Zijn er ook thema zwembaden?
30 augustus 2022

Zijn er ook thema zwembaden?

Ben jij op zoek naar een geschikt zwembad voor in jouw eigen tuin? Je hebt dan vast gemerkt dat de keus enorm is; polypropyleen zwembaden en plunge pools, polyester zwembaden, een hydro pool en natuurlijk spa´s. Dat is een groot aanbod om uit te kiezen. Maar zijn er ook thema zwembaden?

De sfeer van het zwembad kun je geheel zelf aanpassen. Zo kun je elk type zwembad een bepaald thema geven en de sfeer creëren waar jij zo van houdt. In dit artikel geven we je een aantal ideeën als inspiratie.

> Lees ook: Hoe maak ik mijn zwembad mooi?

Een tropisch eiland thema

Hou je van een verblijf op warme tropische eilanden? Heerlijk genieten van een luxe hotel met een prachtig zwembad omringd door palmen, veel groen en heerlijke loungebanken en stoelen? Dan is dit een geweldig thema voor het zwembad in je eigen tuin! Je zou zelfs een poolhouse in je tuin kunnen laten plaatsen om het plaatje helemaal compleet te maken.

Wil je ook in de winter genieten van het tropische thema? Laat dan een overkapping over het zwembad plaatsen.

Woestijn thema

Een woestijn thema rond het zwembad klinkt misschien niet erg aanlokkelijk. Maar stel je het volgende plaatje eens voor: Een strak polypropyleen zwembad, met een licht blauwe coating, waardoor het water helder blauw tot licht groen wordt. Het bad wordt omringd door zandkleurig natuursteen. In de tuin staan grote agaveplanten. Achter het zwembad is een wand geplaatst van roestbruin metaal.

Iets voor jou?

Ecologisch thema

Duurzaamheid is tegenwoordig heel belangrijk, zeker ook op het gebied van zwembaden. Het schoonhouden en verwarmen van zwembaden wordt steeds duurzamer gedaan. Je kunt dit thema daarom heel goed doortrekken in de sfeer van de gehele tuin. Je doet dat door te kiezen voor veel groen te planten in de omgeving van het bad, zoals planten en bomen. Plaats deze op gepaste afstand zodat niet voor vervuiling zorgen in het zwembad.

Groen combineer je heel goed met hout, zoals een houten omranding om het zwembad of een overkapping van hout. Je kiest dan natuurlijk wel voor duurzaam hout.

Uitzicht en landschap

Heb je het geluk dat je een tuin hebt met een enorm mooi uitzicht? Laat het landschap zelf dan het thema zijn van de sfeer rond jouw zwembad. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een infinity edge plunge pool of zwembad te laten plaatsen. Hierdoor kun je optimaal genieten van het uitzicht dat jouw tuin biedt.

Strand thema

Iedereen houdt van het strand. Daarnaast is het strand ook een heel mooi thema om terug te laten komen rond een zwembad. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door zand te laten storten in de tuin. Leg houten vlonders plaatsen als pad en terras en vul het aan met mooie grassoorten voor het nodige groen in de tuin.

Als zwembad heb je veel mogelijkheden; een mooie plunge pool, een groot zwembad van polypropyleen of een spa? Een beach party organiseren in je tuin was nog nooit zo aanlokkelijk!

Architectonisch zwembad thema

Hou je van strakke lijnen in een moderne tuin? Een mooi zwembad past heel goed bij dit thema! Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Art Deco stijl van Miami of moderne desert design van Californië en Arizona.

Zijn er ook thema zwembaden?

Jazeker zijn er thema zwembaden! Geen enkel thema is zelfs te gek voor Wellness Tuinier! Wij voldoen namelijk heel graag aan al jouw wensen. Op onze website kun je een goed idee krijgen van de projecten die wij hebben afgerond. Wij hebben al vele klanten blij gemaakt met hun eigen ontwerp en zwembad.

Wil jij ook een zwembad in een bepaald thema in jouw tuin? Heb je interesse of vragen? Neem dan contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?