Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
30 augustus 2022

Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?

Wat zijn de voordelen voor een winterzeil voor je zwembad? Hoewel het een winterzeil wordt genoemd, is het zeil in de meeste gevallen in de herfst al nodig. Wanneer de bladeren van de bomen vallen is het verstandig om je zwembad goed af te dekken. Ook als je nog gebruik wilt maken van het zwembad in de laatste maanden van het jaar is het verstandig om het bad af te dekken.

Niet alleen blijft de waterkwaliteit goed, het zorgt ook voor minder onderhoud. Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor je zwembad? In dit blog bespreken we er een aantal.

Een zwembadzeil in de winter zorgt voor minder werk

Door gebruik te maken van een winterzeil voor je zwembad, verminder je het aantal bladeren en ander vuil dat in het zwembad belandt. Wil je nog gebruik maken van het zwembad, bevestig het zeil dan op een manier dat het nog gemakkelijk te verwijderen is. Ook bij het zomerklaar maken van je zwembad bespaart een winterzeil je enorm veel tijd.

> Lees ook: Hoe maak ik mijn zwembad winterklaar?

Een zwembadzeil in de winter zorgt voor veiligheid

Een goed afdekzeil biedt in de wintermaanden ook extra veiligheid. Vooral in periodes wanneer er niet gezwommen wordt gebeuren er veel ongelukken in zwembaden. Wil je dit voorkomen, dan kun je het zwembad het beste afdekken met een goed afsluitbaar en beloopbaar afdekzeil. Er zijn klassieke afdekkingen die het gewicht van een volwassen persoon kunnen dragen.

Bevestiging

Het is bij het bevestigen van het afdekzeil belangrijk dat je de juiste breedte en lengte hebt. Je kunt hierbij een marge aanhouden van 50 centimeter; het is beter om een zeil te kopen dat iets te groot is dan iets te klein. Je kunt het afdekzeil bevestigen met banden en spanrubbers, tegel verankering of haringen. De juiste materialen zullen uiteraard meegeleverd worden bij het afdekzeil. Zorg ervoor dat het winterzeil goed strak gespannen wordt, zodat het niet inzakt door het winterweer.

Winterzeil kopen bij Wellness Tuinier

Ben je op zoek naar een winterzeil voor jouw zwembad? Kijk dan eens in het assortiment van Wellness Tuinier. Je kunt bij ons winterzeilen kopen in verschillende afmetingen. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Bij ons kun je terecht voor alle mogelijke zwembaden, spa’s, plunge pools, hydro pools etc. Daarnaast bieden wij het belangrijke voordeel dat we het gehele project van A tot Z kunnen uitvoeren. Als je een sauna door ons wilt laten plaatsen, dan zullen we eerst met je in gesprek gaan. Wij vinden het namelijk belangrijk om jouw wensen te vervullen.

Door een aantal vragen te stellen krijgen wij een goed beeld hoe we aan jouw wensen kunnen voldoen. Hierna maken wij een ontwerp waardoor jij een goed beeld krijgt hoe het geheel eruit komt te zien. Je kunt enige aanpassingen aangeven of het ontwerp goedkeuren. Daarna ontvang jij een offerte waarin alle aanlegkosten gespecificeerd staan. Dan gaan we aan de slag met het aanleggen van een spa en eventuele tuinrenovatie.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Kan een warmtepomp binnen staan?
Kan een warmtepomp binnen staan?