness producten en diensten

Wat kost een zoutelektrolyse systeem? In dit artikel heb je antwoord gekregen op deze vraag. Wil jij een zoutelektrolyse systeem kopen? Bij Wellness Tuinier kun je een zeer hoogwaardig systeem aanschaffen. Je kunt dit systeem zelf installeren als je enigszins handig bent. Het onderhoud kan iedereen zelf uitvoeren.

Bij Wellness Tuinier kun je echter niet alleen terecht voor alle wellness producten, wij kunnen ook alles installeren voor jou. Als je al een zwembad hebt en een zoutelektrolyse systeem wilt, dan installeren wij deze graag! Ben je op zoek naar een nieuw zwembad inclusief zoutwatersysteem? Dan bieden wij verschillende opties.

Neem eens rustig een kijkje op onze webshop en neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?