Wat is de gemiddelde temperatuur van zwembadwater zonder warmtepomp?
29 augustus 2022

Wat is de gemiddelde temperatuur van zwembadwater zonder warmtepomp?

Het is natuurlijk heerlijk, een zwembad dat verkoeling geeft op een warme zomerdag, maar het is niet de bedoeling dat je klappertandend het water uit komt. Ook is het niet de bedoeling dat je zwembadwater te warm is.

Maar wat is nu de beste temperatuur voor zwembadwater? En wat is de gemiddelde temperatuur van zwembadwater zonder warmtepomp? In dit blog vertellen we je er meer over.

Wat is de beste zwembad temperatuur?

De ideale temperatuur van zwembadwater is tussen de 25 en 28 graden. Zwembadwater voelt het beste aan wanneer de temperatuur ongeveer 10 graden lager is dan je lichaamstemperatuur. De meeste mensen vinden zwembadwater het meest aangenaam als het 28 graden is.

Fanatieke wedstrijdzwemmers hebben liever een lagere watertemperatuur, zodat ze hun lichaamswarmte kwijt kunnen tijdens de inspanning. Voor mensen die minder actief zijn in het zwembad, zoals ouderen en baby’s, is juist een warmere temperatuur meer aangenaam.

Is het gevaarlijk om te zwemmen in koud water?

Op warme dagen is het logisch dat je op zoek gaat naar verkoeling. Toch duurt het even voordat zwembadwater opgewarmd is, als je geen gebruik maakt van een warmtepomp. De gemiddelde temperatuur van zwembadwater zonder warmtepomp kan dan zomaar lager zijn dan 15 graden. Het is niet aan te raden om te gaan zwemmen in water dat kouder is dan 15 graden.

De kans is dan groot dat je spieren verkrampen of dat je onderkoeld raakt. Gelukkig is een zwembad qua oppervlakte niet zo groot en is het water dus vrij snel verwarmd als de zon schijnt, helemaal als je gebruik maakt van een warmtepomp.

> Lees ook: Vul ik een zwembad met warm of koud water?

Hoe lang duurt het om het zwembad te verwarmen?

Een warmtepomp voor een zwembad kan een zwembad binnen 1-3 dagen met zo’n 11 graden Celsius opwarmen. Er is echter veel ontwikkeling op gebied van warmtepompen. Zo zijn er warmtepompen die een zogenaamde boost stand hebben. In deze stand kan de warmtepomp zeer snel het water verwarmen.

Bovendien bestaan er warmtepompen die zelfs als het vriest nog het water tot een aangename temperatuur kunnen verwarmen. Deze werken zelfs tot -7 graden Celsius.

Een warmtepomp voor het zwembad kopen bij Wellness Tuinier

Hoe snel warmt een warmtepomp een zwembad op? Dat hangt af van het moment, na een lange koude winter kan het een aantal dagen duren. Als het zwembad eenmaal op temperatuur is, dan heeft het slechts een aantal uur nodig per dag. Bij Wellness Tuinier kun je terecht voor alle diensten en producten op gebied van wellness; zwembaden, spa´s en Hydropools, maar natuurlijk ook warmtepompen.

Wij hebben een ruim assortiment warmtepompen. Ze staan handig onderverdeeld op capaciteit en temperatuur vermogen. Als je zelf een warmtepomp wilt installeren dan kun je deze bestellen via onze webshop. Wil je een warmtepomp laten installeren door ons? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij de meest geschikte pomp voor jou uitzoeken en plaatsen.

Je kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Heb je vragen over onze warmtepompen of over één van onze andere producten of diensten? Via onze website kun je op werkdagen met ons chatten, wij helpen je graag!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?