voorbeeld van een aangelegd zwembad
03 juli 2024

Zwembad in de tuin: Praktische vragen & Antwoorden

Ben jij er zo goed als over uit dat je een zwembad in je tuin wilt. Vraag jij je hardop een paar hele praktische vragen en invulling af? Wellness Tuinier geeft je antwoord.

Kosten besparen

Wil je graag kosten besparen op je zwembadplan? Dat begrijpen we heel goed. Vaak wordt ons gevraagd: “Als we zelf het gat graven voor het zwembad, bespaart dat veel geld?” Het antwoord is ja, het bespaart geld maar tegelijkertijd is het niet mogelijk. Wellness Tuinier werkt samen met hoveniersbedrijven, en voor ons is het belangrijk dat we zelf het gat uitgraven. Dit gaat verder dan bijvoorbeeld het graven van een gat voor een trampoline. Het is nauwkeurig werk omdat we moeten bepalen hoe de betonplaat moet worden geplaatst en of er heipalen nodig zijn en hoeveel. Het graven van een gat voor een zwembad is een technisch proces en een belangrijk onderdeel van de zwembadplaatsing.

Voeren jullie ook het zand af?

Uiteraard. De hoveniersbedrijven met wie we samenwerken voeren het zand af. Dat is maar goed ook, want bij baden vanaf 400 cm gaat het om flinke gaten en dus heel veel zand. Dit wil je niet in je tuin hebben liggen of met een aanhangertje elders heen brengen. Het uitgraven zit bij de totaalofferte in.

Wat krijg ik precies opgeleverd?

We kunnen ons voorstellen dat je geen idee hebt wat je precies opgeleverd krijgt, behalve dat er een zwembad in je tuin komt. Allereerst, zoals eerder besproken, wordt het gat gegraven. Vervolgens wordt het zwembad volledig aangesloten, wat betekent dat alle apparatuur, leidingen en andere verbindingen correct zijn geïnstalleerd en naar wens werken.

Maar daar blijft het niet bij. We plaatsen standaard randstenen, ook wel boordstenen genoemd, rond elk zwembad. Deze zijn vaak gemaakt van keramiek, graniet of basalt. Dit zorgt ervoor dat je zwembad niet alleen goed functioneert, maar ook mooi is afgewerkt. Vanaf daar kun je samen met je hovenier of zelf de tuin in stijl laten aansluiten.

Welke accessoires krijg ik meegeleverd?

Wij zorgen voor een zwembad inclusief werkende techniek. Daaromheen is nog veel extra te verkrijgen, afhankelijk van je wensen. Om je een beeld te geven, sommen we wat opties op:

  • Zwembadrobot
  • Automatische of niet-automatische zwembadafdekkingen in verschillende materialen en kleuren
  • Installatie van een warmtepomp voor het verwarmen van het water

Regelen jullie ook de tuin eromheen?

Nee, dat doen wij niet zelf. Dit doen de hoveniersbedrijven met wie we samenwerken. Het fijne aan deze manier van werken is dat je niet meerdere partijen in je tuin hebt rondlopen, waarbij jij in de rol van voorman gedrukt wordt en zaken moet beslissen waar je geen verstand van hebt. Door onze samenwerking met hoveniersbedrijven is er één aanspreekpunt. Hierdoor verdwijnt veel ruis. Dankzij de verschillende expertises kun jij na de oplevering genieten van een volledig of deels aangelegde wellness tuin, afhankelijk van je budget en wensen.

Kan elke hovenier een zwembad aanleggen?

In theorie zou het kunnen, maar in de praktijk werkt het anders. Daarom werkt Wellness Tuinier samen met een geselecteerd gezelschap hoveniers. Dit zijn hoogwaardige hoveniersbedrijven met ervaring in zwembadaanleg. Het is belangrijk dat zij dit nooit alleen doen. Wellness Tuinier begeleidt en helpt bij dit proces, zodat het zwembad altijd goed en juist werkend wordt opgeleverd.

Mocht je nog geen hoveniersbedrijf hebben dat dit voor je kan doen, dan kun je ons raadplegen voor ons dealernetwerk. Heb je wel al een hovenier, dan komen we graag in contact om te kijken of we gezamenlijk een zwembad naar wens kunnen realiseren.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

zwembad met sandwichrand
Waarom een zwembad met sandwichrand?
Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?