tuin met zwembad op het oosten
22 augustus 2022

Wat is een zoutelektrolyse zwembad?

Vraag jij je af wat een zoutelektrolyse zwembad is? Er komt steeds meer vraag naar zoutelektrolyse systemen. Dit komt omdat er enorm veel voordelen zijn aan het gebruik van een zoutelektrolyse-systeem. Eén van die voordelen is dat je aangenaam zacht zwembadwater krijgt.

Een ander voordeel is de constante waterkwaliteit en zeer goede huidtolerantie. Er hoeft namelijk niet meer handmatig chloor toegevoegd worden aan het zwembadwater. Het gebruik is heel eenvoudig; door het toevoegen van zout aan het zwembadwater heb je het meeste werk al gedaan, de rest wordt gedaan door het zoutelektrolyse-systeem.

Maar hoe werkt zoutelektrolyse eigenlijk? En wat is een zoutelektrolyse zwembad? In dit artikel leggen we het aan je uit.

Hoe werkt zoutelektrolyse?

Je kunt een zoutelektrolyse-systeem vergelijken met het ecosysteem van de zee. Er ontstaat natriumhypochloriet door zout aan het zwembadwater toe te voegen in combinatie met de zachte stroom van elektriciteit in de elektrolyse cel. Dit zorgt voor een volledige desinfectie van het water; je hoeft dus verder geen chloorproducten toe te voegen.

Veel mensen denken aan een zeewaterzwembad als ze de term zoutwaterzwembad horen, maar zout water is niet alleen zeewater. De eerste gedachten gaan als snel naar de Noordzee als het om zout water gaat. Je voelt de positieve effecten van de zeelucht en de zilte smaak op je tong; hoe heerlijk zou het zijn om dit in je eigen tuin te hebben? Het zoutgehalte van de Noordzee ligt rond de 3,5%. Dit percentage heeft fatale gevolgen voor de materialen waar zwembaden van gemaakt zijn.

Wat zijn de voordelen van een zoutwaterzwembad

Dat een zoutelektrolyse zwembad zo populair is komt door de volgende voordelen:

Zout water zorgt voor zachter zwembadwater;

  • Het is goed voor je huid;
  • Baden in zout water is prettiger;
  • Zwembadzout is goedkoper dan chloor;
  • Zout is goedkoop en gaat niet verloren bij de zoutelektrolyse;
  • Je hebt geen last meer van geïrriteerde ogen;
  • Zout is een natuurproduct.

Lees ook: Welk zout in zwembad toevoegen voor zoutelektrolyse?

Welk type zwembad heb ik nodig voor een zoutwaterzwembad?

Wil je graag een zoutwaterzwembad? Dan wordt aangeraden om geen staal als ondergrond te gebruiken. Veel fabrikanten geven aan dat het mogelijk is om een roestvrijstalen zwembad te combineren met een zoutelektrolyse-systeem, echter zijn de meningen hierover verdeeld. Een zwembad met een stalen mantel is bekleed met een folie, zodat het niet in contact komt met het water. In principe zijn er buiten het RVS zwembad geen beperkingen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Kies van voor een GVK zwembad. Dit type zwembad is luchtdicht, zijn zeer goed bestand tegen zout water en hebben geen lasnaden.

Wil je genieten van de voordelen van zout water in je nieuwe zwembad, denk dan in ieder geval na over de aanschaf van een zoutelektrolyse-systeem. Achteraf inbouwen kost namelijk erg veel moeite.

De Wellness Tuinier voor zwembad en tuin

Bij de Wellness Tuinier kun je alle soorten zwembaden en pools bestellen die je maar kunt bedenken. Onze professionele werknemers kunnen daarnaast al het werk voor je uit handen nemen. Niet alleen leveren en plaatsen wij het gewenste zwembad, we kunnen ook je hele tuin renoveren en aanpassen op de plaatsing van het zwembad. Heb je vragen over de juiste beplanting rondom je zwembad? Of heb je iemand nodig die jouw zwembad onderhoudt? Ook daar kunnen we je mee helpen.

Een zwembad aanleggen is een ware aanslag op je tuin. Je kunt pas echt genieten van je zwembad als je tuin er ook netjes bij ligt, nietwaar? De Wellness Tuinier heeft hoveniers en tuinontwerpers in dienst die van je hele tuin een paradijs kunnen maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt.

Wil je meer informatie over de aanleg van een zwembad? Ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt voor jouw type tuin? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, maar bellen of mailen behoort ook tot de mogelijkheden.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?