Hoe maak ik de wanden van mijn zwembad schoon?
30 augustus 2022

Hoe maak ik de wanden van mijn zwembad schoon?

Hoe heerlijk is het om in de zomer een frisse duik te nemen in je eigen privé zwembad? Helaas kom je er niet onderuit dat het zwembad ook regelmatig schoongemaakt moet worden. Het schoonmaken van jouw zwembad, en dan met name de bodem en de wanden, is een pittige klus.

Hoe kun je de wanden van je zwembad het beste schoonmaken? In dit blog zetten we een aantal opties voor je op een rijtje.

Hoe maak je de wanden van het zwembad schoon?

Helder zwemwater krijg je door goed wateronderhoud. Niemand wil zwemmen in groen water. Daarom is het noodzakelijk om je zwembad goed schoon te houden. Door het goed schoonhouden van de bodem en de wanden van je zwembad voorkom je kalk en vuil. Je kunt dit op verschillende manieren doen.

De wanden van het zwembad handmatig schoonmaken

Je kunt ervoor kiezen om de wanden van je zwembad handmatig schoon te maken. Dit kun je doen met een handborstel of een zwembadborstel. Drijvend vuil kun je verwijderen met een schepnet. Denk dan aan bladeren en ander afval.

Semi-automatisch het zwembad schoonmaken

Doe je zelf liever niet teveel moeite om de wanden van je zwembad schoon te houden? Dan kun je gebruik maken van een elektrische zwembadstofzuiger. De wanden en de bodem van het zwembad maak je nog steeds schoon met de hand, maar de zwembadstofzuiger gaat helemaal onder water en verzamelt daar al het vuil. Dit vuil komt in een intern filter terecht.

Geheel automatisch het zwembad schoonmaken

Zit je liever aan de rand van het zwembad, genietend van een drankje, terwijl het zwembad voor je schoongemaakt wordt? Maak dan gebruik van een zwembadrobot. Een zwembadrobot maakt de bodem en wanden van jouw zwembad snel en helemaal zelfstandig schoon, vaak al binnen een paar uur.

Een robotstofzuiger wordt ook wel een automatische zwembadreiniger genoemd. Dit apparaat weet precies wat hij wel en niet heeft schoongemaakt in het zwembad.

> Lees ook: Hoe maak ik de bodem van mijn zwembad schoon?

Wateronderhoud: verschillende soorten desinfectiemiddelen

Met het schoonmaken van de wanden en de bodem van het zwembad ben je er nog niet helemaal. Het water moet namelijk ook goed onderhouden worden. Hiervoor gebruik je een goede zwembadpomp of een zwembadfilter. Wanneer je regelmatig gebruik maakt van het zwembad, dan vervuilt het water gemakkelijk door bacteriën, algen, haren, huidschilfers en zonnebrandcrème.

Zwembad onderhouden met behulp van Wellness Tuinier

Ben je op zoek naar een goede zwembadrobot of een zwembadstofzuiger? Heb je producten nodig om het water van je zwembad gezond en helder te houden? Bij Wellness Tuinier ben je aan het juiste adres. Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Bij ons kun je terecht voor alle mogelijke zwembaden, maar je kunt bij ons ook alles vinden op het gebied van zwembadonderhoud.

Bij de Wellness Tuinier kun je alle soorten zwembaden en pools bestellen die je maar kunt bedenken. Onze professionele werknemers kunnen daarnaast al het werk voor je uit handen nemen. Niet alleen leveren en plaatsen wij het gewenste zwembad, we kunnen ook je hele tuin renoveren en aanpassen op de plaatsing van het zwembad. Heb je vragen over de juiste beplanting rondom je zwembad? Of heb je iemand nodig die jouw zwembad onderhoudt? Ook daar kunnen we je mee helpen.

Een zwembad aanleggen is een ware aanslag op je tuin. Je kunt pas echt genieten van je zwembad als je tuin er ook netjes bij ligt, nietwaar? De Wellness Tuinier heeft hoveniers en tuinontwerpers in dienst die van je hele tuin een paradijs kunnen maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt.

Wil je meer informatie over de aanleg van een zwembad? Ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt voor jouw type tuin? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, maar bellen of mailen behoort ook tot de mogelijkheden.