levensduur stalen zwembad
13 oktober 2021

Hoe lang gaat een stalen zwembad mee?

Een stalen zwembad; heeft u daar wel eens van gehoord? Staal is een metaallegering en bestaat voornamelijk uit ijzer en koolstof. Staal kan vele vormen aannemen, omdat het een materiaal is dat buigt. Deze eigenschap is essentieel voor gebouwen die lange tijd mee moeten gaan, zoals bijvoorbeeld wolkenkrabbers.

Maar wist u dat staal ook een perfect materiaal is voor een zwembad? Staal is licht in gewicht en hierdoor makkelijk te transporteren. Dit vergemakkelijkt de installatie. Maar hoe lang gaat een stalen zwembad mee?

Hoe lang gaat een stalen zwembad mee?

Een stalen zwembad is is bijna onderhoudsvrij en dankzij zijn minimalistische design past het bij bijna elke woningstijl. De levensduur van een stalen zwembad is afhankelijk van hoe het oppervlakte behandeld is en hiervoor bestaan verschillende technieken.

Koud verzinken

Koud verzinken wordt ook wel elektrolytisch verzinken genoemd. Het is een anti-corrosie behandeling die de effecten van slijtage en roest tegengaat. Hierdoor wordt de levensduur van het materiaal verlengd.

Thermisch verzinken

Thermisch verzinken wordt ook wel metalliseren genoemd. Bij dit complexe proces wordt het materiaal volledig ondergedompeld in een zuiver zinkbad. Vooral op industriële onderdelen, die perfect tegen corrosie bestand moeten zijn, wordt deze techniek toegepast. Het verzinken kan met de toevoeging van een PVC laag gecombineerd worden. Zo wordt de bescherming van het materiaal versterkt.

Galfan

Galfan is een coating van 95% zink en 5% aluminium. Het heeft een uitstekende corrosiebestendigheid en is te herkennen aan het glanzende metalen oppervlak. Galfan wordt gebruikt om de levensduur te verlengen van een stalen onderdeel.
Een stalen zwembad is duurzaam en stevig en kan wel meer dan 70 jaar meegaan.

Kies voor een stalen zwembad en maak uw dromen waar

Stalen zwembaden zijn erg geliefd en dat is vrij logisch. Dankzij het glimmende roestvrije staal ziet het water er kraakhelder uit. Daarnaast heeft een stalen zwembad nog veel meer voordelen, zoals de isolerende en onderhoudsvrije eigenschappen. Wilt u meer informatie over stalen zwembaden of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag!

Wellness Tuinier is gevestigd in Krimpen aan den IJssel (omgeving Rotterdam, Utrecht en Den Haag) en levert wellness tuinproducten. U kunt dan denken aan hot tubs, spa’s, zwembaden en plunge pools. Ook kunnen wij u helpen bij het aanleggen en aansluiten van bovenstaande producten. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?