Wim Hof zwembad in de tuin? Zo doe je dat!
30 augustus 2022

Wim Hof zwembad in de tuin? Zo doe je dat!

De meeste mensen die een zwembad willen, kiezen voor een mooi polypropyleen zwembad, eventueel aangevuld met een warmtepomp voor heerlijk aangenaam zwemwater. Anderen kiezen liever voor een spa, zij willen relaxen en een echte wellness ervaring beleven in hun eigen achtertuin.

Er bestaan echter ook mensen die liever op een wat extremere manier willen genieten van water. Dat doen ze bijvoorbeeld door een ijsbad te nemen, geïnspireerd door Wim Hof. Maar hoe maak je zo´n ijsbad? Hoe zorg je voor een Wim Hof zwembad in de tuin? Wellness Tuinier geeft raad!

Wie is Wim Hof?

Wim Hof is een Nederlander die ook bekend staat als The Iceman. Hij is een bekende spreker en atleet die bekend staat voor het weerstaan van hele lage temperaturen. Zo was hij in bezit van het wereldrecord onder ijs zwemmen en bezat hij het wereldrecord op een halve marathon, maar dan met blote voeten op ijs en sneeuw. Wim Hof staat ook bekend om zijn eigen Wim Hof methode.

Deze methode is een combinatie van ademhalingstechnieken, blootstelling aan kou, yoga en meditatie.

Het baden in ijskoud water is door hem zeer populair geworden. In sommige landen wordt dat gedaan door een gat te hakken in het ijs, zoals in Zweden of Canada. In minder koude landen doen ze deze methode na door ijskoud water in een bad te doen.

Wim Hof zwembad in de tuin

Heel veel mensen over de hele wereld zijn fan geworden van de Wim Hof methode. Het is dan ook niet zo gek dat er veel mensen op zoek zijn naar een Wim Hof zwembad voor in de tuin. De meeste mensen kiezen ervoor om een opzet zwembad te kopen. Deze vullen ze met koud water en veel ijsklontjes. Hierna nemen ze erin plaats om dagelijkse te ijsbaden.

Ben je zo´n grote fan van de methode dat je een echt Wim Hof zwembad wilt? Dan bestaan er twee opties:

  • Je koopt een mooie hottub van hout, je maakt geen gebruik van het verwarmingssysteem maar je vult het bad met koud water en ijs;
  • Je laat een mooie plunge pool installeren. Dit is een klein formaat zwembad, ideaal om rustig in te zitten. Het bad is namelijk voorzien van een speciaal zitgedeelte. Vul de plunge pool met koud water en vul het aan met ijsklonten wanneer je klaar bent om te ijsbaden.

De voordelen van ijsbaden

IJsbaden is iets heel gebruikelijks voor atleten zoals marathonlopers, wielrenners of triatleten. Na een wedstrijd of race duiken ze in een bak met ijswater. Dit doen ze omdat een regelmatig ijsbad bepaalde fysieke voordelen biedt. Enkele van deze voordelen zijn:

  • Herstel van de spieren. Een ijsbad verandert de manier waarop bepaalde vloeistoffen door het lichaam stromen. Zo vernauwen bijvoorbeeld je bloedvaten door de kou. Als je daarna het lichaam weer opwarmt, dan worden afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd. Daarnaast worden zuurstof en voedingsstoffen sneller naar de spieren vervoerd. IJsbaden helpt tevens om ontstekingen door zware training tegen te gaan;
  • Gewichtsverlies. In ons lichaam hebben we twee soorten vetweefsel. De verbranding van het bruine vetweefstel wordt aangezet door koude temperaturen. Regelmatig een ijsbad nemen helpt daarom om gewicht te verliezen of om overtollig lichaamsgewicht te voorkomen;
  • Stressverlaging. Je kunt jezelf weerbaarder tegen stress maken door je lichaam aan koude omstandigheden te laten wennen. Het zenuwstelsel wordt aangesproken omdat het lichaam zich aanpast aan de kou. Dit heeft positieve effecten op aandoeningen als angst, depressie en darmproblemen.

Wellness Tuinier; voor alle vormen van wellness

Wil jij een Wim Hof zwembad in de tuin? Dan ben je bij Wellness Tuinier op het juiste adres! Onze plunge pools zien wij als ideale producten voor een ijsbad. Wij installeren deze dan ook graag bij jou thuis! Heb je interesse in onze zwembaden? Je kunt onze producten via onze webshop bestellen.

Natuurlijk kunnen wij alles voor je plaatsen. Neem contact met ons op om jouw wensen te bespreken!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?