zwembadwater schoon houden
22 augustus 2022

Wat is een infinity edge plunge pool?

Infinity pools worden gezien als de meest luxe zwembaden. Je kunt ze vooral vinden in luxe resorts en hotels. Dit hoeft je echter niet tegen te laten houden om ook zo’n zwembad in je eigen tuin te laten plaatsen. Het installatieproces is natuurlijk wel een stuk moeilijker, daarom kun je dit het best door een expert laten uitvoeren. Het resultaat is dan wel die bekende, unieke en spectaculaire uitstraling. 

Tegenwoordig bestaat er naast een infinity pool ook een infinity edge plunge pool. In dit artikel kun je lezen wat dit precies is. 

Wat is een infinity edge plunge pool?

Een infinity edge plunge pool is een klein formaat zwembad waarin continu water over één of meerdere randen stroomt. Dit zorgt voor een visueel effect van zwemwater zonder een grens. Het water lijkt te verdwijnen of zich uit te strekken tot in het oneindige, daar komt de naam ‘infinity pool’ vandaan. Deze egde is meestal alleen te zien als je vanaf een bepaalde richting of vanuit een bepaald gezichtspunt kijkt. Soms worden infinity edge zwembaden zo ontworpen dat het overstromende water samenvalt met de zee, een meer of een rivier. Het blauw van het zwembadwater zou ook kunnen samenvallen met de lucht. 

Een infinity edge plunge pool heeft een bepaald doel: Een spectaculair landschap creëren met grote esthetische waarde. De visuele illusie die dit type zwembad oplevert is het grootst als er met hoogteverschil wordt gewerkt. Daarom kan het ook zeer goed toegepast worden bij een plunge pool. Deze kun je namelijk heel goed in een opbouw laten installeren. 

De verschillende termen uitgelegd

Een infinity pool wordt zo genoemd omdat het zorgt voor een visueel effect waarbij er geen eind lijkt te zitten aan het zwembad. Infinity betekent namelijk eindeloos in het Engels. Het belangrijkste kenmerk van dit type zwembad is de rand waar water continu over stroomt. Een infinity pool wordt ook wel een infinity edge pool genoemd, de benaming is afkomstig van deze rand. 

Om een oneindigheidseffect te creëren, wordt de rand van het zwembad aan één van de kanten onder water verborgen gehouden. Dit is de reden waarom er ook wel eens gesproken wordt over een nulrand, een verdwijnende rand of negatieve rand. 

Infinity pools werden voorheen vooral gezien in dure en luxe hotels. Tegenwoordig kiezen particulieren echter ook steeds vaker voor zo´n zwembad. Dat is de reden waarom er nu ook infinty edge plunge pools worden aangelegd in de Nederlandse tuinen. 

Hoe werkt een infinity edge plunge pool?

Een infinity edge plunge pool werkt doordat één van de randen lager is dan de rest van het bad, zo´n 2 tot 6 millimeter. Hierdoor stroomt er constant water over heen. Dit water valt in de verzamelbak, ook wel bassin genoemd. Deze wordt naast en onder de rand aangelegd. Om het water dat uit het zwembad stroomt terug te pompen wordt er een waterpomp geïnstalleerd. Deze pomp draait continu om het proces constant te laten verlopen. 

Als je gebruik maakt van het zwembad, dan stroomt het water over de rand in het bassin. Vanuit het bassin wordt het water weer terug naar het zwembad gepomp door de waterpomp. Dit gaat door zolang het zwembad in bedrijf is. 

Een infinty edge plunge pool laten installeren

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: Wat is een infinity edge plunge pool? Zou je ook zo´n zwembad willen laten plaatsen in jouw tuin? Wellness Tuinier helpt je er graag bij! Wij kunnen zelfs het hele proces van A tot Z voor je verzorgen. We zijn niet voor niets dé wellness specialist van Nederland. 

Heb je interesse in onze diensten en/of producten? Op onze website kun je onze producten rechtstreeks bestellen. Wil je een zwembad zoals een infinity edge plunge pool laten installeren? Dit is een klus dat je het best door een expert kan laten doen. Neem daarom contact met ons op! Wij helpen je graag om al jouw wensen uit te laten komen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een opbouw plaatsen waar de plunge pool inkomt. Dit levert het unieke beeld op waar een infinity pool om bekend staat. 

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?