13 december 2020

Plunge pool aanschaffen: waar moet u op letten?

Bent u op zoek naar een klein zwembad voor in uw tuin? Wilt u alles weten over het aanschaffen van een plunge pool en de bijbehorende aandachtspunten? Het kopen van een plunge pool is een goed plan voor mensen die op zoek zijn naar een ontspanningsplek voor in hun tuin. Bij de aankoop van een plunge pool moet u met een aantal zaken rekening houden.

Waar plaats ik het kleine zwembad? Hoe groot moet het zwembad zijn? Het antwoord op deze allerlei andere vragen vindt u in dit artikel.

Wat is een plunge pool?

Voordat we het gaan hebben over de aandachtspunten van een plunge pool is het goed om nog even haarfijn uit te leggen wat een plunge pool precies is. Een plunge pool is eigenlijk gewoon een zwembad, maar dan een stuk kleiner. Deze kleine afmetingen nemen veel voordelen met zich mee. Zo is een plunge pool een stuk goedkoper in aanschaf, past het voorwerp in vrijwel elke tuin, heeft een plunge pool weinig onderhoudswerk nodig en zijn er nog vele andere voordelen.

Plunge pools bieden een grote mate van ontspanning. Plunge pools hebben zit- en ligplaatsen waar mensen heerlijk tot rust kunnen komen. De kleine afmetingen zorgen ervoor dat plunge pools minder geschikt zijn voor baantjes zwemmen, balspellen of opblaas luchtbedden.

Waarop letten bij aanschaf plunge pool

Het formaat, de plaats, de indeling qua zit- en ligplaatsen en allerlei andere zaken moeten allemaal in de gaten gehouden worden bij het kiezen van uw perfecte plunge pool. We helpen u even op weg:

Formaat

Een plunge pool is er in de volgende standaardmaten: 2000x2000mm, 3000x2500mm, 4000x2500mm en 5000x3000mm. Deze formaten passen in vrijwel elke tuin, maar mocht u liever een kleiner of groter formaat willen aanbrengen aan uw tuin dan kan dat ook. Plunge pools zijn namelijk volledig op maat te maken. Een plunge pool is standaard 125 centimeter diep. Ook hier kan een wijziging worden aangebracht.

Op aanvraag kunnen wij ook plunge pools met een diepte van 140 of 150 centimeter leveren. Het formaat plunge pool dat u wenst kan afhangen van de beschikbare ruimte en het aantal personen met wie u van het verwarmde water wilt genieten. De kleinste formaten plunge pools kunnen met gemak vier á vijf personen herbergen. Wanneer u van plan bent om met meer personen gebruik te maken van het kleine zwembad dan raden we aan om een grotere variant aan te schaffen.

Plaatsing

Wat is de perfecte plek om een plunge pool te plaatsen? Doorgaans zetten wij deze kleine zwembaden in tuinen, maar ook binnen of zelfs op een dakterras is eventueel mogelijk. Wanneer u een plunge pool in de tuin plaatst moet u met bepaalde zaken rekening houden.

Waar staat het bad het meest in de zon? Waar zit ik een beetje beschut zodat de buren ons niet constant zien? Waar staat het zwembad het mooist? Al deze vragen zijn goed om uzelf te stellen wanneer u bepaalt waar het kleine zwembad moet komen.

Plunge pools zijn in de grond, maar ook deels boven de grond. Wanneer u ervoor kiest om een plunge pool deels boven de grond te plaatsen kunt u de buitenkant van het bad voorzien van bijvoorbeeld keramische tegels. Na installatie zijn plunge pool niet meer te verplaatsen, houdt hier rekening mee.

Zitplaatsen

Het aantal personen dat u wilt laten genieten is belangrijk voor het aantal zitplaatsen dat u in uw plunge pool wilt hebben. Natuurlijk zijn zitplaatsen niet per se noodzakelijk, maar comfortabel is het wel. Omdat plunge pools volledig op maat te maken zijn kunt u tegen een meerprijs zelf de indeling van het zwembad bepalen.

Levering

Het formaat dat u kiest moet natuurlijk wel op de gewenste plek kunnen arriveren. Bekijk hoe de kuip van het zwembad in uw tuin kan komen. Het zwembad bestaat uit één monoblok en moet dus als geheel naar de tuin of andere locatie worden gebracht. Vraagt u zich af of dit gaat lukken? We helpen u graag.

Plunge pool aanschaffen

Het aanschaffen van een plunge pool is een zaak waarbij u dus met een aantal dingen rekening moet houden. Wilt u meer informatie ontvangen of graag een plunge pool aanschaffen? Neem een kijkje op onze site of trek ons eens aan de mouw voor advies op maat. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Plunge pool

Bestaan er ook ronde plungepools?
Zwembad / plunge pool op een dakterras: is dat mogelijk?
Wat is het verschil tussen een zwembad en een plunge pool?
Kleine plunge pool aanschaffen
plunge pool opwarmen|zwembad en spa kopen
Plunge pool verwarmen
Plunge pool onderhouden: welke werkzaamheden komen er bij kijken?
Standaard afmeting van een plunge pool
Is een plunge pool demontabel en makkelijk te verplaatsen?