Hoe maak je een hufterproof zwembad?
30 augustus 2022

Hoe maak je een hufterproof zwembad?

De meeste mensen laten een zwembad in hun tuin plaatsen voor zichzelf en/of hun gezin. Sommigen willen echter ook hun vrienden uit nodigen om te komen zwemmen. Een nadeel daarvan is dat bezoekers soms wat onvoorzichtiger omgaan met spullen die niet van zichzelf zijn. Het is natuurlijk heel gezellig om een poolparty te houden met je vrienden.

De sfeer is gezellig, je eet en drinkt wat en je maakt met zijn allen plezier en doet gek in het zwembad. Als je dan een zwembad hebt die daar niet zo goed tegen kan, dan zijn de gevolgen na het feest groot. Dat is zonde, want een zwembad is een flinke investering.

Het is daarom verstandig om van te voren te bepalen waar het zwembad voor gebruikt gaat worden. Wil je met jouw vrienden zonder zorgen plezier kunnen hebben in het zwembad zonder dat er schade wordt veroorzaakt? Kies dan voor een hufterproof zwembad. Wat is het precies en hoe kom je eraan? In dit artikel kun je er alles over lezen!

Wat is een hufterproof zwembad?

Om te bepalen wat een hufterproof zwembad is moet eerst bepaald worden wat hufterproof is. Dit woord is bedacht om maatregelen te benoemen die vandalisme tegengaan op een bepaald object. Je kunt bijvoorbeeld noemen het afsluiten van brievenbussen tijdens oud en nieuw om te zorgen dat ze niet opgeblazen worden door vuurwerk.

In geval van een zwembad is een hufterproof zwembad dus een bad dat beschermd wordt van het bedoeld of onbedoeld slopen van het bad of onderdelen daarvan. In de meeste gevallen zal het om onbedoeld slopen of onvoorzichtige omgang met het zwembad gaan, met gevolg schade aan het bad. Dit gebeurt vaak tijdens feestjes in en om het zwembad. Om deze schade tegen te gaan kun je bepaalde maatregelen nemen.

Het is echter verstandig om al bij het ontwerp van het zwembad rekening te houden met het gebruik. Nodig je vaak vrienden of zelfs onbekenden uit om te komen zwemmen? Laat dan een hufterproof zwembad installeren!

Hoe ziet een hufterproof zwembad eruit?

Een hufterproof zwembad is een zwembad dat zo basic mogelijk gehouden wordt. Er zitten geen losse onderdelen of extra opties op die gevoelig zijn voor schade of verkeerd gebruik. Een duikplank, jets, fonteinen, ledverlichting en dat soort extra opties zitten niet op een hufterproof zwembad.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een stevige omranding van het zwembad. Kies niet voor hout of andere losliggende materialen. Een houten omranding staat heel mooi, maar is niet bepaald hufterproof. Kies liever voor natuursteen of zelfs betonnen tegels als omranding.

Het materiaal waar het zwembad van is gemaakt is natuurlijk ook heel belangrijk. Je kunt het best kiezen voor een sterk en duurzaam zwembad. Polypropyleen is dan de beste keus, dat is een stuk sterker dan polyester. Kies voor een groot zwembad waar jouw gasten genoeg ruimte in hebben. Heel veel mensen in een klein zwembad is niet bevorderlijk voor de duurzaamheid van het bad.

Wellness Tuinier; voor alle type zwembaden en benodigdheden

Een hufterproof zwembad; in dit artikel heb je er alles over kunnen lezen. Wil jij zo´n zwembad bestellen? Wellness Tuinier heeft een groot assortiment polypropyleen zwembaden. Met onze tips weet je nu precies hoe het zwembad en de omgeving eruit moeten zien. Natuurlijk kunnen wij het zwembad ook voor je plaatsen. Neem contact met ons op om al jouw wensen kenbaar te maken! Wij helpen je graag!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?