zwembad voor kleine tuin
17 augustus 2022

Is een inbouwzwembad op een dakterras mogelijk?

Is een inbouwzwembad op een dakterras mogelijk? Stel dat je een zwembad wilt, maar je hebt in de plaats van een tuin een dakterras? Je kunt natuurlijk het idee opgeven voor een zwembad of kiezen voor een kunststof opzetzwembad, maar geef nog niet op! In dit artikel kun je namelijk lezen hoe een inbouwzwembad op een dakterras geplaatst kan worden. 

Is een inbouwzwembad op een dakterras mogelijk?

Het antwoord is ja, een inbouwzwembad op een dakterras is mogelijk! Het is een goede oplossing voor veel bezitters van een dakterras, maar er zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden. Een inbouwzwembad plaatsen op een dak of terras is een heel ander proces dan een zwembad ingraven. Er zijn daarom factoren waar je rekening mee moet houden waar je anders niet aan zou denken. Het meest belangrijke proces is het installeren van het zwembad, je wilt natuurlijk geen overstroming veroorzaken in het hele gebouw. 

Voordat je op zoek gaat naar een zwembad om op je dakterras te plaatsen zul je eerst enkele andere zaken moeten controleren. Dit heeft te maken met de constructie van het gebouw en het gewicht van het zwembad. 

Waar moet je op letten bij een zwembad op een dakterras?

Er komt een hoop kijken bij het plaatsen van een inbouwzwembad op een dakterras. Je zult rekening moeten houden met de constructie van het gehele gebouw. De volgende zaken zul je daarom moeten onderzoeken:

  • Kan het gebouw het gewicht van een zwembad dragen? 
  • Is er bescherming tegen lekkage?
  •  Kan mijn inboedelverzekering eventuele problemen dekken? 
  • Hoe zit het met de buren?

Een gevuld zwembad heeft een enorm gewicht, dit levert veel druk op voor het gebouw. Je zult daarom moeten laten onderzoeken of de constructie van het gebouw daar stevig genoeg voor is. Dit kun je door een aannemer laten onderzoeken. Daarnaast zijn er nog enkele andere belangrijke zaken die overwogen moeten worden:

  • Heb je een vergunning nodig voor een zwembad op het dakterras? 
  • Wordt een eventuele lekkage gedekt door de verzekeringsmaatschappij?
  • Houd rekening met de buren. Heeft jouw zwembad invloed op de woningen van de buren of hun wooncomfort?

Een inbouwzwembad op het dakterras: De mogelijkheden

Normaal gesproken wordt een inbouwzwembad in een gat in de tuin geplaatst. Dit is natuurlijk niet mogelijk op een dakterras. Er zal daarom voor een ombouw gezorgd moeten worden waar het inbouwzwembad in geplaatst wordt. Deze ombouw zou bijvoorbeeld heel goed van hout kunnen worden gemaakt. In deze ombouw kan tevens het technische gedeelte van het zwembad weggewerkt worden.  

Als je een inbouwzwembad op een dakterras wilt, dan kun je het best kiezen voor een polyester plunge pool. Een plunge pool is een iets kleiner bad dan een normaal zwembad. Polyester is bovendien een sterk maar licht materiaal, zeer geschikt daarom voor een dakterras. 

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Is een inbouwzwembad op een dakterras mogelijk? Jazeker, dit kan in veel gevallen gerealiseerd worden. Je zult echter wel eerst enkele zaken moeten onderzoeken, bijvoorbeeld of de constructie van het gebouw stevig genoeg is. 

Wil jij een inbouwzwembad op het dakterras laten plaatsen? Dit is nog specialistischer werk dan het plaatsen van een zwembad in de tuin. Het is daarom verstandig om dit te laten uitvoeren door een specialist. 

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij hebben vele tuinen in Nederland voorzien van mooie zwembaden en andere wellness producten. Ook op een dakterras kunnen wij een inbouwzwembad plaatsen. Samen met jou kunnen we naar alle mogelijkheden kijken. Wij maken een ontwerp op basis van jouw wensen en gaan dan aan de slag met het project.  

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van de chatfunctie op de website of het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?