13 december 2020

Is een plunge pool demontabel en makkelijk te verplaatsen?

Wilt u graag een plunge pool aanschaffen voor in uw tuin? Wilt u graag weten of het mogelijk is om uw plunge pool na installatie nog te kunnen verplaatsen? Plunge pools zijn kleine zwembaden die mensen de gelegenheid geven om heerlijk te ontspannen.

Wilt u alles weten over plunge pools en of deze kleine baden demontabel zijn? In dit artikel geven we antwoord op alle vragen die u mogelijk heeft over plunge pools.

Wat is een plunge pool?

Een plunge pool is een klein zwembad. Plunge pools danken hun naam aan een natuursverschijnsel dat plaatsvindt bij watervallen. Daar waar het water valt, raakt het namelijk de bodem. Dit zorgt voor slijtage en dus een kuil in de bodem. Deze kuil wordt een plunge pool genoemd.

De plunge pools waar wij het over hebben zijn kleine zwembaden die zit- en ligplaatsen hebben voor de ideale ontspanning. Door de kleine afmetingen past een plunge pool is vrijwel elke tuin, is de aanschafsprijs relatief laag, is er weinig tijd voor onderhoud nodig en warmt het water snel op. Plunge pools zijn er in verschillende standaardmaten, maar ook volledig op maat te maken.

Is een plunge pool demontabel?

Plunge pools zijn na installatie niet te verplaatsen. Het is niet mogelijk om het kleine zwembad na installatie weer uit de grond te halen en ergens anders te plaatsen. Het is dus belangrijk dat u bij aanschaf van een klein zwembad goed nadenkt over de juiste plaats van dit bad.

Waarop letten bij plaatsen plunge pool?

Om een juiste plek voor uw plunge pool te kiezen is het dus belangrijk om goed na te denken over wat u wilt van uw bad? Wilt u graag zomers genieten van het zonnetje en het water? Kijk dan welke plaats in uw tuin de meeste zonuren heeft. Wilt u graag beschut en/of uit de wind zitten?

Kijk dan waar dit mogelijk is of breng eventueel wat beschutting aan. Dit kan met een heg of een schutting, maar ook op allerlei andere manieren. Twijfelt u over de juiste plek voor uw plunge pool? Wij helpen u graag met advies op maat. Tip: Stuur ons een foto of plattegrond van uw tuin. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk helpen.

Plunge pools zijn volledig in de grond, maar ook (deels) boven de grond te plaatsen. De buitenkant van het bad kan, wanneer een deel van het bad zich boven de grond bevindt, worden voorzien van hout, keramische tegels en versiering. Plunge pool in een tuin, binnenhuis en eventueel zelfs op een dakterras geplaatst worden.

Plunge pool aanschaffen

Bent u benieuwd naar meer informatie over plunge pools of wilt u graag een klein zwembad aanschaffen voor in uw tuin? Onze deur staat altijd voor u open. Trek ons gerust aan de mouw voor vrijblijvend advies op maat.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Plunge pool

Bestaan er ook ronde plungepools?
plunge pool opwarmen|zwembad en spa kopen
Plunge pool verwarmen
Zwembad / plunge pool op een dakterras: is dat mogelijk?
Wat is het verschil tussen een zwembad en een plunge pool?
Kleine plunge pool aanschaffen
Plunge pool onderhouden: welke werkzaamheden komen er bij kijken?
Standaard afmeting van een plunge pool
Kan een plunge pool op maat gemaakt worden?