pierenbadje
22 augustus 2022

Een pierenbadje in de tuin aanleggen? Zo doe je dat!

Wie is als kind niet groot geworden met een klein pierenbadje in de tuin? Op hete dagen genoten we als kind al van de verkoeling van water. De meeste mensen kiezen voor een opblaasbaar pierenbadje voor hun kleine kinderen. Op gebied van zwembaden kan er tegenwoordig echter veel meer. Zo bestaan er enorm veel verschillende zwembaden, op gebied van materiaal, maar wat ook wat grootte en diepte betreft.

Wil jij een pierenbadje in de tuin laten aanleggen voor je kinderen, maar dan wel een mooi duurzaam zwembad? In dit artikel lees je hoe je daarvoor kunt zorgen.

Wat is een pierenbadje?

Het is nogal onduidelijk wat een pierenbadje precies is en waar het woord vandaan komt. Sommige mensen zien een klein opblaasbaar rond zwembadje als een pierenbadje, anderen kennen het woord als kleine en ondiepe zwembaden die vroeger in de stad werden aangelegd voor kinderen om in de spelen. Pieren zijn een soort wormen die in zout water leven, ze worden veel gebruikt door vissers als aas. Deze pieren zitten in het strandzand, je kan ze vinden in een laagje water dat ontstaat op het strand wanneer het eb is. 

In deze achterblijvende waterpartijen is het tevens erg aangenaam badderen voor kleine kinderen op zomerse dagen. Dat komt omdat het water snel opwarmt, er staan geen golven en het water is ondiep waardoor het veilig is voor kleine kinderen. Het woord pierenbadje is daar ontstaan en heeft zich van het strand verplaatst naar de stad en onze achtertuin.  

Een pierenbadje in de tuin

Wil jij een pierenbadje in de tuin? Dan zou je natuurlijk kunnen kiezen voor een opblaasbaar zwembadje met de kenmerkende blauwe onderkant. Dit is echter niet een duurzame keus, ze gaan snel lek en algen ontstaan snel op de bodem van het zwembadje. Steeds meer mensen kiezen voor een echt zwembad in de tuin, het geeft namelijk veel meer comfort en mogelijkheden dan een opzetzwembad. Voor jezelf is dit erg aangenaam, maar waarom zou je dit niet voor de kinderen doen? 

Als je een mooi en duurzaam pierenbadje in de tuin wilt, dan zijn er in principe twee mogelijkheden:

  • Een kleine en ondiepe zwemvijver voor de kinderen;
  • Een klein en ondiep zwembad van polyester.

Als je van een natuurlijk gevormd zwembad houdt, dan is een zwemvijver een heel goed idee. Ook voor de kinderen is dit erg leuk, want je kunt zelf het gevoel van het strand of de natuur nabootsen in je eigen achtertuin. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een grote zwemvijver aan te laten leggen, met een apart klein deel waar het water op een veilig laag niveau staat voor de kinderen. 

Een andere optie is de zogenaamde plunge pool. Dit is een klein zwembad, geschikt om heerlijk in te zitten en relaxen. De normale diepte van deze plunge pools liggen tussen 125 cm en 150 cm, maar je kunt ook kiezen voor een mini plunge pool. Deze is slechts één meter diep. Dit is nog iets te diep voor de kleinste kinderen, maar kleuters kunnen er heerlijk in spelen. Een mini plunge pool is ook een hele mooie toevoeging op een groter zwembad. Het grote zwembad voor de ouders en de kleine plunge pool voor de kids!

Waar moet je op letten?

Als je een zwembad voor je kinderen wilt aanleggen, dan staat de veiligheid voorop. Uit statistieken blijkt dat de meeste verdrinkingen gebeuren bij kinderen onder 4 jaar. Wanneer een kind gebruik maakt van een zwembad of als je een zwembad in de tuin hebt, let dan goed op de kinderen en laat ze nooit alleen in of in de buurt van het bad. Je kunt de veiligheid vergroten door de diepte van het zwembad aan te passen of bijvoorbeeld door een hekje om het zwembad te plaatsten. 

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Ben jij op zoek naar mogelijkheden op gebied van zwembaden voor kinderen? Wil je een pierenbadje in de tuin? Wellness Tuinier kan je op alle gebieden helpen, wij zijn niet voor niets dé wellness specialist van Nederland. Wij helpen je graag om al jouw wensen uit te laten komen, voor ons is niets gek genoeg. Neem gerust contact met ons op, wij nodigen je dan uit voor een gesprek. In dit gesprek kun je al jouw wensen duidelijk maken. Aan de hand van jouw wensen en onze kennis en expertise maken we dan een ontwerp. Hierna gaan we aan de slag om dit te verwezenlijken. 

Heb je interesse in onze producten en/of diensten? Je kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Ook kun je gebruik maken van het contactformulier

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?