zwembad bak kunststof
15 augustus 2022

Hoe komt een zwembad in de tuin zonder achterom

Hoe komt een zwembad in de tuin zonder achterom? Wil jij een zwembad in de tuin laten plaatsen, maar heb je geen achterom? Geen nood, het zwembad kan in de meeste gevallen gewoon geplaatst worden. Hier komt echter wel het één en ander bij kijken en er is in sommige gevallen wat creativiteit bij nodig.

In dit artikel kun je lezen hoe een zwembad in de tuin zonder achterom geplaatst wordt.

Het plaatsen van een zwembad in de tuin zonder achterom

Er is een hoop werk nodig om een zwembad te plaatsen. Een zwembad wordt tegenwoordig meestal in zijn geheel geplaatst. Dat betekent dat er eerst een gat voor het zwembad gegraven moet worden. Dat graven wordt gedaan met een graafmachine. Het is echter lastig om een graafmachine in een tuin zonder achterom te krijgen. Als de tuin omheind is met een schutting of door bijvoorbeeld een haag of dichte begroeiing, dan kan ervoor gekozen worden om een deel hiervan te verwijderen. Dit is in de meeste gevallen de beste oplossing. Goede toegang tot de tuin is namelijk belangrijk om een zwembad goed te kunnen plaatsen. Na alle werkzaamheden; het graven, plaatsen van het bad en renovatie van de tuin, kan de schutting weer worden hersteld of nieuwe bomen en planten worden geplaatst. 

Dit scenario is echter niet overal mogelijk. In sommige gevallen is een achtertuin namelijk afgesloten door muren. Gelukkig is hier ook een oplossing voor. 

Zwembad plaatsen in de tuin door middel van een kraan

Als een achtertuin dusdanig is afgesloten dat toegang bijna onmogelijk is, dan wordt ervoor gekozen voor een kraan. Een kraan zal dan aan de voorkant van het huis komen te staan. Deze kraan zal materiaal over het huis hijsen en plaatsen in de achtertuin. Dat gaat dan om de graafmachine, een container voor het afgegraven zand en alle andere grote en zware materialen die nodig zijn bij het plaatsen van het zwembad. Als alles klaar is voor het plaatsen van het zwembad, dan zal de kraan ook het bad over het huis heen richting de achtertuin hijsen. 

Wanneer kan een zwembad in de tuin zonder achterom niet geplaatst worden?

Een tuin zonder achterom is in de meeste gevallen geen belemmering om een zwembad te plaatsen. De eerste oplossing zal zijn om een doorgang te creëren, in sommige gevallen kan een graafmachine zelfs over de schutting heen graven. Een laatste oplossing is om al het materiaal naar de achtertuin te krijgen door middel van een kraan. Het is dan echter wel nodig dat de kraan dicht in de buurt van het huis kan komen. Soms kan dat gewoon niet, sommige straatjes in Nederland zijn daar bijvoorbeeld te smal voor. In de praktijk gebeurt dit echter bijna nooit. 

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Wil jij een zwembad in de tuin zonder achterom laten plaatsen? Er komt veel kijken bij het plaatsen van een zwembad, zeker als er geen achterom is naar de achtertuin. Het best kun je daarom het plaatsen laten uitvoeren door een specialist.

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij hebben vele tuinen in Nederland voorzien van mooie zwembaden en andere wellness producten. Daarom hebben wij veel ervaring met het plaatsen van het bad, ook al is er geen achterom. Heb jij een tuin zonder achterom of woon je in een gebied dat moeilijk toegankelijk is voor een kraan? Wij helpen je graag! In samenspraak met jou bekijken we de mogelijkheden en komen tot de beste oplossing! Wij willen graag aan jouw wensen voldoen! Als er een deel van een omheining of schutting moet worden weggehaald, dan kunnen wij deze weer geheel renoveren. Dat geldt voor de gehele tuin, wij hebben immers onze eigen hoveniers in huis! 

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?