inbouwzwembad kunststof
22 augustus 2022

Een zwembad in stadstuin; is dat mogelijk?

Woon je in de stad en wil je graag een zwembad in je stadstuin? Vraag je je af of dit überhaupt mogelijk is? Lijkt het je heerlijk om in de zomer afkoeling te kunnen zoeken in jouw eigen urban pool? Misschien denk je dat het niet mogelijk is om een zwembad in een stadstuin te plaatsen, maar niets is minder waar! Lees snel verder als je meer wilt weten over de mogelijkheden.

Een opblaasbaar zwembad

Als je denkt aan een zwembad in een kleine tuin, dan komt misschien als eerste een opblaasbaar zwembad in je op. Dit is een hele goede keuze, vooral als je alleen tijdens de warme dagen gebruik wilt maken van een zwembad. Tegenwoordig kun je online en bij veel verschillende winkels een opblaasbaar zwembad aanschaffen. Het fijne van een opblaasbaar zwembad is dat je het op kunt ruimen als de zomer voorbij is. Zo kun je de rest van het jaar nog genieten van de ruimte in je stadstuin. Een nadeel van een opblaasbaar zwembad is dat ze snel stuk gaan. Er ontstaan bijvoorbeeld vrij snel lekkages. Een ander nadeel is dat je elk jaar je zwembad opnieuw moet opbouwen. 

Een vast zwembad

Een andere optie is een zwembad laten aanleggen in je stadstuin. Je kunt dit zelf doen, maar het is het beste om dit over te laten aan een zwembadspecialist. Het grote voordeel van een zwembad laten aanleggen is dat deze het hele jaar door blijft staan. En laat je zwembadverwarming aanleggen, dan kun je zelfs in de wintermaanden gebruik maken van je zwembad. 

Welk zwembad past het best bij een kleine tuin?

Als je een permanent zwembad wilt laten aanleggen, dan vraag je je misschien af wat voor soort zwembad het beste past bij een kleine tuin. Het antwoord hierop hangt het meest af van het formaat van jouw tuin. De beste mogelijkheden worden naar onze mening echter geboden door een polypropyleen bad. Baden van dit materiaal zijn in vrijwel alle formaten verkrijgbaar, dat komt omdat het met de hand gemaakt wordt. Je kunt zelfs kiezen voor de diepte van het bad. Eén van de grote voordelen van een polypropyleen zwembad is de gebruiksvriendelijkheid. Het vergt namelijk weinig onderhoud, het is kleurvast en het water kan tot 40 graden verwarmd worden. Bovendien oogt het bad mooi strak, je kunt kiezen voor een skimmer- of overloopzwembad en de randafwerking kan gemaakt worden van aluminium. Dat levert een prachtig geheel op.

Als je kiest voor een polypropyleen zwembad, dan kun je eigenlijk alle kanten op. De maten van het bad, de dikte van de wanden en bodem; alles kan op maat worden gemaakt. Deze uitgebreide mogelijkheden zorgen ervoor dat dit zwembad het best past bij een kleine tuin.

Je zwembad onderhouden

Als je de keuze maakt voor een vast zwembad, dan is het extra belangrijk dat het zwembad goed onderhouden wordt. De kwaliteit van het water moet immers gewaarborgd blijven. Om het zwembad op een goede manier te onderhouden zijn er verschillende mogelijkheden. De meest voor de hand liggende oplossing is een zwembadfilter. Een zwembadfilter zorgt ervoor dat vuil als zand en bladeren uit het water gehaald worden. In de winter is het verstandig om je zwembad af te dekken. Wil je de kwaliteit van het water goed houden, dan kun je hiervoor chloortabletten, anti-alg middelen en zelfs UV desinfectie voor gebruiken. Met behulp van een test setje controleer je vervolgens de waterkwaliteit. Door goed op de kwaliteit van het water te letten voorkom je ongewenste bacteriën die ziektes kunnen veroorzaken. 

Wellness Tuinier; voor zwembad en tuin

In dit blog heb je kunnen lezen welk zwembad het best past bij een stadstuin. Naar onze mening is dat een polypropyleen bad. Deze baden geven namelijk de meeste mogelijkheden. Ben jij op zoek naar een geschikt zwembad voor jouw tuin? Wij helpen je er graag bij! Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij kunnen namelijk het gehele project van A tot Z voor jou verzorgen. Van het ontwerpen van het zwembad en de gehele tuin, tot het graven en plaatsen van het bad én de aanleg van de omringende tuin. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om dit gehele plan uit te voeren.

Ben jij op zoek naar een zwembad voor jouw stadstuin? Ben je geïnteresseerd in onze diensten en producten? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar +31 (0)180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl

Wij zijn gevestigd in Krimpen aan de IJssel, wil je een kijkje komen nemen in onze showroom? Neem dan van te voren contact op om een afspraak te maken!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?