Heb je een klein zwembad, maar zou je toch graag aan je conditie willen werken en lange afstanden zwemmen? Dat kan met een jetstream zwembad. De krachtige pompen stuwen het water door de jets, waardoor je kunt zwemmen met een tegenstroom. Maar wat is een zwembad met tegenstroom precies? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Hoe werkt een zwembad met tegenstroom?

Heb je weinig ruimte in je tuin, maar wil je toch uitgebreid kunnen zwemmen in je eigen zwembad? Dan is een zwembad met tegenstroom, ook wel jetstream zwembad genoemd, de ideale oplossing. Of je nu een beginner of een gevorderde bent, de jets en de capaciteit van de pompen bepalen je zwemervaring.

Er zijn jets die wat turbulentie leveren, waardoor je zwemtechniek aangepast moet worden. Maak je gebruik van dubbele jets, dan is de waterstroom beter verdeeld. Je kunt dan rustiger zwemmen, omdat de waterstroom beter over de breedte verdeeld is en de waterdruk onder je schouders gelijkmatiger is.

Je kunt het zwemmen met jets niet vergelijken met baantjes trekken in het zwembad; naarmate de stroming harder is, komt er namelijk meer turbulentie in het water. Om netjes in het midden van de stroming te blijven zul je dus meer corrigerende bewegingen moeten maken. De kracht van het water kan ingesteld worden naar eigen wens; iedereen kan dus zwemmen in een jetstream zwembad. De tegenstroom kan uitgeschakeld worden middels een schakelaar.

Wat voor zwembaden met tegenstroom bestaan er?

In principe is een jetstream mogelijk bij elk type zwembad, ook bij zwembaden die al aangelegd zijn. We maken een onderscheid tussen zwembaden met een opbouwsysteem en zwembaden met inbouw jets.

1. Jetstream zwembad met inbouw jets

Het meest populair zijn jetstreams die in het zwembad ingebouwd worden. Deze jetstreams zijn voorzien van een aparte aan/uit schakelaar, met afstandsbediening of pneumatisch. Doorgaans varieert het vermogen van de pompen van 1.7 tot 4kW. Ze worden inclusief frontplaat als set geleverd.

Jets die zijn ingebouwd leveren een krachtige straal en kunnen veel water per seconde verplaatsen, zo’n 10 tot 22 liter. Desgewenst kun je er ook een massageslang op aansluiten. Je kunt dan ook genieten van een heerlijke massage met snelstromend water.

2. Jetstream zwembad opbouw

Heb je een kleiner opzetzwembad? Hiervoor zijn ook jets verkrijgbaar. Deze jets kun je heel gemakkelijk over de rand van het zwembad plaatsen, zonder dat je hier allerlei installatiematerialen voor nodig hebt.

Kleinere modellen van 0.75 tot 1kW zijn vooral geschikt voor een lichte tegenstroom en voor massage. De grotere pompen van 1.6 tot 3kW zijn veel krachtiger en produceren een sterke tegenstroom.

Wat zijn de voor-, en nadelen van een jetstream zwembad?

Een zwembad met tegenstroom heeft zowel voordelen als nadelen. We benoemen de belangrijkste.

Voordelen zwembad met tegenstroom

 • Niet veel ruimte nodig om te zwemmen;
 • Het is goedkoper dan een groot zwembad waarin je baantjes kunt trekken;
 • De kracht van de waterstralen is naar eigen wens in te stellen;
 • De jetstream kan ook gebruikt worden voor massagestralen.

Nadelen van een zwembad met tegenstroom

 • De pompen gebruiken aardig wat energie en zijn niet goedkoop in aanschaf;
 • Het zwemmen in tegenstroom vergt enige oefening door de turbulentie.

Jetstream zwembad of zwemspa?

Je kunt ook kiezen voor een zwemspa als je wilt zwemmen met tegenstroom. Een zwemspa is een zwembad waarin je niet alleen met tegenstroom in kan zwemmen, het bevat ook een spa gedeelte waarin je kan relaxen.

Je zou een zwemspa kunnen zien als een combinatie van een jetstream zwembad en een klassieke spa. Enerzijds kun je baantjes trekken en werken aan je conditie, anderszijds kun je heerlijk relaxen op één van de geïntegreerde zitjes. Ideaal als je gebruik wilt maken van je zwembad met meerdere personen.

Een zwembad met zwemmachine bij Wellness Tuinier

Ben jij op zoek naar een zwembad of hydropool met zwemmachine? Dan ben je bij Wellness Tuinier aan het juiste adres. Bij Wellness Tuinier kun je enkele prachtige zwembaden met tegenstroom bestellen. Onze jetstream zwembaden bieden je de volgende voordelen:

 • Een krachtige zwemmachine: Een normale jetstream levert ongeveer 45 m3/u. De  zwemmachine op onze hydropools leveren maar liefst 400 m3/u. Daardoor zijn de zwembaden zeer geschikt voor mensen die veel zwemmen en echt willen trainen. De machine is in 3 verschillende standen te zetten;
 • Ideaal formaat voor alle tuinen: De machine van een hydropool levert een bepaald vermogen. Daarom is het nodig om het bad in een standaard maat te leveren, zo wordt er optimaal rendement uit de zwemmachine gehaald. De hydro pool is alleen verkrijgbaar in 500 cm x 200 cm x 135 cm. Het voordeel is dat het bad daardoor in vrijwel elke tuin past;
 • Keus uit verschillende tegels: De hydro pool is standaard voorzien van Mozaïek tegels. Je kunt echter kiezen voor veel meer soorten tegels. Zo kun je bijvoorbeeld een keus maken voor natuursteen;
 • Extra opties: Zwemmachine, verlichting, Mozaïek betegeld en RVS skimmer, massage jets, etc.
 • Drie verschillende types: Basic, Fun en Trainer.

Wil je één van deze hydropools bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende zwembaden geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende hydro pools of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?