Waarom een omkasting om een warmtepomp?
30 augustus 2022

Waarom een omkasting om een warmtepomp?

Een warmtepomp is een ideaal apparaat om het zwembad mee te verwarmen. Je hoeft slechts enkele uren per dag de warmtepomp aan te zetten om het zwembadwater op een aangename temperatuur te brengen. De warmtepomp wordt buitenshuis geïnstalleerd.

Sommige mensen kiezen ervoor om een omkasting om de warmtepomp te plaatsen, maar waarom een omkasting om een warmtepomp? In dit artikel krijg je antwoord op deze vraag.

Waarom een omkasting om een warmtepomp?

Als je overtuigd bent van de functionaliteit, de duurzaamheid en de financiële voordelen van een warmtepomp, dan doe je er goed aan om deze te laten installeren. Een warmtepomp voor een zwembad is echter een opvallend apparaat. Om voldoende warmte uit de lucht te halen is het vrij groot uitgevoerd.

Veel mensen vinden het apparaat daarom niet mooi, storend in de tuin en willen de warmtepomp het liefst niet duidelijk in zicht hebben. Dat is de reden waarom sommigen ervoor kiezen om een omkasting om een warmtepomp te laten plaatsen.

Nadeel van een omkasting om een warmtepomp

Voor alle mogelijke warmtepompen bestaat een omkasting. Je doet er echter goed aan om een speciaal gemaakte omkasting voor een warmtepomp te laten plaatsen. Ga niet zelf aan de slag om een omkasting te maken, want het ontwerp is erg belangrijk voor het goed functioneren van de warmtepomp.

Een omkasting zal echter altijd zorgen voor minder rendement van een warmtepomp. Het is belangrijk om daarvan op de hoogte te zijn. Je kunt er daarom ook voor kiezen om de warmtepomp weg te werken achter een schutting of iets dergelijks. Zo kan het goed de buitenlucht aanzuigen, maar stoort het niet in de tuin.

Een ander nadeel van een omkasting is het geluid dat een warmtepomp kan maken. De moderne warmtepompen worden steeds stiller, sommigen hebben zelfs een bepaalde stand waarin ze bijna geen geluid maken. Het komt echter vaak voor dat een warmtepomp in een omkasting wel weer voor veel lawaai zorgt. Dit valt op te lossen door middel van voetjes onder de warmtepomp. Deze worden gemaakt van piepschuim, ze vangen de trillingen op die de pomp maakt. De trillingen kunnen dan niet meer voor lawaai zorgen aan de omkasting.

> Lees ook: Mag een warmtepomp binnen staan?

Heeft een warmtepomp onderhoud nodig?

Een warmtepomp is een zeer duurzaam en zuinig apparaat dat zeer onderhoud nodig heeft. Bovendien zal het apparaat vele jaren meegaan. Goed onderhoud van de pomp is echter nodig, want dat verlengt de levensduur nog verder. Als de warmtepomp dan in een vaste omkasting is geplaatst, dan moet deze compleet gesloopt worden.

Het is daarom belangrijk om een warmtepomp te plaatsen in een omkasting dat toegankelijk is voor onderhoud. Het moet mogelijk zijn om de omkasting volledig van de warmtepomp af te halen. Ook moet de omkasting ruimte bieden om zelf vuil en bladeren te verwijderen.

Warmtepomp en omkasting bij Wellness Tuinier

Waarom een omkasting bij een warmtepomp? In dit artikel heb je antwoord gekregen op deze vraag. Wil je een warmtepomp laten plaatsen inclusief omkasting? Wellness Tuinier helpt je graag! Wij plaatsen de warmtepomp dusdanig dat het rendement optimaal zal zijn. Onze mooie omkasting is toegankelijk voor onderhoud en het neemt de storende factor weg van de warmtepomp.

Op onze website kun je ons aanbod aan warmtepompen vinden. Je kunt het best een warmtepomp kiezen dat iets meer vermogen levert dan je eigenlijk nodig hebt voor het volume van jouw zwembad.

Heb je al een warmtepomp, maar ben je op zoek naar een goede omkasting? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken dan de mogelijkheden en plaatsen een geschikte omkasting om jouw warmtepomp.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?