wat is de afkorting van polypropyleen
17 augustus 2022

Zwembad met inspuiters; de voor- en nadelen

Wil je de voor- en nadelen weten van een zwembad met inspuiters? De meeste moderne zwembaden zijn voorzien van zogenaamde inspuiters. Deze hebben een belangrijke functie in het schoonhouden van het zwembad. Er zitten dan ook vele voordelen aan zwembad inspuiters, maar hebben ze ook nadelen? In dit artikel kun je er meer over lezen. 

Wat zijn inspuiters?

Een zwembad moet schoongehouden worden om hygiënisch gebruik te kunnen maken van het bad. Doe je dat niet, dan ontstaan er algen en andere bacteriën, je zou ziek kunnen worden na te zwemmen als je deze bacteriën binnen krijgt. Het schoonhouden van het bad wordt op verschillende manieren gedaan: Via chloortabletten of andere chemicaliën en natuurlijk via het filtersysteem. Het filtersysteem werkt via een pomp, deze zuigt water via de skimmer naar de pomp en door een filter. Het filter verwijdert vuil, waarna het water weer teruggepompt wordt naar het zwembad. 

Een zwembad dat voorzien is van inspuiters brengt het water via deze inspuiters het zwembad weer in. Door het gebruik van inspuiters ontstaat er een goede watercirculatie. Dit is erg belangrijk voor het schoonhouden van het zwembad.

Wat zijn de voordelen van zwembad inspuiters?

Een zwembad met inspuiters heeft vele voordelen. Het gaat dan vooral om voordelen op gebied van onderhoud en hygiëne van het zwemwater. In een zwembad waar de circulatie van het water niet goed is kunnen snel algen groeien. Je zult dan vrij veel chemicaliën moeten gebruiken om het water enigszins schoon te houden. Inspuiters zorgen ervoor dat de circulatie hoog blijft, hierdoor blijft het water goed in beweging. Een groot voordeel is dat alle algen en bacteriën naar de skimmer en het filter “geblazen” worden. Er ontstaan in een zwembad zonder inspuiters namelijk snel dode plekken waar de circulatie laag is. Dit zijn broeinesten voor algen en bacteriën. 

De voordelen van inspuiters op een rij:

  • Inspuiters zorgen voor een goede watercirculatie;
  • Hierdoor wordt al het vuil richting het filter vervoerd;
  • Een goede watercirculatie houdt het water op natuurlijke manier schoner;
  • Er zijn daardoor minder chemicaliën nodig om het water schoon te houden. 

Wat zijn de nadelen van zwembad inspuiters?

Een zwembad met inspuiters heeft eigenlijk geen nadelen. De vele voordelen van de inspuiters hebben ervoor gezorgd dat de meeste hoogwaardige zwembaden nu van meerdere inspuiters worden voorzien. Het enige nadeel die we kunnen noemen heeft met verwachtingen te maken. Als je op zoek bent naar een zwembad en je hoort of leest dat deze van inspuiters is voorzien, dan verwacht je misschien massagestralen. Bij bepaalde zwembaden zoals een spa of hydropool zorgen jets voor massagestralen. Dit is echter iets geheel anders dan inspuiters.  

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Een zwembad met inspuiters; in dit artikel heb je alle voor- en nadelen kunnen lezen. Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland, bij ons kun je terecht voor allerlei verschillende zwembaden zoals polypropyleen zwembaden, polyester plunge pools, spa’s en hydropools. Al onze zwembaden zijn van inspuiters voorzien. Op zo’n manier wordt de circulatie in het bad optimaal gehouden en blijven de zwembaden goed schoon. 

Wil je een zwembad kopen met inspuiters? Dan kun je kiezen voor een plunge pool of een polypropyleen zwembad. Ben je op zoek naar iets meer zoals echte jets voor hydrotherapie? Dan kun je kiezen in ons assortiment voor een spa of een hydropool. 

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?