|Wat doet een zwembadrobot?|Hoe maak je een hufterproof zwembad?|Hoe voorkom ik scheuren in mijn zwembad?|Op zoek naar een strak en afgewerkt zwembad? - Kies voor dé wellness specialist!|Wat zijn de voor-
30 augustus 2022

Saunabad in de tuin; wat zijn de mogelijkheden?

Geniet jij ook altijd van een bezoek aan de sauna? Heerlijk genieten van totale ontspanning terwijl je wegzakt in het warme water? Hoe lekker zou het zijn om een sauna in je eigen tuin te hebben? Om ’s avonds na een lange werkdag onderuit te zakken in je sauna, kijkend naar de sterrenhemel onder het genot van een lekker glas wijn?

Tegenwoordig is het niet meer zo lastig om een eigen sauna in je tuin te realiseren. Er is een groot aanbod aan sauna’s in alle prijsklassen en maten. Maar wat zijn de mogelijkheden en waar moet je allemaal rekening mee houden?

In dit blog vertellen we je er meer over.

Waarom kiezen voor een sauna in de tuin?

In veel gevallen wordt een sauna binnenshuis geplaatst, in een kelder of in een kledingkast. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om een sauna in de tuin te plaatsen. Eigenlijk is deze plek ook veel logischer voor een sauna, al moet je er wel een aantal zaken voor aanleggen. Als je een sauna in de tuin plaatst, heb je een prachtig uitzicht, helemaal nu sauna’s gefabriceerd worden met grote glaspartijen. Je geniet niet alleen van de warmte, maar ook van je prachtige tuin en het uitzicht dat je hebt. Dit zorgt ervoor dat je echt tot rust komt.

In principe is de sauna traditie ook gericht op het buiten zijn in de natuur. Ooit begin de sauna als een zweethut in het bos met hete stenen ingegraven in de aarde. Na een bezoek aan de zweethut kon je afkoelen in de omliggende natuur. Een saunagang is ook gericht op de overgang tussen heet en koud en reiniging. Als je een commerciële spa bezoekt, dan is er ook altijd een grote tuin waarin whirlpools en zwembaden geplaatst zijn. Afkoelen na een bezoek aan de sauna doe je dus ook buiten. Wat is er nu heerlijker dan dit te doen in je eigen tuin? Genieten van een warme hottub in het maanlicht?

Waar moet je de sauna en het saunabad plaatsen?

Wil je een sauna laten plaatsen in je tuin, dan heb je hier uiteraard ruimte voor nodig, maar ook een stroompunt en aansluiting op warm of koud water. De ruimte die je nodig hebt is uiteraard ook afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en hoeveel geld je te besteden hebt. Je hebt sauna’s in het formaat van een kledingkast of een groot liggend wijnvat; ook in kleine tuinen kun je dus prima een sauna aanleggen.

De meeste sauna’s worden direct aan huis aangebouwd, omdat je hier gemakkelijk toegang hebt tot stroom en water.

Professionele sauna aanleggen door Wellness Tuinier

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Bij ons kun je terecht voor alle mogelijke zwembaden, spa’s, plunge pools, hydro pools etc. Daarnaast bieden wij het belangrijke voordeel dat we het gehele project van A tot Z kunnen uitvoeren. Als je een sauna door ons wilt laten plaatsen, dan zullen we eerst met je in gesprek gaan. Wij vinden het namelijk belangrijk om jouw wensen te vervullen.

Door een aantal vragen te stellen krijgen wij een goed beeld hoe we aan jouw wensen kunnen voldoen. Hierna maken wij een ontwerp waardoor jij een goed beeld krijgt hoe het geheel eruit komt te zien. Je kunt enige aanpassingen aangeven of het ontwerp goedkeuren. Daarna ontvang jij een offerte waarin alle aanlegkosten gespecificeerd staan. Dan gaan we aan de slag met het aanleggen van een spa en eventuele tuinrenovatie.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?