zwembad vier seizoenen
18 augustus 2022

Vier seizoenen zwembad aanleggen: Tips en mogelijkheden

Wil jij een vier seizoenen zwembad aanleggen? Hier zijn meerdere mogelijkheden voor. In dit artikel gaan we dieper in op deze mogelijkheden en geven we je enkele tips. 

Het nadeel van een zwembad in Nederland

Wat het klimaat betreft hebben we steeds meer zomerse dagen in Nederland. Ons land leent zich daardoor steeds beter voor een zwembad in de tuin. Het is echter nog steeds zo dat het niet iedere dag zo mooi weer is dat je een duik wilt nemen in je zwembad. In de winter is het meestal te koud en in andere seizoenen kan er flink wat regen vallen. Deze weersomstandigheden kunnen het plezier van een zwembad flink wegnemen. Het is dan ook logisch dat mensen een vier seizoenen zwembad willen laten aanleggen. 

Hoe kun je het hele jaar het zwembad gebruiken?

Een zwembad in een Nederlandse tuin ligt er in bepaalde delen van het jaar vaak aardig verlaten bij. Dat is best zonde van de investering, een zwembad is namelijk niet bepaald goedkoop. Door bepaalde aanpassingen te doen kun je echter het hele jaar gebruik maken van het zwembad. Je creëert als het ware een vier seizoenen zwembad. 

Een vier seizoenen zwembad aanleggen: Tips en mogelijkheden

De eerste oplossing om een vier seizoenen zwembad aan te leggen is logisch en eenvoudig: Laat het zwembad overkappen. Door het zwembad te beschermen tegen invloeden van het weer kun je het hele jaar gebruik maken van het bad. Een overkapping houdt regen en de wind tegen, hierdoor blijft het altijd aangenaam in en om het zwembad. Een overkapping betekent niet dat je automatisch een soort binnenzwembad gecreëerd hebt. Je kunt kiezen voor overkappingen die geheel of gedeeltelijk te openen zijn. Bovendien is een overkapping gemaakt van glas en aluminium. Dankzij het vele glas behoud je het gevoel dat je buiten bent. 

Je zou ook kunnen kiezen voor een houten overkapping. Dit kun je zien als een soort veranda over het zwembad heen. Dit is een hele mooie oplossing voor bijvoorbeeld een plunge pool of een spa. Een voordeel van een houten overkapping is dat je een open gevoel behoudt terwijl het ook beschermt tegen wind en regen. Je zou bijvoorbeeld de overkapping aan één zijde dicht kunnen maken, om te beschermen tegen de wind of voor privacy redenen. 

Voordelen van een vier seizoenen zwembad

Het grote voordeel van een vier seizoenen zwembad is duidelijk; het geeft je de mogelijkheid om het hele jaar te kunnen zwemmen. Een vaste overkapping van hout heeft echter wel een nadeel: In de zomer maak je geen maximaal gebruik van de warmte van de zon. Het water wordt niet opgewarmd door de zon en je zwemt in de schaduw. Dat kan ervoor zorgen dat het soms best kil voelt in en rond het zwembad.

Een overkapping van aluminium en glas heeft dit nadeel niet. Dit type overkapping warmt het water zelfs meer op en je kunt het geheel of gedeeltelijk weghalen als het mooi weer is. 

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Wil jij een vier seizoenen zwembad aanleggen? In dit artikel heb je enkele mogelijkheden en tips kunnen lezen. Een overkapping gemaakt van glas en aluminium is de beste manier op het hele jaar gebruik je kunnen maken van het zwembad. Wellness Tuinier helpt je graag bij het creëren van jouw vier seizoenen zwembad. Op onze website kun je een mooi beeld krijgen van de overkappingen die wij al hebben uitgevoerd. Heb jij al een zwembad in de tuin? Dan overkappen wij deze graag voor jou zodat je het hele jaar kunt zwemmen. Wil jij een zwembad met overkapping laten plaatsen? Bij ons kun je terecht voor het gehele project, van het maken van het ontwerp, afgraven van de tuin en plaatsen van het zwembad tot het plaatsen van de overkapping en renovatie van de tuin. Wij verzorgen alles voor jou! 

Heb je interesse in onze producten? Je kunt ze bestellen via de website. Wil je gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op, wij zijn je graag van dienst! 

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?