Wat is een normale temperatuur voor zwembadwater?
29 augustus 2022

Wat is een normale temperatuur voor zwembadwater?

Heb je een zwembad in de tuin en vraag je je af wat een normale temperatuur is voor het zwembadwater? Een ideale temperatuur is natuurlijk geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en waar het zwembad voor gebruikt wordt. Gemiddeld genomen is de normale temperatuur voor een zwembad tussen de 25 en 28 graden, al verschilt het per persoon.

In dit blog vertellen we je er meer over.

Ideale temperatuur zwembadwater

Ben jij iemand die het zwembad vooral gebruikt om fanatiek in te zwemmen? Dan is het belangrijk dat het water iets kouder is, zodat je lichaam de warmte kwijt kan van de inspanning. Als het zwembadwater boven de 32 graden is en je gaat voor langere tijd inspannend zwemmen, dan kan jouw lichaam de geproduceerde warmte niet kwijt en stijgt je lichaamstemperatuur.

Aan de andere kant, als je in zwembadwater zwemt dat te koud is, dan is de kans groot dat je onderkoeld raakt. Als het zwembadwater kouder is dan 15 graden en je bent een mager persoon, dan kan je lichaam al binnen een paar uur onderkoeld raken. Het is dus erg belangrijk dat het zwembadwater een juiste temperatuur heeft.

Wat is een normale zwembadwater temperatuur voor baby’s?

Baby’s en peuters kunnen snel onderkoeld raken. Zwembadwater geleidt beter, waardoor de temperatuur van een baby sneller daalt in water dan in een koude ruimte. Wil je graag gaan zwemmen met je baby? Dan is een zwembadwater temperatuur van 32 – 33 graden ideaal.

Blijf je echter te lang in het water, dan zal de temperatuur van je baby alsnog gaan dalen. Is het zwembadwater gemiddeld 31 graden, ga dan niet langer dan 30 minuten zwemmen met je baby.

Voor kinderen die 1 tot 3 jaar zijn is het zwembadwater het beste als het een temperatuur heeft tussen de 30 en 32 graden. Ga in dit geval ook niet langer zwemmen dan 30 tot 45 minuten.

Zwembadwater temperatuur in eigen zwembad verhogen

Heb je een eigen zwembad in de tuin, dan zal de meest ideale temperatuur tussen de 25 en 28 graden liggen. Je kunt het zwembadwater opwarmen door gebruik te maken van verschillende technieken, zoals een warmtepomp of een solarbol. Een solarbol kan het water tot 5 graden verwarmen en is een natuurlijke en duurzame manier van zwembadwater verwarmen.

Door middel van zwarte slangen, die op de filterpomp zijn aangesloten, wordt het zwembadwater door de solarbol geleid. Wanneer de solarbol in de zon staat, zal het water in de bol verwarmen en vervolgens terugstromen in het zwembad. Een warmtepomp kan het zwembad in de zomer binnen een paar uur meer dan 11 graden opwarmen.

Een warmtepomp voor het zwembad kopen bij Wellness Tuinier

Hoe snel warmt een warmtepomp een zwembad op? Dat hangt af van het moment, na een lange koude winter kan het een aantal dagen duren. Als het zwembad eenmaal op temperatuur is, dan heeft het slechts een aantal uur nodig per dag. Bij Wellness Tuinier kun je terecht voor alle diensten en producten op gebied van wellness; zwembaden, spa´s en Hydropools, maar natuurlijk ook warmtepompen.

Wij hebben een ruim assortiment warmtepompen. Ze staan handig onderverdeeld op capaciteit en temperatuur vermogen. Als je zelf een warmtepomp wilt installeren dan kun je deze bestellen via onze webshop. Wil je een warmtepomp laten installeren door ons? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij de meest geschikte pomp voor jou uitzoeken en plaatsen.

Je kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Heb je vragen over onze warmtepompen of over één van onze andere producten of diensten? Via onze website kun je op werkdagen met ons chatten, wij helpen je graag!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?