rvs zwembaden
21 juli 2021

Welk soort RVS wordt gebruikt voor een zwembad?

Zwembaden worden van verschillende soorten materiaal gemaakt, RVS is daar één van. Maar er bestaan meerdere soorten RVS, welk soort RVS wordt er gebruikt voor een zwembad? In dit blog geven we hier antwoord op.

Wat is RVS?

Waarschijnlijk bent u ervan op de hoogte dat RVS een afkorting is van roestvrij staal, maar hoe is deze legering eigenlijk samengesteld? RVS bestaat uit onder andere ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Daarnaast worden bij veel soorten RVS andere stoffen toegevoegd zoals stikstof, silicium en titanium.

Elke individuele toevoeging zorgt ervoor dat het RVS een andere eigenschap krijgt. Er bestaan daarom allerlei soorten RVS, deze worden voor andere doeleinden gebruikt.

Enkele verschillende soorten RVS

Het RVS dat door consumenten veruit het meest gebruikt wordt is RVS304, deze soort kan binnenshuis, maar ook buiten toegepast worden. Als u het buiten wilt gaan gebruiken, dan kan dat alleen als er geen kans is dat het RVS aangetast wordt door zuur of zout. Woont u in de buurt van de kust of vlak bij een fabriek? Dan is RVS304 niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

Bent u op zoek naar een RVS soort dat goed tegen zout of zuur kan? Misschien woont u vlak bij het strand, langs een snelweg of in de buurt van een fabriek? Dan kunt u het best RVS316 gebruiken voor uw project. Roestvrij staal is afgewerkt met een laag van chroomoxide. Deze laag zorgt ervoor dat RVS tegen roesten bestand is. Zuren of zouten kunnen de chroom-oxide laag aantasten, waardoor RVS toch zou kunnen gaan roesten. RVS316 is hier beter tegen bestand.

Welk RVS is geschikt voor een zwembad?

Bent u van plan om een zwembad in uw tuin te plaatsen? Dan kunt u kiezen voor zwembaden van verschillende soorten materiaal, zoals kunststof, maar ook RVS. Voor zwembaden van RVS wordt RVS316 gebruikt. Bovendien wordt het oppervlak van deze baden tot hoogglans gepolijst.

Het oppervlak lijkt daardoor iets spiegelend en wordt soms aangeduid met chroom of chroom-look. Dit polijsten heeft een belangrijke functie; het oppervlak wordt hierdoor zo glad dat vuil zich er bijna niet aan kan hechten. Andere soorten RVS hebben kleine groefjes, waar bacteriën en schimmels kunnen ontstaan.

Wellness Tuinier; voor al uw RVS zwembaden

Bent u op zoek naar een zwembad van RVS? In het assortiment van Wellness Tuinier kunt u verschillende baden vinden in allerlei afmetingen. Deze baden zijn allen gemaakt van RVS316, daarom bestand tegen zouten, zuren en natuurlijk hoogglans gepolijst.

Heeft u vragen over een bepaald bad of wilt u meer informatie? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?