zwembad op noordwesten
29 april 2022

Zwembad op het noordwesten? Hier moet je rekening mee houden

Heb jij een tuin op het noordwesten en wil je graag een zwembad laten plaatsen? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke gedeeltes van je tuin in de zon en welke in de schaduw liggen gedurende de dag. Niet alleen is dit voor de plaatsing van het zwembad belangrijk, ook voor de rest van de tuin. In dit blog leggen we aan je uit waar rekening mee moet houden als je een tuin op het noordwesten hebt.

Een tuin op het noordwesten

Bij het ontwerpen van je tuin is de ligging erg belangrijk. Het is onder meer belangrijk voor de plaatsing van je terras, de beplanting en natuurlijk het zwembad. Waar heb je de meeste zon? En welke plekken liggen op welke momenten van de dag in de schaduw? Heb je een tuin op het noordwesten, dan ligt je tuin dus voor een gedeelte op het noorden en voor een gedeelte op het westen.

Voor een tuin die meer westelijk ligt betekent dit dat de zon vaak aan de rechterkant van de tuin schijnt. Een tuin die meer op het noorden ligt heeft de meeste zonnestralen achterin de tuin.

Je dient hier rekening mee te houden wanneer je je tuin aan gaat pakken en een zwembad wilt laten plaatsen. Ben jij iemand die graag in de zon zit en ligt jouw tuin voornamelijk op het noorden? Plaats je terras dan achterin de tuin. Hier heb je geen last van de schaduw van het huis en kun je heerlijk van de zon genieten. Zit je tijdens warme zomerdagen het liefst in de schaduw? Plaats je terras dan aan de kant van het huis.

Ook met de beplanting dien je rekening te houden. Sommige planten doen het nu eenmaal beter in de zon, anderen in de schaduw. Een goed tuinontwerp kan je helpen om de juiste beslissingen te maken, zodat je optimaal kunt genieten van alle voordelen die je tuin te bieden heeft.

Zwembad op het noordwesten; waar kun je het bad het best plaatsen?

Als je een tuin op het noordwesten hebt, dan houdt het huis veel zon tegen gedurende de dag. Bovendien zorgt het huis voor veel schaduw in de tuin. De meeste mensen willen zoveel mogelijk zonlicht in en om het zwembad. De warmte van de zon zorgt er dan immers voor dat het aangenaam vertoeven is. Je wilt natuurlijk wel zo vaak als mogelijk gebruik maken van het zwembad als je deze eenmaal in je tuin hebt. Plaatsing op de juiste plek is daarom belangrijk bij een zwembad op het noordwesten. Je kunt het zwembad in dit geval het best zo ver mogelijk in de tuin plaatsen. Vind je het belangrijk dat de zon s ’ochtends al het zwembad verwarmt? Dan kun je het bad het best in de linkerhoek van de tuin plaatsen. Wil je ’s avonds zo lang mogelijk genieten van zonnewarmte? Plaats dan het bad in de rechterhoek van de tuin (gezien vanuit de woning). 

Voor een rechthoekig bad, waarbij de lengte duidelijk langer is dan de breedte, is de manier van plaatsing ook belangrijk. In geval van een zwembad op het noordwesten kun je het bad het best in de lengte van de tuin aanleggen. De zon heeft dan de meeste kans om het zwembad en de omgeving goed te verwarmen.

Zwembad laten plaatsen door Wellness Tuinier

Heb je een tuin op het noordwesten en wil je een zwembad plaatsen? Een zwembad op het noordwesten kan gewoon als je het bad op de juiste plek aanlegt. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk hoe de schaduw valt door eventueel omringende planten en/of bomen. Een zwembad plaatsen doe je niet zomaar, het is een flinke investering dus je wilt wel dat het goed gebeurt. Plaatsing en ontwerp van de tuin is daarom erg belangrijk. Het best kun je daarom een ervaren specialist inschakelen als je een zwembad wil laten plaatsen.

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland! Wil je een zwembad op het noordwesten laten plaatsen? Wij helpen je er graag bij! Neem eens een kijkje op onze website naar onze producten en diensten. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?