Wat is een plons alarm?
30 augustus 2022

Wat is een plonsalarm?

Wat is er nu lekkerder dan een frisse duik te nemen in je eigen zwembad op een warme zomerdag? Veel mensen dromen van een zwembad in de tuin, maar als je kinderen hebt, dan zul je met een aantal dingen rekening moeten houden. In dit blog bespreken we hoe je jouw zwembad kindveilig kunt maken en leggen we uit wat een plonsalarm is.

Wat is een plonsalarm?

Een plonsalarm zorgt ervoor dat er een alarm afgaat zodra je kind in het water terechtkomt. Een nadeel van een plonsalarm is dat het bij de minste beweging afgaat, ook wanneer je kind alleen het water aanraakt. Het is daarom belangrijk om een plonsalarm te gebruiken als extra hulp; neem daarnaast andere voorzorgsmaatregelen.

Plaats een omheining

Een omheining rondom je zwembad ziet er misschien niet zo mooi uit, maar het is wel zo veilig. De ideale hoogte voor een omheining is 120 centimeter. Als je niet voor tuindraad kiest, zorg er dan voor dat de spijlen op niet meer dan 10 centimeter van elkaar staan. Daarnaast is het belangrijk dat je kinderen het hek niet uit zichzelf kunnen openen.

> Lees ook: Hoe maak je een zwembad kindveilig?

Plaats een afdekzeil

Om de veiligheid van je kinderen te garanderen kun je een afdekzeil plaatsen wanneer het zwembad niet in gebruik is. Je kunt een afdekzeil in verschillende soorten en maten krijgen. Het is bij een afdekzeil belangrijk dat je kind er niet onder door kan kruipen en dat je het snel kunt openen en sluiten.

Investeer in een overkapping

Denk erover om te investeren in een overkapping. Ook deze zijn in allerlei formaten te verkrijgen. Een ander voordeel van een overkapping is dat je ook bij slecht weer gebruik kunt maken van je zwembad.

Zwembad in de tuin? Kies voor Wellness Tuinier!

In dit blog heb je kunnen lezen hoe je het zwembad in de tuin kindveilig kunt maken. Wat voor zwembad je ook kiest, veiligheid staat voorop. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Ben je nog op zoek naar een zwembad en kun je wel wat advies gebruiken? Dan ben je bij Wellness Tuinier aan het juiste adres.

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij graven niet alleen een gat en plaatsen het bad, wij gaan eerst een uitgebreid gesprek aan met jou! Hierin kun jij je wensen aangeven en voorzien wij je van onze kennis en advies. Aan de hand van dit gesprek maken wij een mooi ontwerp waarin we het zwembad op exact de goede plek plaatsen. Wij kunnen tevens de gehele tuin renoveren na het plaatsen van het bad.

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?
Verschillende manieren om uw zwembad te verwarmen